Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám,hogy egy osztókörön való fúrást szeretnék csinálni(egyenlőre csak a mach-ban,mert még nincs kész a gépem)és ha beállítom akkor ezt írja ki:"MSG,Number of holes set wrong".A circular bolt pattern varázslóval csinálom,a start angle 30fok,de nincs jelentősége,hogy hol kezdi ennél a dolognál.

000000000

gondolom opredszer alol csak iso file!
én probáltam a win7 elönyét ere az az virtuálisan boot listábol isot el inditani pl xp lemezt de féluton megált.....
a másik verzio meg a virtuális hddként az az vhd win7 alol boot menübe az is inkább k itelepitet opredszerel müködik igazán!:)

000000000

persze ezt mind usb vinyorol ahol a legnehezebb feladat az usb driveres elérés boot alol hogy az alaplap is megtalálja amikor arol kéne bootolnia az opredszernek!:(

000000000

Nem igazán sikerült dekódolnom a mondanivalódat, bocsi.[#rinya] Ha oprendszer telepítőre gondolsz, azt természetesen nem iso-ból indítom (kivéve ha virtual pc-re telepítek). De minden más nagyobb programot abban tartok. A SlySoft Virtual CloneDrive-ot használom, mert nem eszi magát úgy a rendszerbe, mint a Daemon Tools.

000000000

nincs problem!
az cd/ dvdket is hdd tartom ugyszintén iso képekbe amiröl irtam az egy boot alat elindithato iso fájl valos gépen ez a nagy trük
dos szovba sem jöhet 2gb nagobb iso fájl és sata támogatás nélkül én egy hordozhato usb vagy esata winyon megoldani mindeszt nemis olyan egyszerü minden környezetben elinditani egy iso fájlt mind a valos cd vagy dvd lemezt nem kis feladat.....
egyébként a megoldás eben van

http://neosmart.net/dl.php?id=1

még nem tökéletes de közel van........

000000000

Ismerem, én is ezt használom, de sohasem próbáltam iso-t LiveCD/DVD-ként elindítani. Nem sok hasznát látom, akkor már jobb egy pendrive-ra telepített rendszer. Live-ként még a PuppyLinux-ot találtam használhatónak, mivel az teljes egészében a memóriába tölti magát, de azt is csak kipróbáltam egyszer kétszer.

000000000

ezeket akarom kikerülni az az mindenféle opredszer futása nélkül el inditani egy iso fájlt semi xpe ramdiskes oprendsze vagy hasonlo...
pesze az usbs telepités is ismerem az az boot win instal lemetként usb pendriverol WinToFlash el!
legföbb cél csak hddröl mindent!:)

000000000

Valamilyen oprendszerre mindenképpen szükséged van, ami kezeli a hardvert. Legfeljebb nem grafikus hanem csak valami egyszerű, mint pl. ami a ghost lemezeket beolvassa.
 Nem tudom hogy mivel lehet ilyen önjáró rendszert készíteni, de mivel a programok többsége igényli az oprendszer szolgáltatásait, úgysem lehet kikerülni.
 Legfeljebb azt tudod, hogy egy kész rendszerre feltelepíted a neked kellő programot, majd kihelyezed egy LiveCD-re, Vagy ISO-ba (ami elvileg ugyanaz). A BartPE-vel  lehet ilyesmit csinálni azt hiszem.

000000000

ezek már megoldotak egy win instal lemezen az az alap driverek amik egy ramdisk részre kerülnek a memoriába ahonan szükséges allap driverekel lefut a telepités végig az adot számitogépen!:)

Béni

Delphi tudorok!
A következő problémán nem tudok továbblépni:
Adott egy panel, amin 5 RadioButton van. Hogyan lehet bármelyik gombot aktívvá tenni (Checked) anélkül, hogy rákattintanék (OnClick esemény)?
Erre fájlból való értékek és állapotok visszatöltése esetén lenne szükségem.  
(Delphi5 a rendszer.)

xfg6v697j

szerintem  
if feltétel then RadioButton1.checked := true ;

SquirrelTech

Szia Béni!

RadioGroup panelt helyezz a Formra, majd a radiobuttonokat a RadioGroup Items listájában add meg (és ne a palettáról helyezd helyezd a panelra).
Ezután a RadioGroup.Itemindex propertyjének a beállításával (0-tól kezdődik!) tudod átkapcsolni őket kódból, illetve ezt az itemindex-et lekérdezve tudod meg, hogy melyik van épp bekapcsolva.

RogerCo

Szevasztok!
Tudom nem ebbe a topikba kellene írnom, de jobbat nem talátam. Elkeztem én is egy komolyabb gépet építeni. Ha megengeditek teszek fel egy képet, Eddig itt tartok, egyenlőre csak provizórikusan van összeállítva. Kitől lehet kérni "Épül a gépem" topikot? Mert ott bemutatnám a korábbi gép próbálkozásomat, és azt hogy a mostani hogyan készül. Tervek, elképzelések vannak :) A kritikát meg szíveszen fogadom.
http://img.index.hu/imgfrm/1/2/7/1/BIG_0009251271.jpg" border=0>
Köszi: Roger

Béni

Köszi a tippet, de ennél kicsit bonyolultabb. :(

Béni

Köszönöm, holnap kipróbálom.