Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

2dbfy8y

A trafóm 32V 320VA
Igazából ennek elégnek kellene neki lenni a 6-os motoromnak még kevesebb a volt szükséglete mint a 3.2-esnek. A 3.1-es 2.73V  A 6-os meg csak 1.8V

000000000

azt a tápot meszire rakd el a pctöl minden hadwer tönkre vág...

000000000

A volt, az csak volt. Megette a fene, ha kevés ampert nyom.  
Cseréd le a trafót erősebbre, és nézd át a vezeték keresztmetszeteket is.  
A motorokra írt  áram igény, általában fázisonként értendő.  
Gondolom, 2 fázisú motorokról van szó.  
Persze, lényeges, az is, milyen a vezérlőd, és annak beállítása.

tfpk6pks3

A kijelzőhöz képest, vagy le is marad?
Egyébként ha lemarad, akkor vezérlési gond.
Egy léptecs nem tud lemaradni. Az vagy megy annyival amennyivel vezérled, vagy tévesztett.

000000000

Ezek a nagy léptetők szeretik a nagyobb feszültséget. Nálam DC 83 V-ról mennek. A vezérlő MSD 90-8.2.

tfpk6pks3

Ebben igazad van bodi, de lassulni akkor sem tudnak.
Vagy téveszt, vagy nem.
Ha tévesztett akkor viszont viszi magával a hibát, nem "éri utol" magát

2dbfy8y

Megvan a gond! Ugyebár a gépet kicseréltem, és a számítógép rosszakodik velem! Tegnap összeállt újra a régi masinám egy 2000-es procival és új táppal, és már a hiba meg is szűnt! [#nevetes1]
Hát ezek szerint sok gépet nem szeret a Mach!
Még majd próbálok egy másik Windowst arra hátha az segít rajta! Simán megy már 32v-ról is!

000000000

mach2 nek kisseb a gépigénye probáld ki azt.....

2dbfy8y

Én megvagyok a Mach3-mal elégedve teljes mértékben, szerintem maradok mellette! [#nevetes1]
Mindenkinek köszönöm a segítséget!
Igaz kicsit szomorú vagyok Kola nem jelentkezett semmit! [#rinya] Pedig vártam, velem együtt Ő is már sok mindent megélt!

000000000

azért elsö lépésbe egy bios reset nem árt az alaplapon és az adot uj procihoz beálitani az alaplapot az sokat tud szivatni!

2dbfy8y

Szia!

Ma ismét visszatért a tegnapi jelenség, egyéb jobb ötleted? Mi szívathat engem ennyire?

2dbfy8y

Vagy ami plusz kondit beraktam a másik mellé párhuzamba, azt kötöttem be rosszul? A másikkal összekötöttem, a két vezérlőre a kábel viszont az egyikre van ráforrasztva. Vagy inkább az egyik vezérlőjét az egyikre, a másikat meg a másikra kellene kötni? Vagy ennek nincs jelentősége?

2dbfy8y

Vagy esetleg befolyásolhat az valamit, hogy a vezérlő az 5V-ot az lpt-n keresztül kapja? igaz eddig nem volt gond vele.

000000000

Lenne egy kérdésem a sokat látott mesterekhez. Van-e valami katalógus, szoftver, CAD modul amivel barázdafogazatú bordástengely keresztmetszetet lehet generálni?
 Pontosabban van egy tengelyem aminek 33 foga van, mérés szerint  34x36 mm átmérő. Elvileg DIN 5481 szabványnak gondolnám, de nem stimmel egyik mérethez sem.

xfg6v697j

Az LPT-n nincs 5V-os kimenet!