Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

*vagy Sir-Nyeteget,itt a fórumon.

000000000

Köszönöm richy92 !!!!

csg67

Nem gondoltam, hogy ilyen népszerű lesz, elérte a 10 letöltéses korlátot...
http://www.eotvos.info/images/stories/heidenhain/forum/others/ua.jpg" TARGET=_fnew>Itt egy másik link remélem innen már menni fog. :)

csg67

Csak egy kicsit rontottam el a linket.
http://www.eotvos.info/images/stories/forum/others/ua.jpg" TARGET=_fnew>Ez már talán jobb...

Szedlay Pál

csg67!

A fórumon található elérhetőségedre írtam emailt.  
Megkaptad?

svejk

Hörcsög módjára gyűjtögetünk :)
Régen a Heidenhain honlapjáról a régieket is le lehetett tölteni, de egy pár éve megváltozott a honlap nagy bánatomra :(

csg67

Megkaptam, holnap válaszolok.

csg67

Nagyjából a "rendelhető" kategóriák vannak felsorolva a termékkeresőben. A 11uA régen kiment a divatból, nekem is úgy kellett egy porosodó kiadványból előhalásznom. Konkrét esetekben tudok információkat adni, írjatok nyugodtan.

000000000

Udv
Vasaroltam otthon egy uj cnc marogepet leptetomotoros.A tunetek az alabbiak
[16:04:30] Zoltan Boller: Bekapcsoltam a gepet reggel,az Y meg sem mozdult,csak az X-Z motorja zugott az Y nyomasakkor.
[16:05:27] Zoltan Boller: Parszor ki be kapcsoltam felorankent, mig vegul meggondolta magat es el kezdett az Y is mozogni.
[16:07:25] Zoltan Boller: behivtam egy G kodot ami a masik gepemen mar ment, es a 8-as rossz telibe marta vagyis teljes szelessegben 8 mm-t es a minta kozepeig ment el a marorossz,az is ugy hogy kacsakaringosan meg sort kihagyva Y iranyban.
[16:08:10] Zoltan Boller: A motor beallitasok egyformak egyebkent, 133.3 -600-250,mindharom tengejnek.
[16:08:59] Zoltan Boller: Csinaltunk egy G-kodot csak egy kort,100mm atloval.
[16:09:37] Zoltan Boller: X iranyban egyezik a meret, Y iranyban meg csak 85mm,vagyis tojas alaku.
[16:10:37] Zoltan Boller: Ugras elso sorra,ujrainditas es ekkor 5mm-el odebb kezdi a kort rajzolni, vagyis minden ujra rajzolasnal kb 5mm-re odebb kezdi.
Mivel kulfoldon vagyok igy nehez dolgom van.Ha valaki tudna segiteni pl a skype-on a nevet imakba foglalnam.zoltan.boller a skypenevem

Motoros

Az Y körül lehet valami gond. Elsőként ellenörízd hogy motoráram nélkül üresbe szépen egyenletesen végig tudod tekerni...sehol nem szorul vagy akad. Főleg az elején és végén szokott gond lenni.
Ha ez rendben, akkor már vezérlővel próbálj egy csak Y-ra egy ide-oda járkálást. Pl:
G00 Y0  
G00 Y150
G00 Y0  stb és nézd hogy egyenletesen végigmegy e nem recseg..nem akad. Ha szépen megy akkor az Y vezérlő és vezetékei és a motor körül menet közben kezdj el matatni keresve az esetleges kontakthibát. Ez a gyorsjárati tesz ha rendben akkor elvileg a megmunkálás (G01) fázisában is jónak kellene lenni. Ha az Y cipeli az összes többi tengelyt akkor lehet még méretezési gond is. Az első hibapontod amit írtál  az elég fura, lehet hogy paraméterezési gondok is vannak ..nézd át a pin kiosztásokat is.

000000000

Sziasztok. Olyan kérdésem lenne hogy mit lehetne kezdeni egy M8-as menetszárral amit orsóként szeretnék használni, ha kicsit ferde? mert már játszottam vele sokat hogy aránylag tűrhető legyen, de ugye közel sem tökéletes.. Milyen tippetek van erre? Azért M8-as 8.8-as menetszár az orsó mert jelenleg erre futotta, de majd idővel.. addig is remélem valaki tud megosztani tapasztalatot hogy milyen eredményt ért el egy sima menetszárral..

svejk

Nagy kincs vagy nekünk!!! :)
Egyszer hátha meg tudjuk hálálni...

34jpagzua

Szia!
Nekem is menetes száras megoldásom van jelenleg. Én M12-vel csináltam, volt lehetőségem válogatni, úgyhogy a legegyenesebb került be. A végei esztergálva, csapággyal egyik oldalon kihézagolva. A meghajtás saját gyártmányú görgős anyával van. Korai hobbycnc-s megoldás. Az esztergamunka nem tökéletes, de a görgök állítgatásával sikerült egész jó eredményt elérni. Te milyen anyát tervezel?

000000000

Nekem is esztergálva lettek az orsóvégek 6mm-re és csapágyazva vannak, a meghajtás meg rugófeszítéses anyákkal van jelenleg megoldva, de még nincsenek rögzítve az asztalhoz még, mert ha mozgatom motorral az orsókat akkor szemmel láthatóan mozog jobbra-balra ugye az orsó ferdesége miatt :/

279nwbpsa

Egy kis segítséget szeretnék kérni.Az SMC szervóval kínlódok már egy idelye.Beforrasztgattam 1db kártyát,elvileg minden jó is rajta.Ha Terminal progiban próbálok vele valamit kezdeni,akkor működik.Legalábbis a motort el tudom indítani,a fordulatszámát pedig változtatni.
Ha viszont "manuálisan" 5V-al léptetném vagy ha Mach3-ban akarom kipróbálni,akkor nem jó.Step-Dir jelekre nem reagál...Nem tudom,hogy a beolvasott adatoknak egyáltalán így kellene-e kinézni.http://kepfeltoltes.hu/110425/DSC00085_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>