Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

mxjj54gxi

A kütyü az semmi.
Nekem van egy Zeiss elypovistom, ami ugyanezt csinálja, a mikroszkópi finomcsiszolatokon, a fémvizsgálatokhoz.
Az elektromos tápegység gyakorlatilag egy labortápegységgel helyettesíthető.
A lényege, hogy legyen benne egy árammérő,amivel méred az áramot (ekkora felülettartományban 3-5 amper elég), és kész.
Ebben a linkelt okosságban minden frincfrancot beraktak, hogy lehessen pénzt kérni érte.Nyilván egy időzítő is van benne, amit simán egy karórával helyettesítesz az ócó verzióban.
Szóval az induláshoz nem kell semmi csak egy táp, meg egy ampermérő.
A gondot az elektrolit okozza, ahhoz sztem a legegyszerűbb faarccal felhívni őket, és azt mondani, hogy kéne neked ilyen elektrolit rozsdamenteshez, kérsz belőle egy lityit.
Nyilván ha a gépet árulják, és kiírják a honlapon, hogy az elektrolit receptje titkos, akkor árulják az elektrolitot is.

mxjj54gxi

Amúgy az Elypovisthoz ilyen receptek vannak:
acél, zink, ón, ólom, nikkel, cirkónium, urán, berilium, kadmium és Ni-Cr ötvözetekhez:
96% etilalkohol 700ml
Etilénglikolmonobutiléter (sztem ez a fagyálló) 100ml
perklórsav (30%) 100mml,  
30volton (20-60 volt között) 200mA, 20-30 sec

Réz:
45%-os foszforsav    2,2v 50mA, 30-60 sec

A kis áramok abból adódnak, hogy itt a felület kb egy 8mm átmérőjű. Ebből számíthatsz áramsűrűséget, és alkalmazhatod a nagyobb ffelületeken a nagyobb áramokat.

Nemes Mihály

Nagyon szépen köszönöm az okosságot :)!!!

sasi

Kapcsolódva a témátokhoz, néhány elektrolittal én is szeretném gazdagítani a választékot:
Ötvözetlen és ötvözött acélokhoz:
 185 cm3, 65%-os perklórsav
 765 cm3 jégecet
 50 cm3 víz
Austenites Cr-Ni acélokhoz:
 335 cm3, 45%-os perklórsav
 665 cm3 jégecet
 0,5 % Al
A Jenaoptik cég egy régebbi elektrolit ajánlata vasbázisú anyagok polírozáshoz:
 700 cm3 96%-os alkohol
 200 cm3 30%-os perklórsav
 100 cm3 glicerin
A katód az edény (üveg!) alján rozsdamentes acél (Al is lehet). Anód a polírozandó tárgy, a fényesítendő felületével a katód felé, tőle kb. 30 mm-re. Áramerősség 4-6 A/dm2, kb. 50 V. Az oldatokat az elkészítés után 24 órát illik pihentetni.
 A folyadék a nagy áram miatt nagyon melegszik, 80 fok fölé nem szabad engedni, hűteni kell! A perklórsav robbanékony, óvatosan kell kezelni.

me3ua0a6

Adatlapot keresek a következő típusú motorhoz:
Escap 28GDT2R 12 222E 404E 56
http://cgi.ebay.com.sg/Escap-28GDT2R-12-222E-404E-72-/130089403874#ht_500wt_922" TARGET=_fnew>Ezt http://www.portantal.cn/athena/offerdetail/sale/portantal-10231-525770552.html" TARGET=_fnew>és ezt találtam, de egyik sem azonos, és sehol egy jó adatlap :(
Pedig fontos lenne :(
Köszönöm előre is annak, aki tud segíteni!

000000000

Hunor721menetvágás G81 tud valaki segíteni?

nffab2gnr

nffab2gnr

Xpos,Zpos? Quot.Elev.ARC,P..'oszt mehet.Az ARC az inchenkénti menetszám, az E érték tetszőleges csak az előjelet veszi figyelembe

000000000

Sziasztok segítséget szeretnék kérni cimco edit v5 ügyben.Hol kell beállítani hogy a rádiuszt ne i k hanem r legyen a kreált programban.Előre is köszönöm a segítséget.

000000000

CNC-Calc beállítások-> Arc Type lenyíló fül

000000000

Kell majd egy rakás menetet fúrnom, de elegem van a kézi menetfúrásból, mert túl sok menetfúró rámenne. Gyári eszköz túl drága.
Arra gondoltam, hogy csinálok egy megvezetett menetfúró feltétet, ami Morse kúppal berakható a marógépbe, szabadon csúszó henger-hüvely párral biztosítja a futást és az előtolást. Az eszközt kézzel forgatnám, így az előtolást maga a menetfúró adná. Az a kérdés, hogy a különböző befogási méretű menetfúróimat miben tudnám megfogni. Kínomban egy kicsi négypofás tokmányra gondoltam. Van erre jobb ötletetek?
előre is köszönöm: Balázs

279nwbpsa

Van itthon egy erre a célra való fej.Elég régi és használni sem szoktuk.2-es,vagy 3-as Morse kúppal csatlakozik.
HJa kell kölcsönadom.Esetleg elcseréljük valamire....

000000000

Mi érdekel cserébe? Mekkora négyszögeket lehet befogni?

279nwbpsa

Megnézem alaposabban mindjárt.Mikor először írtam,azután megnéztem ezt a kütyüt,de csak felületesen.MK2-es kúpja van és pillanatnyilag egy leamortizált M14 körüli menetfúró van befogva.
Szerintem,ha illik is az elképzeléseidbe,először próbáld ki,aztán majd megbeszéljük a többit...

000000000

Le tudod fotózni? Jó lenne ha befogna M3-ast is, bár a kézimnek elég kicsi a vége, 2 mm körül. Lehet, hogy abból gépit kell szerezni?