Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Valószínű, hogy ennyi belefér. De ne nagyon szűkítsd szerintem.
Fontos, hogy az asztal és a munkadarab súlypontja alatt, szélső munkahelyzetekben is legyen még kocsi.
(asztal 35kg) + (400x400x50mm acél munkadarab 63kg) = 100kg Az nem áll meg a levegőben. Ha a munkadarab súlypontja alatt nincsen kocsi, akkor egy erőkarral már hamar összejön az a 2750N vagy 280kg határterhelés a kocsin. És ez még csak öt centi magas mukadarab.

hostya

Bocs hogy belekoty, de...
A határterhelés nem 2750N , hanem 27500N (2750kg) !
Legalábbis az általam linkelt kocsi esetén.

279nwbpsa

Nem szűkítem.Az már felesleges lenne...
A kereszt asztal ugyan ilyen 280mm-es kocsi távval 250mm hasznos elmozdulást tud majd.
A Z-tengelynél leszek meglőve.Csak 440mm sínek vannak hozzá. :(
Márpedig a főorsó középvonala 250mm-re nyúlik ki.
Jó lett volna,ha a Z-tengely "talpa" több,mint 250mm.Viszont akkor kevés lenne a hasznos mozgás...

Szalai György

Igaz, elírtam egy helyértéket.
Ezek szerint, ha jól számolom, csak akkor jönne össze a kocsi határterhelése, ha a két kocsi középpontja egymástól 24mm távolságban lenne és a 100kg-os munkadarab súlypontja a teljes maradék 676mm távolságra a hozzá közelebb eső kocsi középpontjától. Tehát teljesen a munkaterület szélén. (24:676=1:28 arányú emelő) Ez azt jelenti, hogy kocsi terhelés szempontjából bárhová tehetők a kocsik, akár egymás mellé is.
Elég ijesztő következtetés.

Motoros

Kösz, megtaláltam. Jól el van dugva, többet érdemelne.

279nwbpsa

Szívesen.Reméltem,hogy ezt keresed.

e3h0cv4ph

Sziasztok nem tudom, hogy jó helyen írom, de majd átirányítatok, ha kell...

Lenne egy kérésem. Egy TV tuner kártyát raktam a gépembe de nem tudtam hozzá letölteni drivert. A típusa: SKYTV HD6 PCI éshttp://image.aving.net/img/2007/12/07/20071207172742450.jpg" TARGET=_fnew> így néz ki.  
Tudnátok adni linket a driver és a hozzá tartozó programhoz, mert csak távolkeleti oldalakat találok ott meg nem sokat értek
VHS-ről szeretnék vele videóanyagot digitalizálni.
Előre is köszi. Üdv:TT

tiggersoft

Ha jól láttam Conexant chipes. Ehez szedd le a BTinstall nevü progit. Onnantol bármelyik felvevö program tudla kezelni. VirtualDub, Nero Vision...

Motoros

Segítség, béna vagyok!
Van egy 20 éves autóm, már nem érdemes üzemeltetni, de bezúzatni sem akarom mivel a 4 kerékcsavarjáért is többet adna egy vevő mint amit a bontó fizetne (5ft/kg)
Elvolna tehát a kert végében...lehet, hogy egyszer majd fel is újítanám, ha lesz  rá anyagi, vagy eladogatnám jó pénzért a használható alkatrészeit.
Viszont természetesen mivel nem használom ezért fizetni sem szeretnék érte semmit--súlyadó, biztosítás stb.
A kérdés: hogyan tehetem ezt meg--- természetesen teljesen törvényesen, ugyanis úgy néz ki, hogy csak három lehetőségem van:
1.:Eladom--de a magas átírási költségek miatt nincs az a hülye aki megvenné.
2.: leadom a bontóba-- de itt meg még nekem kellene fizetnem azért, hogy őket bevételhez juttattam--ez valahogy megint nincs az ínyemre.
3.: kivonatom ideiglenesen, de ez sem az igazi mert ennek is vannak folyamatos költségei.
Nem akarom elhinni, hogy nincsen egy törvényes és nekem tetsző megoldás.

wcsxp0uxa

Az egyik ismerősöm is így volt. A régi autóját alkatrésznek megtartotta , nem fizetett semmit. Néhány fizetési felszólítás ,fenyegetés után kivonták  a forgalomból maguktól ,nem kellett bontóba adni hozzá.

MoparMan

isvarga jól mondja, előbb-utóbb hivatalból úgynevezett fiktív kivonást eszközölnek.
később újra forgalomba helyezhető.

RogerCo

Sziasztok, Bocs, hogy bele vau-vau. De sajnos már ez sem így van. Amióta az ujfajta adás-vételi van azóta már nincs ez a fajta dolog. a Kényszer kivonás létezik, de azt keményen bevasalják a "vevőn" ha pedig nem fizet, jön a NAV. Ennek azért nézzél még utánna, nehogy rosszabbul járj.
Az Én javaslatom, az keress egy olyan bontót, akinek elég az alvázszám kivágása a bontási igazoláshoz. ez cca 8.000 Ft és nálad maradhat az egész vas. A bontási igazolással elmész az Ocsmányirodába, leadod, és véglegesen kivonják a forgalomból.
Én így csináltam már régebben is.
Roger

Motoros

A Te általad leírtakhoz hasonló infót kaptam egy szerelőtől, de egyszerűen nem fér a fejembe, hogy a saját autómat minden umbulda nélkül miért ne tárolhatnám, de úgy látom ez van és kész.[#nemtudom]

RogerCo

Nem mondok semmi csúnyát az országunkra !:( azért mert csak.
Leginkább a veszélyes hulladék mivolta miattt. De pl hűtőszekrényt sem lehet már a MÉH telepre levinni. csak szakszerű ártalmatlanító helyre. De hűtőt még tarthatsz otthon a kertedben :)  Roger