Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

me3ua0a6

Haggyátok má békibe a hosszíbbatómat :D
Anyámnak jó az fűnyíráshoz és kész :D
Kompresszor szétszedve, pucolás alatt.
Újrafestem, felszerelek rá ezt-azt, ha valakinek van ajándékba nyomáskapcsolója és regulátora ne tartsa magába :D
Melyik csövet ajánljátok hozzá, a vékonyabbat, vagy a vastagabbat? 3-4méter lesz a normál táv, ahol használni akarom majd.
http://komuvesek.boltaneten.hu/image/termekn4683-pneumatikus_spiral.jpg" border=0>

000000000

Sajnos képet nem tudtam készíteni,de kaptam pár infót a légszűrőről.El lehet készíteni sima szivacsból is,de a vastagsága max 1cm lehet,ilyen van némelyik motoros permetezőgépen is.A szivacsot bele rakhatod valami konzervdobozba és azt kell felerősíteni valahogy a csonkra,de mindenképpen szűrni kell a beszívott levegőt.
Előre is köszi.
Üdv:Richy

000000000

ha jol látom ez egy ifa krompressor a lefulyo szelep nem véletlen van rajta enek a kromreszornak igen nagy a dugatyu átméröje ~72mm ezt elinditani 6..8 baron nem kis feladat egy még visszacsapo szelepen keresztül is 1.5kW..2.2kW egyfázisu motornak sem ezért nincs nyomás kapcsolo valoszinü hogy csak lefujon folyamatos üzem alat a beálitot nyomáson.... anélkül hogy a motor megálna és ujra indulna!

000000000

Annyi még lemaradt,hogy a papám olyan légszűrőt használ,mint amilyen a traktorokban van.

me3ua0a6

Köszönöm! A dugattyú tényleg van vagy 70mm átmérő. Így már érthető az eredeti megoldás. Az is természetes ennél, hogy folyamatosan fúj?
Nem tervezek nagy nyomást beletenni. 2-3bar nekem elegendő lenne. Így a nyomáskapcsoló is kb itt kapcsolna vissza.

000000000

azért visszacsapo szelepet iktas be hogy ne legyen terhelés inditáskor a dugatyun még kis nyomás alat sem... micinak azis elég ha nembir elindulni ha nagyobb a nyomás füsté válik könyen...

me3ua0a6

Hüle kérdés: a hengerfejben van visszacsapó szelep. (Ahogy én mondanám: levegő egyenirányító :D ) Lamellás, ahogy svejk írta. Az elegendő, vagy azon túl is kell még egy?

000000000

az nem elég... idö után kikopik és átenged levegöre van külön viszacsapo általába golyos rudos megoldásos kivitetbe...

Robika37

A lefúvó szelepet próbáld áttenni a cső légtartályhoz közelebbi végére ,ha átveszi a hőt a hengerfejtől a benne lévő műanyag gumi alkatrészek tönkremennek a melegtől

ifarkas

Segítséget kérnék!Valamikor tavaly egy fórumtársunktól vettem egy érintőképernyő üveget, most szeretném üzembe helyezni, de nem sikerül.
Csatlakoztattam a soros portra. 5V -ot (lehet 12V kell?)kapcsoltam a piros és fekete vezetékre.Letöltöttem és telepítettem egy drivert(amit úgy gondoltam jó hozzá), de sajnos semmi eredmény.

hostya

Írj magánba, nekem van hozzá ez-az.
Te is segítettél már rajtam, cserébe ki 'stafírungozom' a kompresszorodat. [#wave]

me3ua0a6

Esetleg erdelyi72-től? Ő vaterán is hirdette a dolgait.

PSoft

Valóban igaz,ez egy ifa kompresszor,sőt az ifa elődjében(panther) is ez a kompresszor volt.

Nekem is van egy ilyenem,2.2kW-os 3 fázisú motor hajtja.
A kompresszoron az eredeti öntöttvas ellensúlyos szíjtárcsával.
Ez a gyári ellensúly a tárcsán segíti át a felső holtponton a dugattyút,és egyenletesebb(remegésmentesebb)a járása a kompresszornak is.

Valóban igaz,a nagy dugattyúátmérő,és a viszonylag hosszú löket miatt nehéz indítani"felfújt"nyomóággal.
Ezért a visszacsapó/lefúvatószelep.

Még egy "jótanács".
A visszacsapót a lehető legtávolabb szokták tenni a kompresszortól a nyomóágba.
Ebben az esetben közvetlenül a tartálycsonkon lenne a legjobb helyen.
Így,van egy lefúvatott üres csőszakasz a nyomóágban,ami pufferként működik,és segíti a villanymotor könnyebb indulását.

A visszacsapó,valószínű,hogy megjavul,mint ahogy Danibá is írta.
Én mindenképp meghagynám,a könnyebb motorindítás miatt.

me3ua0a6

:D
Megpróbálom szétszedni, de szerintem előbb darálom le a meneteket a csonkokon, mert össze van rohadva az egész :(
Jah: a tetején az a fehér műanyag, az csak irányítja, hogy merre fujjon, nincs semmi szerepe. Legalábbis így láttam. :)

hostya

Hagyd a francba...
Kapsz tőlem minden szükséges tartozékot ingyen!