Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

link utvonalba ne irj be http vagy www azt nem kolálja a google találati arányok javitására!

88nwcf22d

valaki letudná írni hogy kell lineáris sínt meg kocsikat takarítani?
Vagy csak szétszedem adok neki a brigéciollal azt kész?
Utánna milyen zsírral töltsem fel?

000000000

Nem működik :-(
Kicseréltem a "mach3"-at "alphacam"-ra de nincs találat. Olyan hozzászólásokat keresek, melyekben az "AlphaCam" szerepel.

Így csináltam:
site:sgforum.hu/forum.php3?azonosito=hobbycnc alphacam

De nincs találat.

4um5b65d

Oldalanként mindent kijelölsz, majd copy paste egy text file-ba.
Aztán a text file-ban keresgélsz.

000000000

0i8bkxjf4

Ha segítség kell AlphaCam bol tudok segíteni  
avval dolgozok

v2vhwz32z

Hátha valakinek még újat mondok vele:
ha az éppen megnyitott internetoldalon akarsz keresni, nem kell átmásolnod egy szövegszerkesztőbe az oldalt, elég egy CTRL + F kombinációt nyomnod, de a böngésző Szerkesztés menüjében is megtalálhatod a keresést.

4um5b65d

Nem a keresés miatt gondoltam a text file-ba való másolást, hanem az egyes oldalak összefűzése miatt.
Gondolj csak bele abba, mi történik, ha 1 kulcsszóval végigkeresed az össze oldalt majd eszedbe jut egy másik kulcsszó, akkor az összes oldalon újra kell keresned. Összefűzni, viszont csak egyszer kell.

s7manbs8

Üdv a csapatnak !

M3-as menet vágáshoz mennyivel kell előfúrni alumíniumba szeretnék.  

Béla.

000000000

régi számitás.......

3x0.8=2.4mm  

2.4mm fursz elö

M12 IG ALKALMAZHATOD........A 0.8 SZORZOT

persze van precizebb számitás is ere....de az bonyolultabb!:)

s7manbs8

4um5b65d

Azt mindig elfelejtitek hozzátenni, hogy csak normál meneteknél és csak többfokozatú kézi menetfúráskor alkalmazható.
A 12-es menetnél acélban a 9,6-os furatba a gépi menetfúró úgy törik bele, hogy észbe sem kapsz.

A jó és egyszerű számítás így hangzik:

Magfurat = menetátmérő-menetemelkedés.

Vagyis egy M12-nél az 1,75-ös menetemelkedésnél 10,25-ös magfuratot (lefelé kerekítve 10,2) kell fúrni.

000000000

Köszi, a felajánlást, lehet, hogy visszatérek rá. A munkahelyemen én is AlphaCam-al dolgozom. Itthonra szerettem volna telepíteni, de nem jön össze. Már fent volt a gépemen, de újra kellett telepítenem és nem emlékszem rá, hogy is csináltam.

v2vhwz32z

Igen, így már kicsit több értelme van összefűzni (másolni) az oldalakat.

De az igazi megoldás az lenne amivel többen is próbálkoztunk: egy másik adatbázisba tenni az összes hozzászólást és csinálni hozzá egy űrlapot.
Akár ki lehetne azt is választani, hogy melyik topikban akarsz keresni: mindegyikben, mindegyikben kivéve az adok veszekben, csak a kiválasztottakban..
A gépem építésével is lassan haladok, ehhez a projekthez is kell még idő részemről. De ahányszor szóba kerül, egy kis megerősítést kapok, érdemes lenne folytatni.