Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Régen vagy 40-50 éve apám motorszereléshez valamilyen drapp színű papírból készítette a tömítéseket,ez valami kimondottan tömitési célra gyártott anyag volt,a szélére rá volt nyomtatva a vastagsága.Volt vagy 3-4féle vastagságú már nem emlékszem a méretekre,nem rakott találomra hanem gondolom volt valami előirás melyiket hova kell vagy szabad használni.

PSoft

Persze....

Ma,mégcsak hétfő van.[#vigyor2][#vigyor2]

000000000

Meg a látvány sem lenne semmi.Eljönne a haver "hé figyu nekem kellene egy tömítés a simóba"-máris rakok be egy papírlapot a gépbe,elindítom a programot és pár perc múlva ott van a kezében a tömítés.Ha nem vesznek fel oda,ahova szeretnék továbbtanulni,akkor vagy valamilyen műszaki fősulira szeretnék menni,vagy a cnc világában valahogyan elhelyezkedni,talán egy vállalkozás is szóba jöhet.

hostya

Így már értem.
Akkor te inkább egy kihívásra vágysz.  :)
Akkor küldöm a könyvet.

neduddgi

hostya

000000000

Ok és köszönöm.Hát nagy terveim vannak,csak hát pénz nélkül nem sokra megy az ember.Szerintem nincs még 3 hónapja,hogy kész lett a fa gépem,de már a második,fém gépemet építgetem.Elhivatottság az bőven van,nem vagyok az a tétlenül ülő fajta.Mellesleg valaki nem tudja,hogyha lenne egy komoly gépem akkor ilyen gravírozást meg hasonlókat hogyan tudnám legálisan folytatni?Vállalkozónak kéne lennem vagy mi is a másiknak a hivatalos megnevezése?Magam után az 5ezer ft-os tb-n kívül mit kellene még fizetnem?Ha kérhetem,akkor a csevegőbe folytassuk.
Előre is köszönöm.

PSoft

http://www.youtube.com/user/g2plane#p/u/9/9rSWr19xKQk" TARGET=_fnew>Pizzát is lehet lézerrel szeletelni.
Meg http://www.youtube.com/user/g2plane#p/u/4/CJlGXKzLqy0" TARGET=_fnew>kávét is lehet CNC-vel kevergetni.

És,milyen látványosan!

000000000

Hát ez nagyon nagy.Csak nem te voltál ez az elvetemült aki lézerrel vágja a pizzát?

PSoft

Nem,nem én voltam.....

Én a zserbót szoktam vele felkockázni.:)))

Imádom a lézerrel vágott zserbót,egész más az íze,mint a konyhakéssel szeleteltnek.:))

hostya

Akik a Géprajz könyvet kérték, mail ment...

f2266unib

"jóvanna" Nekem is lehet este újjremegésem. Dadog a bellentyűm. természetesen 10 bar a helyes :)

Szalai György

Biztosan jobb ízű úgy, mint ha vizes vágóval kockáznád.
Ha homok fújóval porcukroznád, akkor az abrazív megoldaná a fogtisztítást is.
Ja, a zserbót nem porcukrozzák. Akkor bocsánat.
(De kár, hogy nincsen hasát csapkodva röhögős smiley.)

Vetesi75

Tömítéshez egy ötlet: Én csak a belsejét és a furatokat szoktam kivágni a papirból, mert így vastag marad a fala. Nem szakad el szerelés közben és az alakját is jobban megtartja. A külső kilógó részeket a szerelés, összehúzás után sniccerrel lefaragom.

9b6n3fn2n

Kezdek az őrület határán állni. Ac-val szeretnék egy meghatározott profilt készíteni. Azt hiszem az extrude funkcióval kell. Meg is csinálja, de sokkal laposabb mint az általam megrajzolt profil. Persze ki tudom húzni de nekem pontosnak kellene lennie. Nincs valami ötletetek mit csinálok rosszul?