Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

2dbfy8y

Amit én kérdeztem, valaki tud nekem is segíteni?
Ez egy nem egyszerű eset! [#nevetes1]
Ide már egy profi kell!

PSoft

KoLa

Kéccer is betette egyszerre!:)))

PSoft

Te,melyiket óóóvasod?
Mee,akkooo én meg a másikat.:)))

000000000

Azt találom durvának, hogy 3 honap használat után egyharmad kopásnál megadja magát.Dolgoztam már sok géppel, rosszokkal is, de egy évig mind birta.Ezek szerint 3 honaponként kell szénkefét cserélnem, ha nem akarok egy uj CNC gépet venni.
Van e valami lehetőségem arra hogy ez az igényes szemétdomb "kress" ne tegye tönkre a gépemet a rövid életü szénkefe miatt? Van e arra lehetőség hogy megálljon az egész amikor ez az igényes motor cserbenhagy? Ne merjem otthagyni a masinát egy percre sem?

2dbfy8y

Na Végre!

Kola cimbink is belépett!
Már vártam mint a megváltót!

KoLa

A Z-n hány Nm-s a motorod?

000000000

Tudna e nekem valaki egy olyan igényes maromotort ajánlani, amivel biztonségosan nyugodtan reszketés nélkül lehet dolgozni?

2dbfy8y

6-os 1.8V  
Az x 3.1nm 2.73V

ra8nsmk6w

Hétfőt mondtam! és be is tartom

KoLa

PSoft

2dbfy8y

Hát nem egy túl nagy gép!
Télen akarom majd megnagyobbítani, és már lineáris
sínekkel szerelni!  

PSoft

Gyakorlati(gyakori) tapasztalat,hogy pld.a kommutátortest átmérőben üt a készreszerelt forgórészen pár századot,amit a vastest bevagdosásával,furkálásával ki is vesznek "nullára".
Attól azonban még a kommutátor "ütése" megmarad.

A kínai gép rányomja a testet a tengelyre "megtekeri,beköti" a madzagokat,centíroz,és már kész is a forgórész,mehet a helyére.:(

Aztán az "oválisan maradt" kommutátor úgy dobálja el magától a keféket,hogy szerencsétlenek szinte mindíg a levegőben vannak ilyen fordulatoknál.

Pld.ennek is tulajdonítható a kefék idő előtti elkopása,vagy inkább elégése.

PSoft

Holnap,(illetve ma)egy csomó,közel 100db. M4-es átmenő menetet kell fúrnom,15mm-es ALU vastaglemezbe.

Húzott,"félkemény" anyag,az összetételét pontosan nem tudom.

Ha nagyon szakszerű ( :-)) )akarok lenni,akkor hányassal fúrjak elő az M4-es menetnek ebbe az anyagba?

Linkelhetne valaki egy ilyen irányú táblázatot(is).:)