Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

A képről nem bírom kinézni, milyen anyagból van a kompresszoron a szíjtárcsa?
Amit írsz tipikus jelenség az egyhengeres sűrítőknél ha egyben nem egy jó nagy lendkerék is a szíjtárcsa.
(kiscsikó koromban én is megszívtam egy bakelit tárcsával, sűrítéskor elérte az egyfázisú motor billenőnyomatékát, a tárcsát kicserélve ugyanakkora öntvényre tökéletes lett)
Az áttételt úgy válaszd hogy kb. 800-at forogjon a kompresszor.

Szalai György

Megint nálad a pont. Holt pont.
Persze, hogy át kell lendíteni a sűrítési szakaszon. Rémlik is valami „sonkás” (sajtos) ékszíjtárcsa a múltból.

svejk

Nem kell, nem is jó a  sonkás, mert belül ki van egyensúlyozva a főtengely, csak kívül egy nagy "inerciájú" kerék legyen 1 fázis esetén.
3 fázisnál nem vészes annyira mert ott sokkal nagyobb a motor un. billenőnyomatéka.

svejk

A lefúvószelep ettől függetlenül kötelező, ha van a leállások közt párszor 10 s szünet akkor a legegyszerűbb a kompresszor és a visszacsapószelep közt a csövet megfúrni, és egy pár tizedes fúvókát belerakni. Ez ugyan gazdaságtalan de roppant olcsó :)

svejk

Ha rendesen mágnesszeleppel csinálod meg akkor az egy kis tartály alján legyen, mely egyben olajleválasztó is, így a lefúvatással a víz és olaj is leürül, mielőtt a nagy tartályba jut.

me3ua0a6

Bakelit és valami POM műanyagból vannak a tárcsák.
Lefújó szelepet szerintem valami kis golyóscsap fogja szolgáltatni, ez állítható. Mágnesszelepet drágállom az egész árához képest. :)
Vagy csak nem vagyok tisztában az árakkal??? :(

svejk

Akkor borítékolhatod amit írtam...
A kompresszorra minél nagyobb tehetetlenségűt rakj.
Én a MÉH-teleről egy teherautó öntvény főtengely tárcsájából faragtam ki a jó megoldást.

Persze tökéletes megoldás még a frekiváltó és a 3 fázisú motor is :)

svejk

Mágnesszelepet biztos felajánl valaki, nagyobb gond a tápellátása, ezek javarészt 24V-osak.

Antal Sándor

Ha kell postaköltségért+1 sör küldök 230v-os mágnes szelepet.

hostya

Többek között ezt is felajánlottam, ehhez külön tápegység sem kell. (220V 50Hz)
Elnézést kérek Sir-től, de az utóbbi napokban (idő hiány miatt) igen csak hanyagoltam a témát.

Sir!  
Magánban megbeszéljük a részleteket. Jelentkezni fogok hamarosan, kis türelmedet kérem...
hostya

PSoft

Erre próbáltam utalni a #9637-ben én is.:)

Egy fotó kedvéért "előbányásztam" annyira a kompresszorom,hogy látszon rajta az eredeti öntöttvas szíjtárcsa.
Nem volt egyszerű.:))

A képeken a lényeget nézzétek,hogy a háttérben mi van,az most nem lényeges.:)))

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/kep/Ifa_kompr/IMG_1363.JPG" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/kep/Ifa_kompr/IMG_1360.JPG" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/kep/Ifa_kompr/IMG_1364.JPG" border=0>

me3ua0a6

Svejk: borítékoltam! :) Szerencsére a 24V-tal nincs gond, az közelebb áll hozzám, mint egy lendkerék, vagy egy nagyáramú behúzórelé.
PSoft: köszönöm! Így már én is megértem a dolgokat :) Nem volt még dolgom se pneumatikával, se kompresszorokkal, így a bénaságomat nézzétek el nekem, emiatt nagyon jól jött ez a képes segítség!
Sajnos a közelemben levő vas-( és egyéb) telepekre nem engednek be. :( Nagyon őrzik.

Antal Sándor: írtam!
Hostya: rendben, de nem szeretnélek ennyire kizsákmányolni, (ill eddig nem is tudtam, hogy szükségem lesz mágnesszelepre), így még érdeklődtem tovább, hogy mik a lehetőségek.
Főleg leégett indítórelével [#lama]

svejk

Keress valami nagy átmérőjű nehezéket, amit a mostani műanyag tárcsa oldalára tudsz pár csavarral koncentrikusan csavarozni.
Persze ezt csak egy próba erejéig.
Most mekkora kb. a fordulatszám?

svejk

Vedd figyelembe hogy a lenkerékhatás a test tömegével egyenesen míg az átmérővel négyzetes függvény szerint növekszik.
(emlékezz gyerekkori szétszedett lendkerekes autódra :))

Szalai György