Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Ki van ez találva, nehogy sokáig tudj használni egy dolgot, ami esetleg nem romlott még el valami csoda folytán. Ráadásul valószínű pont az optikai meghajtóknál felesleges is a nagy adatátvitel a kábelon, mert úgysem az határolja a sebességet.

000000000

Mondjuk az az előnye megvan, hogy csak egyféle csati van. Meg sokkal több hely, és szerelni is könnyebb. Viszont nincsenek dedikált pozíciók, ezért a boot sorrendet csak úgy tudom állítani több vinyó esetén, hogy a sorrendnek megfelelően egyenként rádugom, és mindig újraindítom a gépet.

keri

Az optikai meghajtóknál csak annyi értelme van, hogy ne kelljen több féle vezérlőt használni csak egy szabványosat.

4um5b65d

Ha bemész a boltba akkor "es"-ATA-ként kéred, vagy SATA-ként ?

000000000

lasan minden csatlakoto eltünik a régi alap lapokrol akár külsö akár belsö kiszerelésbe is amik edig voltak az utolso 5...10évben használandol sata vagy usb-x szériák lesznek fent:)
többi csak nosztalgia marad.....:)
adat hordozoként meg szinte csak hdd vagy memoria alakban maradnak még a kedvencek közöt ssd vagy usb flash alakban!
az optikai meg hajtol eltünek szép lasan nem lesz fizikai értelmük sem a létezésre!:)  
egy jo példa:
http://www.youtube.com/watch?v=yDwJW0CKQpo&feature=related" TARGET=_fnew>Zalman ZM-VE200
HDDröl hadweres optikai meghajtó emulácio![#nyes][#eplus2]

svejk

SATA-ként, mert hogy egyszerű legyen van ESATA is a külső eszközöknek.

000000000

Egy ideje már rászoktam, hogy a telepítőlemezeket ISO-ként bemásolom egy vinyóra. 1 terás, fér rá elég. Sokkal gyorsabban települ, és nem kell keresgélni, a lemezek meg nincsenek láb alatt.

000000000

Szegényt most megint összezavartad. [#kacsint]

4um5b65d

[#vigyor1] Értem én, egyszerű ez... [#vigyor1]

Eddig van az IDE az ATA meg a PATA ezek ugyanazok, csak nehezítésképp más a nevük. Ezek a 40/80 eresek.
Aztán van a SATA ,meg az ESATA, ezek meg a 7 eresek.

Aztán van a PAPA meg a MAMA , ezek meg a viszeresek...

Valami nehezebb infó is jöhetne már mert unatkozom.. :)

PSoft

Csak,hogy bonyolítsuk a dolgot.

Mindezek felett a PAPÁNAK kékerese is van,a MAMA,az meg aranyértől is szenved. [#nyes][#rinya]

000000000

Na akkor ellenőrző kérdés: mi az ATAPI ? [#vigyor]

keri

A Soros ATA mindig SATAként van írva.
A Párhuzamos ATA pedig lehet PATA vagy ATA, de a félreártések elkerülésére mostanában PATA, de közben ugyan az mint az IDE :))))

Az ATAPI pedig a CD meghajtók csatolószabványa, illetve parancskészlete, ami lehetővé teszi hogy a CD-k is ATA csatolót használjanak, mivel régen azoknak is külön csatolójuk volt ami nem működött a HDD kábeleken.

s7manbs8

Na most már teljesen megvilágosodtunk, még aki nem tudta az is ettől a kimerítő magyarázattól. :)

keri

Meg arról nem is szólva hogy életemben először vettem egy eredeti játék DVD-t erre nem tudja olvasni normálisan, pedig minden mást tökéletesen visz. Beolvastattam 1-es sebességgel és image fileból töréssel használom :)
Pukkadjanak meg, ezek után papolhatnak arról, hogy az eredeti szoftver mennyire megéri.

keri