Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

designr

Nincs képed erről a karcos felületről?Talán segítene a  tanácsadásban,szívesen megnéznénk.

Nemes Mihály

Miért is poén??

Képet a területről megpróbáltam készíteni, de nincs profi gépem ez pedig kicsi.

A tű nem forog a tengelye körül .
A betűk mérete 1.5mm és a minta egy 18mm körben kell hogy elférjen,

természetesen szép a karcolat , de akkor is kelletkezik egy minimális sorja , de az csak minimális  ezt szeretném eltüntetni a felületről anélkül , hogy sérülne a polírozott felülett.

Erre kérnék  tanácsot ?

xfg6v697j

esetleg vegyszeres maratással eltüntethető réznél vaskloriddal.

mxjj54gxi

Elektropolírozás kell neked.
Ez pont ellentéte a galvanizálásnak, fordított polarítással történik, elektrolitban.
Mivel az elektromos csúcshatás nemcsak az elektrosztatikában, hanem az elektrolitban is érvényesül, ezért az áram legelőször a csúcsokról szedi le a felesleges fémet. A csúcsok pedig a karc sorjája.
A felületet is csodaszépen felfényezi.
A baj csak az vele, hogy kotyvasztani kell valami elektrolitot, ami a fémanyagtól függ, hogy mi legyen, és erre nézve nem tudok konkrét receptet.
Utána kell keressél.

mxjj54gxi

Nézd csak mit találtam neked!
http://www.korrofob.hu/elektro.html" TARGET=_fnew>elektropolírozó cég

mxjj54gxi

mxjj54gxi

http://www.freeweb.hu/automatikabt/oldalak/elektropolir.htm" TARGET=_fnew>kis cuccokhoz való kütyü

Én azt mondom, leggyorsabban egy fogtechnikus tud neked segíteni!

besirkyjh

Szia  

Nagyon nembirom ezteket a kérdéseket .

" Miért is poén?? "  

Hát azért mert én a gravirozás szobol arra asszociáltam hogy konturon marsz valami szöveget motorral ( látom a " karcolást " ) és utánna közlöd hogy vésed mikor már válaszoltam .

Na mindegy , én értelmeztem félre:)

hostya

Én így csináltam:

1. Filc-korong polir pasztával, esetleg fogkrémmel. (éppen csak érinteni a rajzolatot)
2. Rongy-korong, majd kézzel puha rongy.

A kezelés után a rajzolat szennyeződik, de ezt  el lehet távolítani kíméletes mosással. (szappanos víz szivacs, esetleg finom sörtéjű (fog)kefe)

Nemes Mihály

Mindenkinek  
Köszönöm a segítségét !!!!!!

Kiprobálok mindent  !! idáig filc-eztem és fogkrémeztem  jó nak jó lett,  de nem tökéletes

még azért próbálkozok azért :)

Motoros

Ha jól értem akkor kúposan köszörült karctűt használsz rugós felületkövetővel. A 45 fok kúpszög az kevés, 90 de leginkább 120 fok kellene. INOX-hoz meg főleg.

Nemes Mihály

Köszönöm a segítséget!!!

Holnap csinálok másik Tűt .

Motoros

OK. Ha nem hobby akkor jobban jársz ha szerzel gyémánt karctűt, annak valamivel (nem sokkal) szebb a karcolata. Az igazi persze a vésnök véső lenne, az egy más világ.

000000000

Sziasztok!
Találtam egy Panasonic 100wattos AC servo motort a fortunám hajtására és azt szeretném megkérdezni tőletek,hogy az alsó fordulatszám tartományban is nyomaték tartó fordulatszám szabályzását hogyan lehetne megoldani és kb milyen összegre számolhatok,tehát megvegyem-e.
Segítségeteket előre is megköszönném.

Nemes Mihály

Megnéztem a küldött okosságot :)

Érdekes  még nem hallotam róla , De sajnos ennyiért kicsit sok :)  főleg hogy csak magamnak bohóckodok.

Ha esetleg valaki épített már ilyen kütyüt az jelezhetne  [#vigyor3][#vigyor3][#vigyor3]