Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Egyújabbgépépítő

[#nemtudom]
Miért van baj 9m fölött?

svejk

Inkább 7-8 az a 9m, de le kell rakni a szivattyút.

Egyújabbgépépítő

Nem vizet akarnak felhozni hanem egy zárt rendszerben keringetni!

mxjj54gxi

csak egy fúrt kútba lerakható szivattyú nem az a keringető tipus, ami keveset eszik :(

svejk

Ja, akkor meg mindegy hol a keringető szivattyú, csak jól ki kell légteleníteni a kört.

Egyújabbgépépítő

És nem határ a 9m, akár 20m mélyen is lehet a hőcserélő.

4um5b65d

Elejti a folyadékot.
Tök mindegy, hogy mekkora átmérőn és tök mindegy, hogy mekkora szivattyúval akarsz ennél mélyebbről vizet felhozni az nem fog sikerülni.
Ezért van az, hogy a felszínre telepített szivattyúk csak ebből a mélységből tudnak felhozni anyagot.
Ha mélyebbről kell akkor lentről kell felfelé nyomnod.

4um5b65d

Zárt rendszernél lehet 20 méter mélyen, de ha csak belógatsz egy csövet az már használhatatlan 9 méter után.
Én legalább is 9 méterről tudok.

Egyújabbgépépítő

De ha jól értem nem felhozni kell hanem keringetni egy lefele menő cső van és egy felfele.

4um5b65d

De rferi asszonta, hogy attól zárt a rendszer, hogy befelé is lóg egy cső meg kifelé is jön egy.
De ettől függetlenül a cső végek szabadon a vízben vannak.

Egyújabbgépépítő

Ez elkerülte a figyelmem, elnézést hogy belekotnyeleskedtem a beszélgetésbe.

svejk

Akkor meg nem zárt :(
Jó lenne kitalálni mit is akartok :)

svejk

Rajzoljátok le azt jobban értjük :)

Szalai György

© icmatyi #10038 motorjáról nem tud senki semmit?

svejk

Szerinted mekkora esély van rá hogy valaki pont ilyen kínai csodabogárral találkozott már. ami egyáltalán nem is CNC terület.
Gondolom http://www.frigobox.hr/uputstva/servisna/en/HKK_S_HKEB_261-351X.pdf" TARGET=_fnew>ezt mindenki megtalálta.
Ha esetleg Icmatyi egy klíma típust is írt volna, netalán a motort kissé megbontja vagy kivezetéseire rámér, talán nem tapogatóznánk sötétben, ezek nélkül csak félreértések vannak mint lásd a vízkeringetés ügyben.