Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

A fogaskerék külső átmérőjének /fejkör/ számítása: /fogszám+ 2/ x modullal=xxx/ ez a kerülete /a kapott eredmény osztva Pí-vel .A fogszámhoz adott 2 egy állandó szám.

000000000

Eltévesztetted:))
A Lacinak írtam Alpha ügyben.

De, a fogaskerékbe is vannak hiányaim.

xfg6v697j

ER11-es szárhoz kellene csapágytipus 12000 fordulathoz.
Mikor előadtam az eladónak, hogy 8mm lyukkal kellene ferde hatásvonalú csapágy, azt mondta,hogy  mondjak konkrét tipust.
Elárulnátok, hogy ki milyent használ?

besirkyjh

Szia  

Ha jol tudom akkor 8-as furattal nincs ferdehatás vonalu .Ha profin akarod akkor használj tügörgöst és mélyhornyut alul és fent egy ujjabb mélyhornyut .De ha jo az álltalánosan használt modszer akkor használj 3 608 2RS C3-as ( esetleg 628 )csapágyat és az also kettöt kicsit elöfeszitve de nem biztos hogy szükséges .

Az ER11-hez én 12-es tengelyt szeretek mert ahoz jobban lehet csapágyat szerezni ( pl : 6001 2RS C3 ) .

besirkyjh

3db 608 2RS C3-as .....

xfg6v697j

ANTAL GÁBOR

"A fogszámhoz adott 2 egy állandó szám." Persze mert az elemi fogazatnál a fog magassága az pont egy modul .De a pi vel nem kell osztani mert z*m= Do.(osztókör átmérő) ha az osztókör átmérőhöz hozzáadjuk a fogmagasságot (kétszer) akkor megkapjuk a fejkör átmérőt. A Do= (z+2)*m et ha kifejtjük akkor (z*m)+(2*m) is írható és sokkal kézenfekvőbb.

ANTAL GÁBOR

mielőtt még kapnám az első pontosítást  a fogmagasság alatt a fog fejmagassága értendő

000000000

Síma  zárt mélyhornyú, enyhén előfeszítve.

svejk

Esetleg ZZ.  A 2RS nagyon sokat fog a csapágyon.

mxjj54gxi

mxjj54gxi

Ez kellene nekem is, a pantográf felújításához a főorsóba.
Eredetileg "vállascsapágy" volt benne(belső gyűrű olyan mint egy mélyhornyúé, külső mint a ferdéé), annó orosz tipus létezett ebben améretben (8 belül, 24 kívül), ma már ilyen nem létezik - állítólag

Vetesi75

Rakéta és Tájfun porszívokban használtak ilyesmit. (Úgy rémlik ezekben két különböző méretű ferdehatásvonalú volt.) Háztartásigép szervizekben kell érdeklődni elfekvő készlet iránt. Anno filléres dolog volt.

besirkyjh

Szia  

Igazad van mert azzal kevésbé melegszik is .Azért használom a 2Rs-t mert a két csapágyközti porvédöt kiszoktam szedni és kenem kicsit és a gumis védö kevésbé engedi az olajat ( zsirt ) az asztalra .