Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Híjnye azt a rézfánfütyülőjét!!

http://www.hobbycnc.hu/CNC/Motor/Uj/23lc_f_hu.pdf" TARGET=_fnew>Itt van a motorod bekötése Te meg szórakoztatsz engem?  
Azt hittem valami no name motorról van szó.

Igen az jó bekötés amit írtál, és Tibor György is megerősítette.

Miért nem azt írtad hogy itt és itt vettem, le is van írva de fű vagyok hozzá!
Akkor szépen elmentem volna a kérdésed mellett.
Meg is érdemeltél volna egy oda-vissza portós postaköltséget.  

2dw0x9awk

Ne haragudj ha idődet raboltam, nem azért tettem mert unatkozok. Épp ezért fordultam segítségért mert hiába kötöttem be így, nem volt eredménye. Ott tartok ahol eddig, na jó amit leírtál az teljesen egyértelmű volt és biztosan más is hasznát veszi. Köszönöm a segítő szándékodat!

2dw0x9awk

Köszönöm Danibá, valószínűleg vagy a vezérlő vagy a motor probélmás mert nem akar összejönni... Holnap délelőtt hívom.

000000000

A délutáni hívás biztosabb.  

000000000

svejk

Nem haragszom, csak bosszankodom(kodtam).

nffab2gnr

Az usbcnc progiban hol találom az eszterga felületet.Lehet,hogy nincs is...?[#nemtudom]

v2vhwz32z

Svejk! Baxxd ki! Te is megérdemelnél egy szobrot! Ahány embernek segítettél már.. Milyen jó hogy itt vagy![#wave]

x0bnhi5ag

Szervusztok Urak!
Segítséget kérnék!
 Téglatestek egyik oldalába kellene adott rádiuszú " vályút" marnom, több méretben. Ha lenne szíves valaki megrajzolná nekem Artcamban? Eddig csak a 2D-s rajzokkal boldogultam. Köszönöm előre is ha valaki levelet küld privátban, és elkészíti a rajzot!

dg8n4i8x

Szia Attila! Küld át a méreteket... Az art mentés kell vagy gkód?

may47wb

Üdv Mindenkinek!
D2-es vízállóságú gyorskötésű diszperziós palma faragasztót lehet vízzel hígítani?
Mert túlságosan sűrű, ecsettel könnyebb lenne elterítenem ha kicsit hígabb lenne.
[#conf]

000000000

igen hisz viz bázisu (diszperziós)
de ha meg köt akor már nem oldja viz sem!
csak mechanikusan eltávolitható.....

000000000

persze csak mértékel mert minél több a viz tartalma a ragasztonak anál nagyobb a zsugorodási tényezöje......

may47wb

Köszönöm a gyors választ!

Szalai György

Hígítható vízzel, de a lehetőség nem jelenti a helyes megoldást.
A ragasztott kötés szilárdságának el kell érnie a tömörfa szilárdságát. (Ez kevéssé nedvszívó, kemény fafajtáknál nehezen oldható meg.)  
Ha a ragasztóanyagban több a nedvességtartalom, akkor mélyül a mechanikus adhéziós réteg, a ragasztó anyag hosszabb ideig és mélyebbre szívódik a fában, de a ragasztás terhelhetősége mégis csökken, ezért a gyárilag beállított sűrűség az ideális.
Ha a felhordási módnak nem felel meg a sűrűség, akkor nem hígítani célszerű, hanem más felhordási módot választani. Durvább, nem gyalult felületek esetén, pláne ha ehhez még nem megfelelő erejű és egyenletességű préselés is társul, jobb kötést ad a spatulás glettelt felvitel.