Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Az "Elektronika" topic-ot fáraszthatod egész nap. :)

s7manbs8

A textil bakelit előnyös a Marson talán, ott nem sok víz van , legalábbis eddig azt hazudják, hogy nincs, de hiszi a piszi. :)

besirkyjh

Segitség  

Kezdem azzal hogy a cerkám televan az internettemmel .
2-3havonta kapok valamit ami iszonyuan le lassitja a gépet , az internet explorer 100%-a vágta a processzort és utánna bármilyen programot nyitottam az is 100%-on ment .Kezdödött ez ugy hogy valami djv nézöt kerestem és egy beépülöt tettem fel de haszontalan volt és uninstaláltam na azota paff a gépem .
A böngészöt lecseréltem Operára ( nem explorer motort használ )és tökéletesen müködött addig mig felnem telepitettem egy spay killert .Iszonyuan lelassitotta az egész gépet ( pl: a Mach csak 2-3mp ként volt hajlando lépni egyet egyet ) ezt is uninstaláltam már meg a g-mailos leveleimet nemtudom megnézni csak HTML modban .
Már nem merek semmit csinálni .
Most futtatom az Avirát hátha talál valamit de a multkor is a Nod hozta a megoldást ,azt meg már nemtudom vissza telepiteni mert lejárt a 30 nap .

Valami tanács ?

hostya

..."Nod hozta a megoldást ,azt meg már nemtudom vissza telepiteni mert lejárt a 30 nap . "

Töltsd le a Nod próbaverzióját, (ami újabb 30 napig él) ha az már egyszer bevált.

xfg6v697j

a nodot simán ujra lehet rakni,  legfeljebb a programfile mappából törölni kel az ESET nevű mappátr az a nod32 mappája.
én megpróbálnám a gép visszaállítását.

s7manbs8

Legegyszerűbb, ha megvárod a következő reinkarnációdat. :)

keri

Nekem nincs védelem a gépemen, mert utálom hogy a vírusírtók túl önnálóak és lelassítják a gépet.
Mivel alapvetően ritkán kapok vírust vagy akármit, ezért 2-3 hetente szoktam lefuttatni egy keresést a http://www.eset.hu/tamogatas/viruslabor/onlineellenorzes" TARGET=_fnew>NOD32 online változatával

Elég sok idő mire lefut, de reggel elindítom délutánra kész szokott lenni :)

Explorert nem használnék. Firefox a tuti, bár az Operára is jókat mondanak.

Tüzfalat azért érdemes bekapcsolni (windows alapértelmezesben be van kapcsolva) sokat nem ér, de nélküle mégis gyakoribb a fertőzés.

s7manbs8

Nálam az AVAST használata óta nem láttam vírust vagy 4-5 éve. De mindenki ahhoz ragaszkodik, amiben hisz, lehet.

s7manbs8

Engem azóta nem zavarnak a lassú víruskeresők, mióta 56 magos és 10TeraHz-es gépem van. :)

keri

Nem akarlak elkeseríteni, de ez a munkaterület k..va nagy, és a textilbakelit túl gyenge ehhez. Esetleg golyóstollal rajzolni jó lehet de marni, gravírozni biztosan nem.

Nézz meg egy gyári marót, mekkora a munkaterület és ehhez hány kiló vas van benne.

keri

Én meg azóta nem látom hogy vírusos a gépem amióta nem használok víruskeresőt :D

hostya

Az kevés, ha csak az ESET mappát törli, mert akkor nem telpíthető az uj verzió.

A vezérlőpult>programok telepítése/eltávolítása >ESET Nodxx kiválaszt > eltávolítás.

Elég sokáig fog tartani egy lelassult gépen, de ki kell várni.
Újraindítás után telepíthető az új NOD.

besirkyjh

Nemtudtam hogy ujra lehet telepiteni a NOD-ot .
Eddig az AVAS-t használtam de most az Avira van fent .Jo az Opera de még nem ismerem annyira de tényleg nagyon gyors ( volt ).

45%-on jár az Avira ezt még kivárom és utánna NOD .
Lehet jobb lenne a keri féle modszer , csak sokat járok pen driv-al és félek hogy megfertözök valakit .
Ez az online dolog hogy müködik ?

besirkyjh

Csak uninstalálni szoktam és az esetleges maradékokat törlöm és még ott a CCleaner is ha muszály .
Máshol nem marad belöle ?

keri

Elindítot, feltelepít, letölti a legfrissebb adatbázist, majd átnyálazza a memóriát és a tárolót, amikor végzett akkor le is szedi magát. Nincs korlátozás, hacsak az nem hogy nincs realtime védelem, amit én amúgy is rühellek :)