Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

besirkyjh

Szia  

Ha jol sejtem TB6560AHQ a kiválasztott vezérlö .

A decay ( hanyatlás , szabadon forditva ) egy fel és lefutási élet ad a step jelnek ( rámpa ) aminek a Mach3 használata esetén és olyan progiknál ahol a rámpa ( gyorsitás ) paraméterezhetö nincs értelme .Ezért a vezérlök 90%-ban slow modban vannak használva ( testre huzva ) igy sporolva egy jumpert .
Kb ennyi .

000000000

Igen olyan vezérlő és köszönöm a felvilágosítást :)

000000000

Mindazonáltal, ha kemény forintokat perkáltál a posztprocesszor elkészítéséért, akkor annak illeszkednie kell a gépedhez, akármilyen is az. Ugyanis ez esetben azt vállalták, hogy a CAM progi kimenetét a TE gépedhez illesztik. Igazság szerint egy posztprocit próbamegmunkálással kell átadni, és a megfelelő működést aláírással kell nyugtázni.

Rinaldo

A csökkenő motor áram meredekségére ható beállítási lehetőség. A motor járása lágyabb vagy remegősebb lesz. (slow, fast)

Egyújabbgépépítő

Ha nem haragszotok néhány szó a slow és fast decay-ról.

Normál esetben a következőképpen folyik az áram a H hídon:
http://cnctar.hobbycnc.hu/egyujabbgepepito/KEPEK/Normal_operation.jpg" border=0>
Az áram megszűnését követő pillanatban:
http://cnctar.hobbycnc.hu/egyujabbgepepito/KEPEK/Dead_Time.jpg" border=0>
A folytatás már a vezérlő beállításától függ, Fast decay, a mágneses teret a leggyorsabban szünteti meg:
http://cnctar.hobbycnc.hu/egyujabbgepepito/KEPEK/FAst_decay.jpg" border=0>
Vagy az áramot recilkuláltatva az induktivitásba lassan építi le a mágneses teret:
http://cnctar.hobbycnc.hu/egyujabbgepepito/KEPEK/Slow_decay.jpg" border=0>
A mixed a kettő kombinálása, egy ideig slow utánna Fast.

me3ua0a6

Előttem szólókat folytatva:
Decay-t sokan nem ismerik, és sok vezérlőn slow módban ideális. Lényege:
A léptetőmotorra kapcsolt (vezérelt) áramot kikapcsolva az indukált feszültség elkezd csökkenni. Ennek a mértékét tudjuk állítani ezekkel a jumperokkal.
Slow mód: a kimeneti fokozat fetjeit kikapcsolja, így a feszültség sokáig fennmarad. Következmény: csendes, egyenletes járás; a fetek belső védő diódái melegedhetnek az indukált feszültségtől, ez ellen szoktak külső védődiódát alkalmazni.
Fast mód: a kimeneti fokozat fetjeit a földre kapcsolja. Ezzel az indukált feszültséget levezeti, és fékezi a motort.
Következmény: melegedő motor; darabosabb, hangosabb a járása. Ezt nem szereti a motor. Cserébe gyorsabb sebesség változást is elérhetünk vele.
Ideális a kettő keveréke, azaz mixed decay mód. Ekkor egészlépéseknél slow módot használnak. Mikrolépésnél pedig növekedő áramhullám esetén slow, csökkenő áramhullám esetén pedig fast módot használnak. Mixed decay módot nem minden IC tud.
Az esetek 90%-ában tökéletes a gyári/normál/slow beállítás.
(...tudomásom szerint XD)

me3ua0a6

me3ua0a6

Nah szép...
Ha ezeknek a képeknek a forrása hiteles, akkor én a dead time-ot hittem slow mode-nak, és a slow mode-ot fast mode-nak... [#confused]
Elnézést!

me3ua0a6

Mielőtt valaki a rossz dolgokat jegyzi meg, kérnék egy modit, hogy törölje ezt a 4 hozzászólásomat. Vagyis elég 3-at. a 10353-as maradhat :)

Egyújabbgépépítő

A forrás bármelyik IC katalóguslapja lehet.
Még érdemes megismerkedni a Asynchronous Decay és a Synchronous Decay fogalmakkal.
Asynchronous esetén csak a szükséges FET-eket kapcsolják be, az áram a diódákon megy.  
Hátránya hogy a diódák nyitófeszültsége miatt nagyobb a disszipáció. Például fast decay esetén nem kapcsolják be a FET-eket akkor a dead time hoz hasonlóan a diódákon záródik az áramkör.
Synchronous Decay esetén ahogy a rajzon van lehetőség szerint a FET-eket kapcsolják megfelelő ütemben.

besirkyjh

Most láttam az Ebay-on egy vezérlöt ( 1 csatornás ) 3 pár jumperes és egy deka shotky nincs benne , pedig elvileg csak a slow modban elhagyhato  .
Az "uj" kinai vezérlök is shotky nélkül jönnek ki de azok legalább csak két pár jumpert használnak .

t334wehtf

Szia Tibor!

Természetesen roppant hálás lennék, ha még tudnál foglalkozni egy kicsit azzal a V3-as kóddal.

Köszönöm!

Tamás

000000000

Szia Tamás! Picit foglalkoztam még a dologgal.
Találtam érdekes szerszámpálya görbéket mindkét verzióban, egyszer kérlek csörögj rám ezügyben.

t334wehtf

Köszönöm!

Holnap munkaidőben megfelel?

000000000