Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

neduddgi

Segítséget kérnék!
Van egy mikroikszpé-m de nem tudom usb-ről bootoltatni. Még nem csináltam ilyet, valaki leírná, mi a módja, illetve keresek usb-ről települő mikroikszpé-t.

000000000

Először is át kell állítanod a biosban,hogy első helyen az usb legyen,onnan bootoljon,és ha jól van felrakva a pendrive-ra az xp akkor már indul is elméletileg.Általában a del vagy a delete gomb lenyomásával lehet behívni a BIOS-t.Kikapcsolod a gépet,mikor bekapcsoltad rögtön nyomogatod a del vagy a delete billentyűt és akkor bejön.Boot priority-t kell keresni itt és ott a winchestert átrakod a második helyre,első helyre meg berakod az usb-t.Persze közben legyen bedugva a pendrive a gépbe.Nem lehet mindegyik biosban beállítani tudtommal azt az opciót,de javítsatok ki ha tévednék.

000000000

Mármint amikor megnyomta d a gépen a power gombot akkor kell elkezdeni nyomogatni a del-t.

000000000

Ha esetleg a del nem menne akkor még az F2 az ami elterjedt.

neduddgi

Köszi!
ezzel van bajom: "ha jól van felrakva a pendrive-ra" na ezt nem tudom

neduddgi

A boot prio-t be tudom állítani, az nálam külön gomb (F9).

000000000

Én ilyet még nem csináltam,de szerintem .iso cd kép fájlt kellene csinálnod valamilyen cd/dvd író programmal és azt kellene rámásolni a pendrive-ra.

000000000

De várj te most az xp-t futtatni akarod a pendriverol vagy csak telepíteni szeretnél róla? Mert ha azt szeretnéd hogy az xp winyó helyett pendriverol fusson akkor az nem fog menni egy normál xp-vel, mert az xp bootolás közben kilövi az usb eszközöket és megszakad a betöltés :S

neduddgi

telepíteni, de megoldódni látszik cd-ről

000000000

egy videó az Y elakadásáról, de érdekes mert 3szorra végig megy. http://www.youtube.com/watch?v=Frnkw5nxOSk" TARGET=_fnew>Video

s7manbs8

Kisebb gyorsulással nem próbáltad, elég gyorsan van ott irányváltás.

000000000

Próbáltam úgy is de akkor is elakadt[#gonosz3]

000000000

Még 1 észrevétel, ha a max előtolás 300 akkor is el-el akadozik az Y tehát úgymond szaggatva megy, de az alatt 180-200 jól megy meg a fölött is pl ugye a 700-nál is megy de úgy elakad néha mint a videón is látható/hallható.

s7manbs8

Akkor meg a 300-as sok neki lehet, ha a táp nem bírja akár, vagy mindegy mitől.

000000000

Én már nem tudom mi baja van tényleg, de egyenlőre hanyagolom a témát. Vizsgák után ráérek még bosszankodni miatta. De amit Zoltán mondott még megpróbálom, valahonnan szerzek motort és hátha azzal már boldogul ez a csoda vaterás vezérlő. Mégegyszer köszönöm mindenkinek a segítséget [#worship]