Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

me3ua0a6

gorbi: szerintem nem kaptam mailt tőled :(
rferi: megsasolom
woodfront: köszi! a forrasztás után 5mm-rel görbe a fűrészlap, az üt :(  
"steller = oldal megvezető"?
Sajna nem ferdén fűrészel, hanem ívesen. Első dolog lesz az állítgatás, aztán lehet hogy egy szélesebb fűrészlapot veszek hozzá valahol, azt az oldaltámaszok is megtartanák, és ki lenne zárva a fűrészlap kopottsága is.

me3ua0a6

Megvan a mail, csak spamba rakott a free szolgáltató...

gorbi

a weboldaladon keresztül is üzentem

6fabbzvm

Laslie, köszönöm a segítséged!
Tehát tökéletesen ez se jó semmire, mint a 4 évszakos gumi!? (Télen túl kemény, nyáron túl lágy...)
Ezt a lapkát akkor tökéletesen semmihez nem lehet használni? Értem én, h a tapasztalat megmutatja, de mivel egyelőre nekem még ilyenem nincs, kérdezném Tőled, szerinted?
"…, de emulzió nélkül ne próbálkozz vele."
Emulziónak van valami alternatívája, ami nem folyik orrán-száján? Mert nincs úgy kialakítva semmi a gép körül... Valamilyen permet esetleg?
"A lapka anyagajánlása csak egy támpont, de semmiképp sem törvényerejű."
Mi lenne az ideális (tökéletes) választás aluhoz a Te tapasztalatod szerint?
Elnézést az alapkérdésekért, de zöldfülű vagyok a témában, viszont nem szeretnék ilyen maradni! :)) Köszi!

4um5b65d

Amit én szoktam csinálni az az, hogy nagyoláshoz beteszek egy használt alu lapkát, majd a méretezéshez az újat. Persze olyat ami kifejezetten aluhoz való.
A nagyoláshoz használhatsz acél lapkát is aminek kellően nagy a forgácstörője, hogy kevésbé ragadjon bele az anyag.
Ha mégis beleragad akkor ugyanazt a lapkát legközelebb acél nagyoláshoz kezdem használni, az szépen leszedi a ráragadt alut.
Az emulziót felválthatod mással is, de ebben nincs tapasztalatom. Láttam itt az oldalon többeket akik alkohollal dolgoztak. Arról formáljanak ők véleményt.
Ami még szóba jöhet a sima fúró vágó üregelő spray vagy a petróleum.
A spray néha akkora füstöt csinál forgácsoláskor, hogy nem látod a fától az erdőt. Persze itt nem az anyagcsikálásra gondoltam, hanem rendes anyagleválasztásra.
Mert ugye a lapkát teljes árban fizetted ki, így dolgozzon is meg a pénzéért. Persze ha a géped is bírja.
Ha az itt szokásos alu gépelemeket szeretnéd magadnak megmarni arra azért fogod tudni használni a lapkádat.
Arra viszont rábeszélnélek, hogy kerítsd körbe a gépet valamivel és próbálj emulzióval dolgozni, mert nem csak kenni kell a szerszámot hanem hűteni is. Talán magát az asztalt is elég ha körbebástyázod. Teljesen másképp forgácsol a szerszám, ha mindent megadsz neki amit igényel.
A lapkán feltüntetett névleges vágósebességeket is intenzív hűtés mellett tudják csak teljesíteni. A pisiltetés nem elég.
Egy volt oktatóm mindig azt mondta, hogy szárazon még b.szni sem lehet nem hogy forgácsolni. :)

000000000

Szevasztok, kis segítségre van szükségem, attól tartok, béna vagyok.  
Van nekem egy  
http://cgi.ebay.com/CNC-TB6560-3-Axis-Stepper-Motor-Driver-Controller-Board-/250781815058?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a63c2d112" TARGET=_fnew>ILYEN

kínai cnc vezérlőm, a bekötéssel bajlódom. Három darab bipoláris motort vezérel, a motorokon sajna semmi jelölés, piros, zöld, kék, fekete vezetékek állnak ki belőle. A közös tekercseket ki tudom mérni, ám a motorok kicsit zizegnek, de nem nagyon mozdulnak, talán valamit rosszul csinálok. Nem tudom, melyik lenne az A+, A-, B+, B-.  A vezérlőhöz nem kaptam és nem találtam leírást, Mach3-on belül szrencsétlenkedek a port beállításokkal, eddig sikertelenül. Esetleg aki kötött már be ilyet, kérem adjon némi tanácsot. KÖszi
UPS

me3ua0a6

Kaptál hozzá egy CD-t, azon van a port kiosztás, és a teljes leírás, azaz dokumentáció is.

3k74cecek

Nem egészen értem amit írtál. 4 kivezetésesnél nincs olyan hogy közös tekercs. A 4 kivezetés az két különálló tekercsé, tehát egyszerű ohm mérővel lemérhető, hpgy melyik kivezetés tartozik egy tekercshez. Az egyik tekercset kösd az A+, A- pontokra, a másikat pedig értelem szerűen a B+, B- pontokhoz. Egy-egy tekercsnél mindegy hogy melyik végét teszed a + és a - pontra, legfeljebb majd cseréled, ha nem jó irányba forog. Első körben ne állítsál be mikro lépést. Így jobban látszik egy lépés, meg a forgásirány. A zizegés az csak hang, vagy kicsit rezeg a motor tengelye?

000000000

Na ezt sajnos nem kaptam meg.

000000000

Jogos, pontosítok, a tekercsek két-két kivezetését megleltem. A tengely kicsit rezeg, de nem fordul.

me3ua0a6

000000000

Nem, külső segítségre vártam.

000000000

Jónapot Mindenkinek!
Tud valaki egy jó módszert a keresésre, ebben a fórumban?
Előre is köszönöm!

000000000

Köszönöm a gyors segítséget!
Ki is próbálom.