Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Szia Sir-Nyeteg!
Magánban küldj egy egyszerű rajzottudok segíteni.

000000000

VViktor

Köszönöm a segítséget de közben megoldódott,és megint nem a gép a hülye :D

9b6n3fn2n

Ne haragudj de én nagyon süket vagyok a sz.géphez. Mit értettél azon hogy: "másik löd ki az Windows 7 UAC mert az saját életet él sok hiba okozoja is lehet! "

Pontosan mit kellene csinálnom?  
A többi tanácsot értettem és ennek megfelelően jártam el, viszont a sculptin továbbra sem működik.
Holnapután lesz beletéve a gépbe a videókari (1G). Lehet hogy azért nem megy a sculpting funkció? A laptopomban sincs komoly videókártya mégis működik, csak lassú.

9b6n3fn2n

Hálás köszönet. Nem tudom miért de az uac röviditésből erre nem gondoltam. Bocs hogy zavartalak, ennyi eszem lehetett volna hogy beírjam a keresőbe.

icmatyi

Sziasztok!
Lenne egy kis problémám. Kaptam egy elektronika hibás klímát amiben az alábbi motor hajtja a ventilátort. Szeretném rákötni kútvízre és hűtésre használni. De sajna nem tudom, hogyan kellene működésre bírni az alábbi motort. Ha tudnátok segíteni a bekötésben annak nagyon örülnék. A segítséget előre is köszönöm.http://cnctar.hobbycnc.hu/IcMatyi%20Fekete%20G%e1bor/motor.jpg" border=0>

000000000

nem zavartál ezért forum  hogy ki tárgyaljuk gond ...probléma...kérdés....:)

000000000

Ez valami BLDC motor, amihez spec. vezérlő kell.

4um5b65d

Hát én biztos rákötném a GND-re a negatívot, a Vcc-re pedig +12V-ot aztán kipróbálnám, hogy forog e.
Vezérelned nem hiszem, hogy kellene, mivel a kútvized 12 fok körül van , azt meg igen hamar "lefújja" a ventilátorod lemezekről.
Inkább kevesebb lesz a hűtésed , mint hogy sok lenne. Mehet az állandó üzemben.
Gondolom nem közvetlenül a kút vizét akarod keringtetni a beltéri egységben.  
Nekem is van egy ilyen egységem és én is erre a gondolatra jutottam, hogy itt a fúrt kút kihasználatlanul, jó lenne hűtésre beüzemelni.
Valami leengedett vörösréz csőspirálban kellene desztillált vizet, vagy fagyállót keringtetni.
Csak hát igen sok cső kell ami azonos , vagy inkább nagyobb felülettel rendelkezik, mint a beltéri hűtőfelülete.

mxjj54gxi

Csőspirált felejtsd el!
HMV keringetőszivattyúval keringesd meg a kútvizet egy lemezes hőcserélőben!
Ezek a hőcserélők ma már nem túl drágák (olcsóbbak, mintha rézcsövezel) és eszméletlen teljesítményekre képesek, pici kubatúrában.
Én a hetekben alakítottam át otthon a villanybojlert, ilyen külső hőcserélővel indirekt tárolóvá, amit a gázcirkó melegít. 80 lityi forróvíz teli tartály hidegből 12-13 perc alatt kész, 8 kilowattnyi lág folyamatos égése mellett. 20 lemezes hőcserélővel.

4um5b65d

Igen, de a hőcserélőt ebben az esetben a felszínen helyeznéd el, ugye ?
Sokkal több energiába kerül, ha fel is kell pumpálnod a vizet.
Ha lent a kútban van a hőnyelő felület akkor zárt a rendszer és csak forgatnod kell a folyadékot a rendszerben. Erre még egy beteg mókus is elég.
Mondanám, ha van egy szivárgó kerti tavad is van akkor oda bepumpálhatod amit felhúztál.
Persze ha sok a vas a vízben akkor hamar rozsdásak lesznek az aranyhalak. :)

mxjj54gxi

A kútoldal is zárt rendszer, annyi megy vissza, mint ami feljön, emiatt csak mozgatni kell a vizet, és nem olyan nagy energiaszükségletű a keringetés.
Mindössze a csőanyag hidrosztatikus ellenállását kell leküzdeni.
Egy max 100 wattos szivattyú elég lehet egy jó mély kúthoz is, de sztem egy ásott kútnál, ami csak pár méteres, elég a sima 25 wattos is.
De semmi sem akadályoz meg abban, hogy a hőcserélőt lejjebb tedd a kútban a talaj szintjénél.
Igaz, egy fúrt kútban a vékonyabbaknál lehet megoldhatalan feladat, de ásott kútban lazán elfér.
Kevés vizet kell mozgatni, nem szabad túl nagy sebességgel áramoltani a vizet a hőcserélőben, mert akkor kicsi lesz a hőlépcső.
Nekem pl 8 liter per perc a HMV oldalon a "sebesség".Ez nem nagy mennyiség, kicsi szivattyú is elég hozzá.

4um5b65d

Hát, igen a fúrt kutasokat kizártad a megoldás halmazból.. :(

"A kútoldal is zárt rendszer, annyi megy vissza, mint ami feljön, emiatt csak mozgatni kell a vizet"

9 méter felett mit csinálsz vele ?

mxjj54gxi

igazad van, 9 méternél mélyebben baj van....