Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Minden kívánságod így teljesüljön!

Béni

[#eljen]
Tökéletesen működik, köszönöm.
Már csak annyi gondom van, hogy a gombok nem szabályos oszlop/sor elrendezésűek.
Ezen is lehet segíteni?

http://cnctar.hobbycnc.hu/Beni/Pict/nullp.jpg" border=0>

SquirrelTech

Szabályosak elvileg, a tekintetben, hogy a panel magától oszlopba igazítja őket.

Ha a képen látható formában szeretnéd változtatni a pozíciójukat, akkor a:
RadioGroup.Buttons[0].Left := {integer} ;
RadioGroup.Buttons[0].Top  := {integer} ;
propertykkel tudod beállítani.
a 0 helyén az adott gomb száma szerepel, és szintén a 0. az első gomb száma.

SquirrelTech

Az integer értékeket természetesen nem kell kapcsos zárójelbe tenni!

Béni

Delphi5 nem eszi.  

[Error] DotgV_02.pas(1065): Undeclared identifier: 'Buttons'

000000000

Sziasztok,

Segítséget szeretnék kézni. Építettem egy plottert, és dxf fájlok segítségével generálok hozzá szerszámpályát. A Mach 3 szépen betölti, de amikor lefuttatja  akkor sok helyen a sarkokat lekerekíti,letöri például két merőleges vonal találkozásánál egy 20-as rádiusz lesz. Ez offline módban is csdinálja. Külső cam rendszer segítségével generálom a szerszámpályát, de ha mach3 ba importálom a dxf filr-t akkor is fennáll a probléma. Milyen beállítással lehetne ezt kiküszöbölbni?
Előre is köszönöm
Üdv: Gábor

2dbfy8y

Szia!

Szerintem a generáló progiban nincs beállítva, hogy a sarkokat mekkora rádiusszal csinálja!
Pl.: marónál a rádiusz követésnél be kell állítani, hogy a szerszámnak mekkora a sugara, ezt neked a generáló progiban nullára kellene állítanod! Vagy valami alacsony értékre!

KoLa

Vagy a Machot exact stop-ra!

2dbfy8y

Üdv!
Újra itt? [#wave]
Ha egyedül nem megy, majd ketten megoldjuk! [#wink]

2dbfy8y

Az mi is valójában? Még igazán ezzel nem is foglalkoztam. Most a gépemmel küzdöttem ma, a számítógépem az esztergánál megadta magát, ki köpte a lelkét! Szerencsére csak alaplap és proci![#falbav]

KoLa

Ha ha! mi bénák tartsunk össze:)))

2dbfy8y

De csak így tanul az ember!
Aki nem próbálkozik az nem is fog győzni!
Az inkább aludjon!
Mi meg álmunkban is cnc-zünk![#email]

KoLa

Pontos megállás! amikor minden sor végén felveszi a pontos pozíciót a Mach és csak aztán indul tovább! esztergán így kell!
Nem tudom plotteren is biztosan jó!
Mert tudod irányváltások között ott van a gyorsítás és lassítás ideje!és CV-ben lekerekíti a sarkokat egyre jobban ha növeled az előtolást!

besirkyjh

Szia  

Ilyet a Mach3 nem tud hogy meröleges helyett 20-as rádiuszt csinál .
Valami a szerkesztéssel lessz .

A Mach3 belsö képernyöjén sarkos ott ahol a rádiuszt csinálja ? vagy már ott is rádiuszos ?
Esetleg mechanikai hiba ,a plotter kés lassan fordul vagy elhuzza a késtarto asztalt  ( X ) a hellyéröl .
Mekkora a kés vágohegye és a fogáspont közötti különbség ? Nem lehet olyan hogy forduláskor a kés bedöl mert messze van a forgásponttol .

KoLa

Mi lett volna ha még valamelyik ventilátor is leég!!?[#nevetes1]