Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

2dbfy8y

Csak azért írtam a 2000-es fordulatot, mert azt is kellene neki bírni, ha esztergálásnál is rajt lenne a főorsón! Természetesen menetvágásnál az nagyon durva sebesség![#nevetes1]
Csak azért érdeklődtem hogy jó lenne e ilyen célra!

Robika37

Szia !
Nem tudom milyen típusú forgó jeladó volt a CNC-n amin dolgoztam, de az a gép 4000 forgott max-on.
1500-n még szoktam 1,5mm emelkedésű csavarra menetet vágni.
Tehát elképzelhető ,hogy foroghat annyit más kérdés, hogy eredeti funkcióját ellátja-e..

Motoros

Igen. Lehet valami söntfék...amewnnyire én értek hozzá :(  
Lehet hogy a fogaskerekűhöz lejtmenetben? Még az sem világos hogy ez valami model-kapcsolás vagy a valóságban is műxik. Bár a 100A már nem hobby.

jv7pu3a5p

Ajánljatok már nekem valami jó kis ragasztót, amivel plexit és aluminiumot tudok összeragasztani. A LOCTITE pillanatragasztó jónak bizonyult, de a gőze kicsapódott minden hova és gyönyörű matt ill. fehér lett a plexi.

Rabb Ferenc

LOCTITE 460. Ez nem okoz kifehéredést. De az alumíniumot nem egyszerő ragasztani, mert elég passzív fém. Hosszú kötési időt kell hagyni.

jv7pu3a5p

wcsxp0uxa

Sziasztok!
Eagle HPGL-ben AA utasításnak milyen gyakorlati jelentősége van ? Az utasítás magyarázata amit találtam az eléggé soványka.

svejk

Soros motor shönt (mezőgyengítés) szabályzója(igazából csak kapcsoló).
A hall egy DC áramváltó, az egyik műv. erősítő fázisfordító hogy a motor mindkét irányában működjön az áramkör.
(az irányváltó nem szerepel a rajzon)

A potival beállítható egy armatúra áramérték mely felett kikapcsolja a FET-eket, azaz megszűnik az állórész shöntölése és az áram ezáltal lecsökken.

Kissé értelmetlen a kapcsolás, ugyanis a mezőgyengítést akkor alkalmazzák ha már elfogyott a tápfeszültség, de még szeretnénk a motort nagyobb fordulatra bírni.  
Legalább is az egyenáramú villamos vontatásban ez a bevált szokás.

Itt meg alapból shöntölve van az állórész...[#nemtudom]

hostya

Sziasztok!  
Van nekem 2db fekete-fehér kamerám, amit még a tavasszal vettem itt a fórumon, ill. az egyiket Svejktől kaptam ajándékba.
Most jött el az ideje hogy érdemben foglalkozni tudok velük.

http://cnctar.hobbycnc.hu/hostya/Kamera/XC-73CE.jpg" border=0>
Erről van szó.

Abban kérem a segítségeteket hogy mit mivel kellene összekötni hogy látható kép legyen az eredmény. [#help]
Egy 17" CRT monitorral szeretném használni, de nem tudom (ezt se) hogy a monitor képes-e közvetlenül fogadni a kamera video jelét,
vagy kell a két készülék közé még valami...(?)

A másik gondom: mivel a kamera fekete-fehér, a monitor meg szines, az RGB bemeneteket nem használhatom (gondolom én).
Tehát ha közvetlen összekötéssel használható a két eszköz, akkor a kamera video kimenetét a monitor VGA csatlakozójának melyik lábára kellene kötni ?
http://cnctar.hobbycnc.hu/hostya/Kamera/VGA%20csati.jpg

hostya

A végéről lemaradt a kép
http://cnctar.hobbycnc.hu/hostya/Kamera/VGA%20csati.jpg" border=0>

svejk

Ez a kamera alapból szabványos kompozit video jelet ad, a PC monitorral sajnos nem tudod összehozni.

svejk

Mondjuk még sincs alapból a shönt bekapcsolva mert az egész ketyere csak akkor működik ha az armatúrán(forgórész) már elég nagy feszültség van ahhoz hogy a tápegység működjön.
Ez is elég érdekes része a dolognak...
Kíváncsi lennék az a kapcsolás alkotójának gondolatmenetére...

hostya

Akkor mit kellene még közéjük hogy használhatő legyen?
Vagy keressek egy régi Junoszt-ot...

mxjj54gxi

A monitoron csak a 15 pólusú VGA csati van?
Egy időben rendszeres volt, hogy a tft-kre tettek videojel bemenetet, SVIDEO csatlakozó formájában

000000000

http://kutyubazar.hu/usb-kutyuk/77-easycap-video-digitalizalo-adapter-usb-20-laptop-pc-kutyubazar-usb-001.html" TARGET=_fnew>video usb
VAN RAJTA S-VIDEO bemenet anál is egy viszintes és fügöleges vezérlés a video jel....