Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Mi a különbség, ha egy HDD-re 40eres szalagkábel megy vagy 80 eres ?

Ez összefüggésben van a DOS 2Gigás merevlemez kezelési plafonjával ? A címzés nem lehetséges e felett 40 eres kábelen ?
Vagy hogy is van ez ?

000000000

Barátom, az életemre törtél:))
Most raktam fel a progit. Amikor elindúlt, a gyerek majnem megfojtott. Alig bírtam kibogozni magam.  

Hálás köszönet, mindkettőnk nevében, a segítségért!

000000000

Eltűnt a böngészőm felső sorából a "Translate" opció. Már nem emlékszem, hogy raktam oda.  
Így, most nem tudok fordítatni, amit nézek weblapot.    
Mit tegyek, azon túl, hogy tanuljak angolul?

svejk

Nincs összefüggés.
A 80 eres kábellel nagyobb jelátviteli sebességet lehet elérni, ATA66 felett van szükség rá.
(a csati ugyan úgy 40 pólusú, a plusz erek árnyékolásként szolgálnak.

000000000

ATA 100 40ERES RÉGI IDE WINYOK
ATA 133 80 ERES UJABB IDE VINYOK

000000000

000000000

4um5b65d

A fene vigye el, muszáj egyszer átnéznem ezeket az ATA, PATA, PAPA, MAMA, rövidítések jelentését.
Az IDE csatlakozónál elakadtam annak idején aztán úgy is maradtam. :(

keri

Összesen kétfajta létezik a széles és vékony kábeles, csak sokféle beceneve van.
IDE, ATA, PATA az mind ugyan az, a SATA meg a vékonykábeles.

keri

Persze mielőtt belémkötnek létezik még néhány, de kommersz technikában ez a kettő az érdekes.

4um5b65d

Ezt úgy érted, hogy az IDE kábelnél keskenyebb, azaz kisebb lábtávolságú csatlakozója van a SATA -nak ?

svejk

A SATA(Serial ATA) mint a nevében is benne van soros adatátvitel mindössze 7 ér, kb. 10 mm széles.
A mai eszközök már mind ilyenek, IDE felületű alig van.

4um5b65d

Köszi, nekem ezek szerint nekem még tegnapi gépeim vannak. :)

KoLa

Én meg tegnapelőtti géppel esztergálok!
Azt szoktam felhozni mentségemre, hogy tegnapelőtt ez volt a csúcs! vagyis csak 2-3 év a lemaradás !

000000000

Ne is mond. Múlt hónapban cseréltem alaplapot, elfelejtettem megnézni, hogy van-e rajta IDE csatlakozó. Gondoltam egyet csak rajta hagynak, hát nem. Vehettem új DVD-ket is, mert átalakítót nem akartam.