Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Az valószínű, hogy egy tapasztaltabb szakértő hamar megtalálná a baj okát, pár segédeszközzel, méréssel, szemrevételezéssel, úgy az össz, működő rendszerben kipróbálva.

000000000

Az Y menetes szárat, nagyobb átmérőre kellene cserélned.

000000000

Bocs, de ebben az írásodban sok téves állítás és tanács van.  
Némelyiket érdemes lenne logikailag is átgondolni.  
Több helyen, az én lentebbi ajánlásomnak, ellenkezőjét mondod.  
Nem csak annak káros, akinek írod, a rajta kívüli sok más olvasónak is.

Ez, különösen nagy marhaság:  
" - Motor gyorsulást emeld amíg lehet (környezet és stb szerint), minél gyorsabban átlépjen a kritikus ford.számon. Lassabb gyorsulásnál szerintem több lépéstévesztés láthat napvilágot"
Ajánlom, mindenki felejtse ezt el.  

000000000

Igen ez igaz, mert nekem vannak hiányosságaim ezen a téren az biztos, mint pl ez a decay miújság is.. nemtiszta még hogy pontosan mit is jelent, csak sejtésem van :)

000000000

lehet nem szenvedek itt az M8-as szárakkal hanem legalább egy trapézmenetre cserélem, már csak azért is mert az nem ilyen drasztikusan ferde. De mondjuk 10-es már megtenné Y-nnak?

000000000

A 10 mm is sokat segítene, de 12 vagy 14 mm lenne a legjobb és a megoldás.  
A trapézorsóből 14 mm és 3 mm menetemelkedés. Átmérő azért mert annak a magja sokkal kissebb min a külső mérete.
Trapéz orsótval és csapággyal komplett gyárt jó árban Sz József.

besirkyjh

Szia  

Ha már irtam akkor ajánlom is : két lehetöséget kinálok  vagy elküldöd nekem vagy valakinek a vezérlöt és megnézzük mi a hiba , agy keresek Neked egy kis léptetöt hozzá és küldöm ( kölcsönbe ) hogy kitudd probálni a vezérlöt .

svejk

Már a múlltkor is szúrta a szememet....
Tessék már a motor működésére utaló normális rajzot használni, ne minden vackot összeszedni a NET-ről, mely teljesen ellentmond a motor működésével.
Valami ilyesmit....
(fontos a tekercselés iránya is, mely a pöttyökkel van jelezve)

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/l%e9ptet%f5%20rajz.jpg" border=0>

besirkyjh

Szia  

Amit linkeltem az csak arrol szol hogy hogyan van a 6 vezetékes léptetö kivezetése .
Amit irtam alá az viszont ugy jo mert legfeljebb a forgás irány cserélödik a vezeték cseréjével .Az 5-ös és a 6-os ponthoz vannak a vezetékek .

Vagy rosszul tudom ?  

svejk

Őszintén?
Nem is olvastam a témát, csak az ábrák szúrták a szemem:(
Vallom, hogy egy jó rajz vagy kép sokszor többet ér száz szónál.
(pl. Lesilie képei az eszterga topicban)
De lehet hogy ez csak "szervizes" berögződés :)

besirkyjh

Nem , nagyon is jol mondod .
Csak gyors akartam lenni és ezért nem rajzoltam hanem irtam :)

000000000

Üdv Mindenki!
Következő lenne a kérdésem.
Léptető motórral szeretnék mozgatni egy golyós órsón keresztűl változtatható mozgás tartományban egy testet. Milyen egyszerű megoldás létezik rá, az elektroikai rész érdekelne?

000000000

MSD léptető vezérlő + tápegység + impulzusgenerátor.

000000000

Ez nekem magass, lehetne egy kicsit szájba rágósabban.
Jó pap is hóttig tanúl..........:)

s7manbs8

Most építeni akarsz elektronikát, ellenállásokból és a többiből, vagy valami készet használni és arra vagy kíváncsi milyet lehet, ami olcsó és egyszerű ?