Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Persze bármit írhatsz, müködik.
Én már használtam 0,12 is. A kérdés ínkább az, menyire képes a géped felbontása.

sasi

Köszönöm a tanácsot, körbejárom a témát. Igazából a Paint Zoom festékszóró mozgatta meg a fantáziámat, ugyanis hagyományossal próbáltam valamikor diszperzitet szórni, sikertelenül.
Klassz rajzaitok vannak!  

kua93zk4w

Léptető motornál 3V 3A fázisonként adatokból meg lehet tudni mekkora a teljesítménye Nm ben?

kua93zk4w

Vexta Oriental Motor PK268-03A,Stepper Motor, 200 Steps/Rev, 187 oz/in, 1/4" shaft, 3.0 V, 3.0 A, 1.6 mH, 1 Ohm, NEMA 23, 6 wire, unused in box. Stepper Motor, 200 lépés / Rev, 187 g / a, 1 / 4 "tengely, 3,0 V, 3,0 A, 1,6 mH, 1 Ohm, NEMA 23, 6 vezetékes

Ez minden amit találtam róla

besirkyjh

Szia  

Ott van rajta pontosan : ( 187 oz )csak hozzávetölegesen 1.1 - 1.2Nm a léptetöd .
Ha jol emlékszem olyan 150-160 oz =1Nm-el .

svejk

Csak a rend kedvéért és hogy ne rosszul tudatosuljon. A Nm a forgatónyomaték mértékegysége nem a teljesítményé.

mxjj54gxi

És hogy a kérdésre is válaszoljunk: nem lehet megtudni a teljesítményét (wattban persze) :)

kua93zk4w

Köszönöm a válaszokat.

000000000

Üdv. Földi lények!
Sok segítségre lenne szükségem a következőkhöz.
Gépet szándékozom építeni, fejben már össze is raktam a gépet. Viszont kellene nekem képlet a menetes szár, motor áttétel, megfelelő motor és társaihoz segítség.  
Nem akarok nagy gépet összerakni ( 500x750x350 munkaterülettel ), alapanyaga textilbakelit lenne. Ez lenne a prototípuson.
Elektronikailag  kit fáraszthatok le teljesen ??

Motoros

Ez nagyon tetszik:"fejben már össze is raktam a gépet"
Most már tudom miért olyan nagy a fejem sokszor.

besirkyjh

Szia  

Látod látod már itt ebben a pársorban is vannak amiket át lehetne beszélni .

" Nem akarok nagy gépet összerakni ( 500x750x350 munkaterülettel ), alapanyaga textilbakelit lenne. "

Ekkora munkaterülethez textil bakelit ( milyen vastag ? )
350mm-es "Z" mozgás ? Milyen hid tartja ezt és mi lessz a "Z" asztalon a megmunkálo szerkezet ?

4um5b65d

Oszt mi lesz a textilbakelittel, ha vizet vagy olajat kap ? Vagy csak párát ?
Jó lesz neked az ALU is. :)

4um5b65d

Elektronikában és számításokban kérdezz bátran engem.
Ha tudok, válaszolok.
Mondjuk lényegesen nagyobb az esélyed arra, hogy nem tudok. :)