Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

A panel nincs meg amire ez a motor csatlakozott??

mxjj54gxi

nem zárt bizony. a beszélgetés közben Laslie rámutatott, hogy rosszul gondoltam

Szalai György

Azért érdekes cucc egy ilyen ventilátor. Belső elektronikával vezérelt, három fázisra tekercselt állórészű, állandó mágneses forgórészű. DC280-340V-ról üzemelő, szabályozott fordulatú.

svejk

Ha Te ennyit tudsz róla akkor miért minket cseszegetsz a válasz hiányával?

5kfiyrw95

Én magam is sokat törtem a fejemet egy kútklímán,de sajnos még idő hiányában ne tudtam megvalósítani. Az elgondolásom a következő lenne.
Mivel két ásott kutam van egymástól kb 40 m távolságra arra gondoltam hogy az egyikből szivatnám a vizet egy sima lábszelepes 200 l-es hidroforral a másikba pedig folyatnám vissza a felmelegedett vizet.Ha ugyanoda ereszteném vissza hamar felmelegedne a kút kb 12-15 fokos vizet. A hűtést egy FAN-COIL hőszivattyus rendszerben használt szerkezethez hasonló házilag készített eszközzel oldanám meg.Ami egy ikarus busz hűtőjéből , ventilátorból,levegőszűrőből és kondenz víz elvezetőből állna ,amit szeretnék kombinálni téli üzemben (4 db csap elválasztásával ) a központi fűtés melegvizének belevezetésével ,A csöveket és a hidrofor tartájt jól szigetelni kellene ,a csőben a nyomást visszavenni amennyire csak lehet. A 200 l-es hidrofor kb negyed óránként kapcsolna be 2-3 percig ,ami nem túl nagy fogyasztás abba a pár napi kánikulában.Mi a véleményetek róla?

Szalai György

Nem cseszegetésnek szántam, csak szépen elszárnyalt a fantáziátok a klíma motortól, én meg maradtam kíváncsi. Ezért kerestem utána az AC PG motoroknak, de bekötés rajzot nem találtam. Gondoltam csak van itt egy klímaguru ennyi elektronikus vénájú között, aki vágja, hogy mi a PG és a Vs jelölés. Mert hogy ezen a kettőn szabályozható a fordulatszám. Csak hogyan?

4um5b65d

Hát szerintem amit kiszívatsz azt nem kellene a hidrofor tartályban tárolnod, hanem rögtön a beltéribe juttatni.
A bejuttatott vizet viszont igencsak hamar felmelegíti a hőcserélődés. Szerintem 1 perc sem kell aztán már meleget fúj.
Én a helyedben inkább egy sima merülő szivattyút használnék. Kis fogyasztása van, percenként bekapcsolhat 10 másodpercre.

svejk

ilyen formát tudnék elképzelni:
Vm =  motor + tápfesz
GND= motor - tápfesz
Vcc= szabályzó pozitív táp (+5v esetleg +15V)
PC = szabályzó bemenet, valószínű PWM
Vss= szabályzó negatív vagyis vezérlő GND-je

svejk

De ezek felesleges és esetleg később más számára félrevezető infók lehetnek, jó lenne ha IC Matyi barátunk jelentkezne pár infóval, pl, hogy meg van-e a rossz panel.

svejk

Az is lehet hogy az 1-7 és a 4-5-6 tartozik össze.
Sőtt...

tehát:

Vm = motor + tápfesz

GND= szabályzó negatív vagyis vezérlő GND-je
Vcc= szabályzó pozitív táp (+5v esetleg +15V)
PC = szabályzó bemenet, valószínű PWM

Vss= motor - tápfesz

5kfiyrw95

A hidrofor tartájban csak rövid ideig lenne a víz, ami a tartály szigetelése miatt nem tudna  felmelegedni .A hőcserélő folyamatosan hideg vizet kapna,Aztán a felmelegedett víz továbbfolyna a távolabbi kútba ahol a talajban kiegyenlítené előbb-utóbb a vízszintet.A két kút távolsága miatt lenne rá idő hogy visszahűtse a föld ,a víz hőmérsékletét. A hidrofor azért praktikusabb mint a sima szivattyú mert egy rövid idejű bekapcsolás után 80-100 liter víz mozoghatna először 4 báron a mi a végére 1.5 bár-ra csökken.Ez takarékosabb mint a folyamatos üzem.
Egy ismerősnél már működik a rendszer azzal a különbséggel hogy ő csak egy kutat használ és a visszaeresztést csak a födre kieresztve történik

h2o

Megelőztél. Én erre a verzióra tippelnék.
A motor tápfesz 310V DC, a Vcc 15V (a meghajtóknak). A PG pedig valószínűleg PWM (5V-os lehet).

000000000

Sziasztok! Új beszálló vagyok!
Azonnal bele a közepébe - Kérdés: Létezik olyan vezérlőpanel amire kitudnám cserélni egy 89-es Maho (Philips 432)vezérlését? 14kw-os főmotor-Heidenhein lécek- hidraulikus rendszer a szerszámváltóhoz - Indramat servo ... És Mach3 vezérlés legyen ám!!! Lehetséges ez?

kmajer

Mach3-al mérőrendszer visszacsatolást nem tudsz.

Dynomotion+kitartás.

Vagy NCT, NUM, SIEMENS valamelyik rebuild verziója.

icmatyi

Köszönöm a segítséget!
Már tökéletesen működik a motor, és a sebességét is tudom szabályozni.
Az eredeti nyákot kirajzoltam ami volt a klímában. Motor tápfesz kb 310V egyen 230V váltó egyenirányítva. Motor vezérlő elektronika fix 12V, és analóg feszültséggel vezérelhető fordulatszám (kb 2.8V..5.8V között). És ráadásul van egy négyszögjel kimenet a fordulatszám méréshez is. Köszönöm Nektek mégegyszer a segítséget!