Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

hostya

Mivel egy régi CRT-vel szeretném használni,azon meg csak a 15-ös VGA csati van a kábel végén. :((

hostya

Ez jónak tünik, nem akartam még egy pc-t hadrendbe állítani, de lehet mégis ez lesz a megoldás.

Optika nélkül kaptam, és az új optika kipróbáláshoz kellene életet lehelni bele...
A másikon van optika.

MoparMan

m8zmkic73

Sziasztok.  
Segítségeteket szeretném kérni.  
-Szívás. Mármint forgácselszívás ügyben. Pár éve használom a gépem, én egy olyan ritka állatfaj vagyok, aki nem épített gépet, hanem vett, mert a munkához szükséges. A géppel majdnem teljes mértékben meg vagyok elégedve, bár azon is kellene változtatni, de a mostani legnagyobb gondom a PVC forgács elszívás. Az elején egy porszívóval kezdtem, de egy pár hét napi 4-5 órás munka után bedobta a kulcsot. Találkoztam ipari forgácselszívókkal, vettem is egyet, mert hát kell. Ennek csak az a baja, hogy amikor a 100-as szívócsövet leszűkítem 40-re, ami a kés fölött van, úgy elmegy a szívóereje, gyakorlatilag nulla. Arra használom, hogy a második beállított porszívó tartályából átszívom zsákba a forgácsot. Ezzel is elvoltam egy darabig, de a második porszívó is kezdi beadni a kulcsot.  
Felhívtam egy ipari porszívókkal foglalkozó céget, ahol közölték, hogy a porszívó max 20 perces üzemet bír ki, tehát alkalmatlan ilyen jellegű munkára.  
Tőletek kérnék ötletet, hogy hogyan lehetne elszívni a munkaasztalról a forgácsot. Sajnos elég sok a forgács.  
Előre is köszönöm, ha valaki, aki szakértő a témában, segít nekem továbblépni.

besirkyjh

Szia  

A szivási keresztmetszetet hagyd meg .Vagy lapitsd el a csövet ( persze szakszerüen ) vagy csinálj "Y"-t belöle ( maró jobb és baloldalára egy egy csö ) .Ha lapitod akkor alulrol tudsz elszivni , de az "Y" jobb lenne ha nincs utban .
Az also nagyobb darabokat is eltud vinni az utbol de az egyoldalas elszivás miatt teleszorja az asztalt a maradékkal .Az "Y" jobban takarit de a nehezebb forgácsokhoz már kel neki a teljesitmény .

m8zmkic73

Köszi a választ. Alulról nem tudok elszívni, csak felülről, és sajnos a 100-as csövet nem igazán tudom illeszteni a 8-as maró mellé. A géphez van egy feltét, ami körülveszi a kést, egy gumi szoknyája van, és 32-es csatlakozócsonkja. Ez egy kis gép, 700 x 400-as, az anyag, ami be van fogva, amit marok, az 650 x 100. Én valami olyasmire gondoltam, hogy a 100-as és a normál porszívócső találkozásához egy turbinát szerelni, ami odáig szív, a többit a vastag keresztmetszet megoldja. Csak nem tudom, jó-e az elgondolásom.

yuagaci9g

A nyomásveszteség fordítottan arányos a csőátmérővel, - tehát minél kisebb a cső, annál nagyobb a nyomáscsökkenés, illetve nagyobb átmérőjű cső kisebb nyomásveszteséget okoz, a belső surlódások, örvénylések miatt.

A csöved a lehető legvastagabban menjen a géphez és csak az utolsó szakaszon szűkitsd le,
lehetőleg tölcsérszerűen.

Hosszú cső= nagyobb vesztesség!

Sokat segíthet még, ha ellenkező oldalról fújod a szerszámot. Ez PVC forgácsnál jól hűti is.

Ha ez mind nem elég, szerezz egy ehhez hasonló lég szivattyut:

http://cnctar.hobbycnc.hu/Lampas/Kepek/Vakuum1.jpg" border=0>

svejk

Nem CNC, de Ti biztos tudjátok...
Ismerős felrakott a Picasa Webalbumok-ra kb 100MB-nyi képeket.  
Hogyan lehet onnan egyben letölteni a gépemre az összeset?

mxjj54gxi

Elkéred tőle az ftp belépési kódot és jelszót

Nemes Mihály

Üdvözlet mindenkinek.

Kérnék egy kis segítséget , persze  ha lehet?

A Problémám a következő :)  gravíroznék :) Tegyük fel építettem egy felület követőt,
Hozzá házilag köszörült gravírtűt, és mondjuk saválló vagy Réz  anyagba szeretnék karcolgatni.
Ami természetesen sikerül is!!!

DE itt jön  nekem a fekete leves.
Hogyan tudom sorja mentessé tenni a felületet???  

Természetesen már a felület gravírozás előtt is karc mentes volt.

Ebben kérném a segítségeteket , minden ötlet érdekel  

Segítségetek előre is köszönöm!!!!

Üdv
Mihály

besirkyjh

Szia  

Két jo anyagot választottál ( ég és föld ) .

Nemrég gyökérkedtem aluban ugyan ezzel a problémával és arra jöttem rá hogy a mroszöge , a marás mélysége , a maro fordulata az elötolás a hütés a maro profilja a maro éle stb ezek mind beleszolnak a forgácsolás minöségében .Egyszoval az forgács leválasztás a lényeg .
Nálam egyvonalas betüknél volt a gond .

Nemes Mihály

Elfelejtettem hozzá tenni , hogy  itt nincs fordulat a tű áll,, nem forog
És 0.05 mm van  
A szöge meg kb 45 fok  

besirkyjh

Ez felér egy poénnal is :)

Akkor élesebb szerszám és nagyob elötolási sebesség , talán 2 szerre a 0,05mm-t .
Vagy még a kés profil de ez már vésnök terület .

KoLa

Ez egy olyan vésőfej féle ami mindíg menetirányba fordul?