Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

xfg6v697j

Googlem első találatban benne van

"Power supply (ACW-5A)
Output 13.5 V 750 mA
Operating range 90 - 264 VAC, 47 - 63 Hz"

PSoft

Basszus....[#falbav][#falbav]
A linket néztem,de a "fejlécet" meg nem.

Köszönöm.

Szalai György

Marással kapcsolatos alapkérdés jutott eszembe, amit a gyakorlott forgácstermelőknek szeretnék feltenni.
Igaz-e hogy egy darab anyagot kettévágni fele akkora munkával lehet, mint négybe?
Akkor igaz-e az is, hogy nagyobb fogás esetén kevesebb energia felhasználással lemunkálható ugyan akkora anyagmennyiség, mint kisebb fogással? (Kevesebb darabra aprítom a lemunkált anyagmennyiséget.)
Vagy ez másképp van, és az egész felvetés hibás?

000000000

Ez tetszik!
több munka.... aki a gép melet áll anak igen hisz több be álitási feladat több munka darabra mind 1x egy anyagbol egy felfogásal....de azonos munka feladatnál mért lene nagyobb gépi erök a nagyobb munkadarabon mind a kiseben azonos munkafázis alat?!
de ezt le is tesztelhetnéd mivel van cncd egy mezei fogyasztás mérön is keresztül... egy oem nc kodal csak más munka darab méreteken!

000000000

A Gyuri CNC-je még épülőben van.

4um5b65d

"Igaz-e hogy egy darab anyagot kettévágni fele akkora munkával lehet, mint négybe?"
Ez nem igaz ! Nem fele, hanem csak harmad annyi munka.

1db rudat félbevágni 1 vágással lehet.
1db rudat 4 részre vágni 3 vágással lehet.

A második kérdés: Igaz.

A második kérdés

4um5b65d

Na ezt hogy csináltam kétszer-kétszer..

gorbi

Az első vágás után egymásmellé teszem a két fél darabot, és a második vágással négy darabom lesz.
Igy tehát két vágás elég.

me3ua0a6

Avagy negyedeljük úgy, hogy középponton átmenő egyenesekkel, ez akár átló is lehet.
Maró asztalon inkább egy tábla jutott eszembe, és nem egy rúd. [#confused]

gorbi

Ha már tábla és nem határozzuk meg az anyagát, akkor legyen papír és összehajtogatom sok rétegre( egy papírlapot max 7-szer lehet félbehajtani(ez törvény)), és egy vágással nem csak négyfelé hanem sokkal többfelé tudom vágni. De ezzel már filozófiai magaslatokba emeltem a probléma megoldását.[#vigyor2][#wink][#nevetes1]

4um5b65d

Ja, én meg az első mondatot ritkán olvasom el..[#confused][#hehe]

mxjj54gxi

érdekes a kérdés!
Marós könyvem most nincs, de esztergályos van:
Ohmacht-Pongrácz:Esztergálás (1965 kiadás) c. könyvből a 11-14 oldalakon a fajlagos forgácsolóerőt taglalja, és ennek alapján a nagyobb forgácskeresztmetszetek _fajlagosan_ kisebb forgácsolóerőket eredményeznek, ebből adódóan kisebb munkát jelentenek.
A fajlagos forgácsolóerő az 1mm2 keresztmetszetnyi forgácsleválasztásához szükséges forgácsolóerőt jelenti.
Az is érdekes, hogy a fajlagos forgácsolóerő jelentősen csökken, ha az előtolás-fogásmélység viszonyt a nagy előtolások irányába eltoljuk. Vagyis ha ugyanakkora keresztmetszetet leválasztunk kicsi majd nagy előtolással, az utóbbinál kisebb forgácsolóerő lesz jelen.
Szóval akár még igaz is lehet az okfejtésed.

vjanos

Sziasztok.

80x80-tól felfelé a vastagabb alu rajzos profiloknál mik az általános méretek?
Mintha 80x160-ast már láttam volna hirdetni, de létezik mondjuk 50x100 vagy 60x120 is?

Darabolva lehet ilyen méreteket beszerezni itthon, esetleg lapulnak valakinél min 660 hosszú darabok? :)

Szalai György

http://catalog.item24.com/index.php?cat=c1000021846_Konstruktionsprofile-8.html" TARGET=_fnew>Az item 8 sorozatból létezik Profil 8 320x160 is.
De hogy hol van eladó használt, azt nem tudom. Esetleg nézd vissza az Adok-veszek-cserélek topicot, kínáltak már párszor.

guliver83

Az adok veszek oldalán nézd meg a 24-34 oldal között ott van valamilyen.