Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Miki2

Pólusszámot nem kér a frekiváltó.
Ami erre utalhat, a motor adattáblája szerint beállítandó alapfrekvencia, 75 Hz, és az ehhez tartozó 4200 1/perc fordulatszám. Ezeket rendesen beírtam.

s7manbs8

Ha a P5 P65 stb. állítod és elküldöd neki, menteni akkor mit olvas vissza ? Azok a mezők pl . még jónak néznek ki.

279nwbpsa

Ezt a fotót még az első "kísérleteknél" csináltam.Te már láttad ezt. :)
Csak a kriksz-krakszok miatt készült,mert nem tudtam,hogy annak jó-e,ha így néz ki.

Most azt tettem,hogy beolvastam,aztán a programban mentett alapbeállítást betöltöttem és tesztet csináltam.Kicsit még bohóckodtam,aztán elmentettem az egészet.

Sajna,hülye vagyok ehhez... :(

279nwbpsa

Ja,hogy az eredeti kérdésedre is válaszoljak,továbbra is csak ugyanolyan (számomra)kusza szöveg jelenik meg ilyenkor az első oszlopban.

s7manbs8

Akkor valami nem fasza abba a programba, ha egy értéket nem tud eltárolni és vissza olvasni.

s7manbs8

Az angol terminál programmal próbáltad már ?

279nwbpsa

A Hyperterminallal töketlenkedtem ugye.Csak,hát béna vagyok sajna. :(  
Kozo progiját használnám,az a kézenfekvő szerintem.
Újra kéne telepíteni a progit?

s7manbs8

Próbáld meg, bár nem hiszem hogy az változtat valamit.
A hyperterminál program mit ír ki, mikor bekapcsolod a kütyüt, ugyanis, ha jól láttam ott valami bejelentkező szövegnek kéne megjelennie egy normális értelmes szövegnek, ha nem az jelenik meg az már eleve nem jó akkor. Onnan látnánk, legalább hogy  a 38400 baudos kapcsolat az megy vagy nem.

s7manbs8

Mert ha nem jó akkor hiába állítasz valami paramétert nem megy bele, és akkor lehet amiatt nem mozog.

279nwbpsa

A Hyperterminalban nem jelenik meg semmiféle bejelentkező szöveg.
A beállítások jók,a Com1 port is jó.
Egyébként 2db gépen is kipróbáltam...

000000000

Koszonom,holnap ujra probalkozunk

s7manbs8

Feltéve ha jól van az is beállítva ... Akkor valami csak nem jó.

s7manbs8

Pedig a pirossal bekeretezett szövegnek kellene megjelennie szerintem, ha nem jelenik meg nincs jól beállítva a Hyperterminál, vagy nem jó a kapcsolat valami miatt.

http://kepfeltoltes.hu/view/110425/capture_25042011_195648_www.kepfeltoltes.hu_.png" TARGET=_fnew>http://kepfeltoltes.hu/thumb/110425/capture_25042011_195648_www.kepfeltoltes.hu_.png" border=0>

279nwbpsa

Mint mondtam,két gépen is kipróbáltam...
A kinti "cnc-s" számítógépet a haverom állította be.Ő nem olyan süsü ehhez,mint én...
Megnézte még a kapcsirajz alapján,hogy jól építettem-e be az alkatrészeket,illetve,hogy jók-e a forrasztások.Utóbbiért mondjuk a képembe vigyorgott,de azt mondta,hogy majd a következő biztosan szebb lesz. :)
A Kozo-féle terminal progival végül is meg tudom mozgatni a motort,tehát a soros porton valami csak van...
Viszont,ha LPT-re teszem,akkor csak a zöld állapotjelző és a piros szervohiba jelző  LED világít.Egebekben pedig meg sem mukkan. :(

s7manbs8

Valami van, de nem az igazi. Ha valamit csinál, és állításra reagál, akkor a PC-től a kütyü fele megy a paraméter, de a PC be nem megy be, ahogy kellene !!! Haha...:)