Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Rabb Ferenc

Utálom a vizes ragasztókat. Olyan kifliket szoktam készíteni, hogy csak na! Ha pl egy 15 és egy 3mm-es vastagságú - különböző anyagú - lapot kell öszelaminálni, a víz miatti dagadás örökre elhúzza az egészet.

Ha elkerülhetetlen a ragacsolás, inkább a méregdrága (kb 4000Ft/kg) epoxi ragasztót használom. Mérettől függően vagy síma, vagy nagyon kis recés spatulával viszem fel. Nem kell nagy összeszorító erő sem, mert akkor nagyon elvékonyodik a ragasztó. Persze a vastag réteg sem jó, mert az meg látszik marás után.

Szóval, ha valaki tudja a frankót, árulja el lécci.

Bár azt hiszem ide is érvényes a régi bölcsesség: aki tudja, csinálja. Aki nem, az magyarázza...

yuagaci9g

Ennel jobbat meg nem talaltam,
Polyurehane alapu, a nedvesseg hatasara kot,
vizallo, a fanal erosebb ragasztast ad.
Kicsit habzik kotes alatt... ossze kell preselni.

http://www.helmat.ro/media/catalog/product/cache/1/image/11e9416e421d3d751eab9bbe4aeb7ed5/p/u/pu_max_adeziv.jpg" border=0>

mxjj54gxi

Ezzel csak az az egy baj van, hogy viszonylag gyorsan fel kell használni, mert beköt a flakonba, mivel a légnedvességre is aktiválódik

Meghát ha pl papírt akarna a kolléga ragasztani, akkor arra sem jó

VighLajos

Lenne egy kérésem:
Olyan fórumtárast keresek, aki vállalkozna az "Esztergakések és kialakításuk" leírásban leközölt vésőkés elkészítésére
http://www.hobbycnc.hu/Magyar.html?Cache-Control=no-cache" TARGET=_fnew>A leírás végén van
Nem ragaszkodom ehhez a megoldáshoz, a feladat az, hogy 3 mm széles reteszhornyot kellene vésni kb 20 mm hosszban. Erre van egy marógépem, és egy esztergám.
A részleteket megbeszélnénk.

D.Laci

Nemkel azt tulbonyolitni 1db horony vésés miat.
Veszel egy 3mm széles leszurókést és 3 irányból hátra köszörülöd.Késtartóban a kés közepét csúcs magasságban beálitod. Kés  vágóélét (hegyét) előre 1-2 fokban beálitod, de ha aztis köszörülted nem kel.

Rabb Ferenc

Ez mekkora mennyiség? Amit találtam, az 70 gramm és 1270Ft. Vagyis közel 17eFt/kg [#csodalk]

Akkor inkább a százas szög!

may47wb

Köszönöm az ötleteket!
Nekem is megszoktak hajolni a vékonyabb anyagok, de ha egyenes felülethez van gyorsszorítózva, akkor száradás után egyenes lesz.

VighLajos

Igazad van!
...két horonyhoz kell...
[#nyes]
a vaterán hirdetnek ilyeneket hozzá való késtartóval.
Leszúrókésből meg soha sem elég...
Kösz az ötletet!

4um5b65d

Mekkora furatban lesz a vésés ?

VighLajos

10 mm és 30 mm.
Két alumínium ékszíjtárcsa.

000000000

egyébként epoxi alapu ragasztónak is viz az oldo szere...:)

Rabb Ferenc

Eddig úgy tudtam (és tapasztaltam) hogy a két komponensű epoxi ragasztó kötés előtt acetonnal lemosható. Átkeményedés után csak a véső és a kalapács az "oldószere"  :)

000000000

kötés után mindegyik csak mechanikusan az epoxi és az oldoszeres is....
eloxi alapunak nincs szaga igy vizes alapu...
oldoszerestöl jol lehet émenyegni és szédülni
szinre csak gázálacba lehet vele melozni...

Szalai György

„Olyan kifliket szoktam készíteni, hogy csak na!”
Taníccsad a pékeket, mert pocsék kifliket készítenek. De akkor lehet, hogy prímán ragasztanak?

„inkább a méregdrága (kb 4000Ft/kg) epoxi ragasztót használom”
Ahogy én látom a négyezer per kiló az nem a méregdrága, még a huszonötezer per egykilónyolcvandeka Araldit AW 106/ Haerter HV 953 U-hoz képest sem. Lehet, hogy az nem is ragasztó, hanem lamináló gyanta?

„Szóval, ha valaki tudja a frankót, árulja el lécci.”
Eccerű pedig. Mindenhez a hozzá valót, a gyártó ajánlása szerint.

Inkább magyarázom.

me3ua0a6

Vettem nemrég egy ilyen kis fűrészgépet, kimondottan kis barkácsolásokhoz, azaz hobby célra:
http://n1.vatera.hu/photos/02/58/5e65_1_300.jpg" border=0>
BUDGET BBS 3502
Sajnos a rajta levő szalag-fűrész-szalag ( :D ) a forrasztás mellett üt.
Illetve a gép nem egyenesen vág, hanem ívesen, azaz kanyarban...
Kérdéseim:
- Lehet-e olyanokat állítani, hogy ne kanyarban vágjon, ha már szalagfűrész? :D
- Merre lehet fűrész-szalagot venni, illetve méretre forrasztatni? Nincs tapasztalatom ebben.
Köszönöm!