Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

nagyobb pc tápoknál meg az egyen irányito dioda szokot átvezetni 1..2 ugy nagyobb áraamtol vagy lökéstöl ez pesze a félvezetöknek gyorsan nem tetszi.....
szerencsére a sporolás miat dioda aram értéke kivan hegyezve nagyon!

svejk

Fordítva...
A púposság a nagy frekitől van.
Egységidő alatt ma már több száz kHz-el kell tölteni kisütni a kondikat. Ezért kell LowESR.

A tápban is ugyanez van, aztán a kiszáradt kondi miatt elmászik, vagy megszűnik a visszacsatolás és akkor szalad meg.
Persze erre rásegítenek a tervezők, ha nem sikerül elég közel rakni a kritikus kondit valami melegedő alkatrészhez, akkor egy ragasztó hőhíddal is megoldják.
De én nem bántom Őket, nekem ebből a sok tervezési hibából futja a HobbyCNC-re. :))

PSoft

Pontosítanám a # 10598-at.

"No,meg a gazdi nagy örömére.:))"  

A mondat helyesen:

No,meg a svejk nagy örömére.:))))))

PSoft

Amelyik FET-et nem veszi körül legalább három oldalról kondi,hát,.... az ma már nem is nevezheti magát FET-nek.:(:))

s7manbs8

Nekem egy alkalommal 2 winchesterem szállt el PC táp miatt, alaplap megúszta, na aztán a lényeg, hogy szédszedve, a PC tápban egy vastaglábú alkatrész forrasztás volt megrepedve és az okozta a hibát, nagyítóval való átvizsgálással találtam meg ránézésre. Azóta megforrasztva mind  a mai napig működik és mertem bele tenni újabb winyót.

SquirrelTech

Én delphi7-ben néztem, az 5-nek csak a helpjét tudtam átfutni. Ott még tényleg nem ebben a formában működik. És sajna a neten sem találtam használható infót hozzá.

Béni

Köszönöm a fáradozásodat!
Vagy áttérek én is a hetesre, vagy megoldom CheckBox-al.

v2vhwz32z

És mikor dobsz már össze egy gépet a cuccaidból? Vagy nincs ingerenciád rá? Vagy leginkább a szabadidő hiányzik, gondolom.

svejk

A hely hiányzik legjobban.

SquirrelTech

A hetes egyfajta határeset. Az ettől későbbi verzióknál elkezdte a Borland variálni (nem túl átgondoltan) a különféle technológiákat.  
A hetesre mindenképp érdemes áttérni szerintem, mert rengeteg dolgot javítottak/bővítettek benne a korábbi verziókhoz képest + erre már tudsz telepíteni különféle ingyenes bővítményeket, amik még jobban meg tudják könnyíteni és gyorsítani a fejlesztést.

Béni

Nagyon amatőr felhasználója vagyok a Delphinek, eddig nem sikerült az 5-ös határait feszegetnem.
Ettől függetlenül utána nézek a 7-esnek.
Még egyszer: köszönöm!

000000000

Sziasztok,

Köszönöm mindenklinek a hozzászólást, az exact stop beállítása kiküszöbölte a problémát.

Üdv: Gábor

2dbfy8y

Ki találkozott már ilyennel?
A gépemre felraktam egy új léptető mocit egy 6Nm-est. És egy 3.1 es a másik, 32V- os toroidról megy! A kondi 10000umf. mikor a két motor megy egyszerre rádiusz esztergálásnál, a z tengelyen lévő 6-os lemarad a kijelzőhöz képest! Az egyik haverom azt javasolta, hogy a kondit meg kellene duplázni, az a gond! Egyenes vonalon egy motorral nincs ilyen jelenség! Kinek mi a véleménye?

2dbfy8y

Hali!
Talált süllyedt a dolog! [#eljen]
Ma az alaplap és proci csere után a táp adta be magát! [#nevetes1]

besirkyjh

Szia  

Milyen vezérlök vannak rajta , hány W-os a toroid ?
Ide kevés lesz a puffer , szerintem trafo csere vagy kicsi dioda hid .
Tápot mérted már ? Mekkora a feszültség esés ?