Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

vjanos

pbalazs

Üdv urak!
Találtam ma a fiók alján "balmenetes" fúrót. Ez mire való? Vagy miért jobb/rosszabb, mint a hagyományos jobbmenetes?

000000000

Azt a déli féltekén is tudod használni. Mivel ott a víz is ellenkezőleg folyik le a lefolyón.

000000000

Például beletört csavar kifúrásához lehet használni, legtöbbször ki is tekeri a helyéről persze megfelelő méretűt kell használni nehogy elfurjuk a menetet.

KoLa

Faipari gépeken használják pl,tiplik fúrására, egymás melletti tengelyeken oda vissza tekergetett szíjjal hajtott tengelyeken minden második balra forog ! ha jól tudom!?

Béni

Automata esztergákon a leggyakoribb a felhasználása.
A múltkor én is láttam orosz árusnál egy vásárban (csak balost árult) és előre röhögtem a mezei vásárlón, aki otthon próbál majd vele fúrni a megszokott módon. [#nyes]

Vetesi75

Üdv! Jól tudod. Láttam már fogaskerekes megoldású faipari sorozatfúrót is, ott is egy jobbra -egy balra. De fémiparban, a hagyományos automataesztergás környezetben is gyakori szerszám.

4um5b65d

Ne politizáljatok !!!!!!!

Balos fúró...
Jobbos fúró...

[#eplus2]

000000000

pbalazs

Köszi a válaszokat. Eddig még nem láttam ilyet, de most már egy kicsit okosabb lettem...

sasi

Levelezésre az Outlook Expresst használom. Mostanában azt tapasztalom, hogy az „Elküldött elemek” mappában nem jelenik meg az elküldött levél, valamint a mappa ikonjába be van épülve egy „-„ jel. A dolog zavaró, mert nem tudom mi ment el, vagy nem…
Mit piszkáltam el (én, vagy a nagytestvér)?

sasi

A probléma megoldva, illetve nem is volt, csupán néhány hete a rendszerórám előrébb állítódott, így az aznap írt levelek a sorban megelőzték a frisseket… [#circling]

279nwbpsa

Egy kis segítséget szeretnék kérni!
Ha eszterga főorsón van 1db egyréses tárcsa és  
ehhez beépítek egy encoderből bontott optikát,majd csak az index jelét használom,az úgy megfelelhet főorsó jeladónak?  
Vagy muszáj más jellegű jeladónak valót beszereznem?

KoLa

Szerintem kiváló!rögtön kiderül ha felszereled, és elkezdi mérni a főorsó fordulatszámot!
Ha mégse lenne jó, nekem valamilyen Omron optokapum van majd holnap pontosítom a tipusát!

279nwbpsa

Na,mert én (sajna tudatlanul) úgy képzelem,hogy pl. a szervó motorok működéséhez az A és B kimenetek vannak használva,az index pedig marad felhasználatlanul.
A főorsónál meg pont ennek az ellenkezőjét tenném és az A,meg B maradna "üresen",csak az index lenne bekötve.
Ha ez így jó is lenne,akkor hová kellene ezt a jelet vinnem?Mehet közvetlenül az LPT bemenetek valamelyikére?