Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

A kuplungon a gyorskötözőket kicserélném bilincsre. Az is lehet okozója a hibának.

may47wb

Ennek a gépnek 8-900mm/perc-es sebességgel mennie vagy marnia kellene rendesen.  
Vagy patron hiba vagy a "tengelykapcsolód" csúszik.

000000000

fogadjunk, hogy a kötegelők nem szorítják eléggé a csövet a tengelyekre, és abban csúszik meg. Ha nem hallassz lépésvesztést, akkor megcsúszik.

000000000

egy kép csodákra képes....

000000000

Rendben akkor holnap mindent ellenőrzök ami szóba jött, a gyorsítást meg megpróbálom. Mindenkinek köszönöm a segítséget [#worship]

000000000

Ahogy mondod! Gyorsitás vissza, kuplung javít. Megfelelő áram, és feszültség és a 700 tuti.

Erről jut eszembe, hány voltot kap?

000000000

azt írta, hogy 24V-os trafóról jár....

000000000

Igen, sajnos az a vezérlő nem bír tobbet.  

Egyébként, jobb lenne legalább 10 el több.

000000000

Persze, nem tiszta, mert táp feszt ír, 24 v -ot.
De, ha a trafó annyi ....

s7manbs8

700-al menni kell neki, nálam is 20V-ról ilyen 4.5V-os motorok mennek 700-al terhelve unipolárisan, akkor bipolárisan még jobban kell neki.

000000000

Persze, szerintem is. Van ott több fínomitani való biztosan.  
Le, kellene ellenőrizni a bekötéseket is meg mindent. Nagyon kevés a 300.

000000000

Máskor megkínálhatnád a segítőket rendes szendviccsel is, nem csak maradékkal[#nyes][#wave]

s7manbs8

A nem gördülő jellegű orsók meg könnyen megtudnak szorulni, nem sok kell, hogy akadjon, vagy valamilyen frekinél rezonál be és akkor. Egy teszt nem biztos, hogy pont azt a jelenséget előhozza, ami normál üzemben meg előfordulhat.

kozo

Mach3 ban próbáld ezeket a beállításokat :
(De előtte írd fel a mostani beállításaid.)

- Enhanced pulsing : pipa ,bekapcs
- Sherline 1/2 pulse mode : nincs pipa ,kikapcs
- Kernek Freki : 35kHz
- Motor gyorsulást emeld amíg lehet (környezet és stb szerint), minél gyorsabban átlépjen a kritikus ford.számon. Lassabb gyorsulásnál szerintem több lépéstévesztés láthat napvilágot .  
- Step pulse 1uS Dir pulse 1uS max 2-2uS.
- Max motor sebesség 300ford / percig legyen
- kínai panelen : féllépést kapcsolj
- áramot számítás szerint és alulról megközelítve a motoráramot.  
- kínai panelen : 3 as kapcsolót ON
- Csökkentsd esetleg a motor tápfeszt .
Mindezt próbáld meg úgy , hogy a motor asztalon legyen . Járasd és hallgasd a motor hangját .
Próbáld meg ezekkel a beállításokkal és a mostani sajátoddal tesztelni a motor működését asztalon .  
Futtasd sokáig egy majd másik irányba a motort , nem lehet hiba a futásban .  
Ha hallasz érdekes nem oda illő hangokat akkor még egy megfigyelés ...  
Mindig ugyan abba az irányba forgáskor csinálja a hangot vagy rendszertelenül mindkét irányba ?

000000000

Sziasztok. Nah egy fárasztó és bosszantó napon vagyok túl. Volt időm próbálgatni a gépet. Először is felvettem az előtolást 700-ra és rájöttem hogy tényleg szépen megy csak mivel én mindig az Y tengelyen néztem ezért azt hittem hogy felejtős a 300-nál nagyobb mert az ott már rögtön lépést vesztett, de ami érdekes hogy most 700-on volt hogy végig ment a teljes útján(de mindenféleképpen állítani kell majd rajta). Az X és Z asztal viszont szépen végig mennek 700-as előtolással oda vissza. Igen ám de szomorúan tapasztaltam hogy ez csak akkor van így ha külön külön mennek a tengelyek. Mert ha fut egy program akkor már előfordul hogy több asztal mozgásakor elakad valamelyik, gondolom a rezonancia miatt szorul meg, de ezt elektron is írta is hogy sajnos ez előfordulhat. Gondolom nagyban közrejátszik hogy az M8-as menetszárak nem tökéletesen egyenesek (pedig eljátszogattam velük) ezért is könnyen megszorulhat az egész, nah meg ugye hogy görgős fióksíneken futnak az asztalok, de mondjuk ott azért nagyon ügyeltem a precizitásra hogy párhuzamosak legyenek. Mindezek után próbálgattam állítgatni a Mach3-ban hogy hátha javul a helyzet kicsit. kipróbáltam a kozo által javasolt beállításokat és jelenleg is úgy van (köszönöm), de viszont amit nem tudok hogy ha átkapcsolom a vezérlőn a 3-as kapcsolót on-ra 4-es off akkor az normális hogy jóval hangosabban sípolnak a léptetők álló helyzetben? Mert eddig 3 és 4 is on volt és úgy elég csendesek voltak. A másik észrevétel hogy ha a Sherline 1/2 pulse mode-ot bepipálom (tudom hogy oda nem kell pipa, de én már mindent kipróbáltam) akkor mint ha ritkábban vesztette volna el a lépést, de kicsi előtolásnál viszont csúnyán berezonált az egész gép. A step/dir pulse 1-1-en maradt, de érdekes hogy a vezérlő leírásában 1 szót nem írtak erről pedig kéne (de lehet csak én voltam figyelmetlen). Azt hiszem mindent leírtam.

kozo egy kérdés: mert az mit jelent ha mondjuk csak egyik irányba, vagy esetleg mind 2 irányba vannak oda nemillő hangok? mert bevallom ma már semmi kedvem nem volt leszedni a léptetőt, de mikor próbálgattam az előtolás növelést nem hallottam egyik irányba se különös hangot.