Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

xfg6v697j

Minden adat azonos a mach indítása előtt és után.
a machban 4400-ra kellett állítanom a portcímet,és kifelé működnek a pinek(2-9).

http://kepfeltoltes.hu/110814/n_vtelen-------------_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

xfg6v697j

Írnál egy konkrét márkát/tipust a 9805-ös chippel szerelt panelhez?

x4rhew5r3

A márkanév nem jellemző, ezek neve sincs kártyák. Meg ha jövő héten veszel egy ugyan olyat, semmi garancia arra, hogy ugyan az lesz a dobozban:(
Ha lehet, megnézem a boltban milyen chip van a kártyán. De használtam már nem MosChip-es kártyát is, és működött input módban.

Még egy ötlet, az eszközkezelőben két i/o tartományt mutat a kártyára. A másikkal is próbáltad?

xfg6v697j

A másik tartománnyal semmit nem csinál.
Megpróbálom én is úgy megvenni a kártyát, hogy megnézem a chipet.
Ez meg megy talonba ha nem tudom megoldani.
Egyébként 9865-ös chip-je van.

x4rhew5r3

Küldd el nekem azt a kártyát, én meg küldök neked egy 9805-öst. Csak hogy a végére járjunk a dolognak. Te kipróbálod azon a gépen, mert lehet hogy nem is a kártyával van a gond. Többit privátban...

000000000

tényleg csak ki egészités képen müködnek ezek a pcis dolgok winfos alat mindig volt velük valami probléma föbb funkciok alat más kártyálnál is pl ide..sata... lpt több átalakitot használtam énis a port hiány miat az alaplapon de mindegyiknek volt nyügje tényleg az integráltnál nincs jobb.....

xfg6v697j

De abból csak egy van.
Ha semmi nem jön össze, akkor összedobok egy bővítőt ami néhányszor négy öt bemenet lessz és majd brainnal vezérlem.

000000000

Üdv
Pár hónapos Kress maromotorom megállt egyik pillanatrol a masikra.Sikerült azonnal leállitanom a gépet igy nagyobb kár nem lett.
Szétszedtem, leégve nincsen benne semmi,viszont az egyik szénkeféből kiáll egy kis rugo szerü,amit még semmilyen szénkefénél nem láttam.Persze ez azon az oldalon ami a tengejt erinti,vagyis a forgorészt.Milyen hibalehetőség lehet?

svejk

Elkopott a szénkeféd.
Ezt nevezik biztonsági, vagy önkioldó kefének, megelőzi, hogy csontig kopjon tönkretéve a kommutátort.

D.Laci

Elkopot a kefe!
Mind 2 kefét cseréld ki.
A komutátor kopását elenörizd.

PSoft

Úgy van,ahogy svejk írja.

Pár hónapja,mikor az E240-es project indult,volt téma az "önkioldó" kefe.

Sajnos,az E240-esekben nem ilyen van,:( pedig megérdemelné az a kis moci.:)

000000000

köszönöm a válaszokat,a komunátor az nem tudom mi lehet, de gondolom az a rész ahol a szénkefe érinti a tengejt.az nem sérült,csak egy pici fényes nyoma van a kiálló rugó nyomának.Érdekesnek találom hogy kb max 500 üzemóra után elkopott a szénkefe.kb 3 honap munka után.

hostya

De jó lenne látni ilyen biztonsági szénkefét.

Addig értem, hogy a kopott kefét elemeli a kommutátortól. De akkor ez a rugó valami szigetelő anyagból van? Vagy úgy van befoglalva a kefébe hogy el van szigetelve? (pl. egy műa. hüvelybe)

000000000

a szénkeféből kiálló rugó végén látok egy pici sötétebb gumót,ami azt a célt szolgálhatja hogy ne sértse meg a tengejt,illetve ne legyen elktromos kapcsolat.Bocs a hozzá nem értő megfogalmazásért

hostya

Köszi!
Így már világos.  
Csak a gyakorlati megvalósításra voltam kíváncsi.