Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Sz.József

Köszönöm az ötleteket, tanácsokat, sikerült összerakni az anyát.
Még annyit, így utólag kiderült, hogy 3x17db golyó kell bele.
Mivel csak 49 volt benne még ki kellett egészíteni, de teljesen f@sza lett.

Sz.József

Itt jól látszódik, hogy 2 golyó hiányzik a sorból ...

http://cnctar.hobbycnc.hu/Sz_Jozsef/orso1605/1605-3%20001kk.jpg" border=0>

s5f8tmfv3

Urak!
Meg tudná valaki mondani a sasszeg "hivatalos" nevét?
Korábban azt hiszem itt a fórumon olvastam, valami német személynév rémlik, de nem ugrik be mi volt az.

VighLajos

Mintha "Rugós biztosítókapocs" lenne, de nem biztos.
:-)

svejk

Szalai György

s5f8tmfv3

Köszönöm a tippeket, nem tudom miért emlékszem valami német úriember nevére ezzel kapcsolatban...[#fejvakaras]

4um5b65d

Őőőő, talán Alzheimer szegre gondoltál, nem ??? :)

s5f8tmfv3

Igen! Ő az... vagy mégsem? Nem emlékszem :)

000000000

Sziasztok. Teljesen tanácstalan vagyok, ma elkészült az első 3D-s marásom fába, de sajnos valami bibi van, mert a marás legmélyebb pontja 2mm lenne, viszont mire végzett a programmal már 5mm mélyen volt az anyagban a maró. A mart ábra 80x80mm-es. Jelenleg is azon agyalok hogy milehet a probléma, de gondoltam ide is leírom hátha valaki tud segíteni :) Amiket ellenőriztem: az asztal párhuzamossága, a Z tengelyt 50x elküldtem Z5-re majd Z0-ra de mindig ugyanoda ment vissza. Jelenleg ennyi mert ma már nem volt idő többre, de nagyon lehangoló ez az érdekes probléma :/ remélem valaki tud segíteni.

kozo

Ha léptetőmotoros a rendszer akkor a Z tengely lépéstévesztését gondolom legvalószínűbb hibának.

ra8nsmk6w

Ha nem direkthajtásod van akkor nézd át a fogazott szijtárcsák rögzitését. A 3D rángatozás elsőre mindig ezt a hibát produkálja.

000000000

Igen léptetőmotoros rendszer: Vexta 5,5V 1,34A 0,9°(féllépésre állítva) és a vaterás TB6560 vezérlő 24V-os biztonsági transzformátorral. A lépésvesztésre én is gondoltam, de a hangján nem hallani hogy kihagyott volna lépést és az előtolás is csak 180 volt. Az előtolásról még annyit hogy 300-nál már lépésvesztés van viszont 250-nél még szépen megy minden. Még annyit próbáltam hogy mikor a Z + irányba mozog rátenyerelek de semmi megakadás vagy olyan hang ami erre utalna és a 0-ra való visszafutás is pontos maradt.

xfg6v697j

alig egy hete találkoztam épp ilyen problémával elmászott marás közben az egyik tengej, de üresjárati próbán meg jó volt.
a hiba oka a főorsó bezavart.
kikapcsolt főorsó esetén meg jó volt.

000000000

A hajtás torziós kuplunggal van megoldva, de köszönöm a tippet :)