Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Nem csodálnám, ha egy laptoppal meg menne...

279nwbpsa

Nem igazán tervezem,hogy a közeli jövőben laptopot vásároljak...
Most még próbára sincsen efféle a közelben.

279nwbpsa

Én laikusként úgy vélem,hogy talán nem a soros port környékén kellene feltétlenül a hibára gyanakodni.Adatokat a terminalba be tudok tölteni sz.vezérlőről és a motort is meg tudom mozdítani a progiból.Beállításokat is tudok menteni.
Akkor ez oda-vissza dolog nem?
Viszont a step-dir jelekre nem reagál.
Nagyon hozzá nem értőként kérdem,hogy nem lehet-e,hogy a prociban van valami letiltva?

s7manbs8

Mivel a terminál programban nem jelenik meg a szerinted beírt érték, ezért a PC nem kap rendes jeleket szerintem.

s7manbs8

Ha semmilyen oszcilloszkópod nincs, a hangkártyával meg tudod nézni, felvenni, mi jön ki a prociból, pl. bekapcsoláskor is, a kimeneti lábakon, a 7414 IC után , meg előtte is, és azonos hangerő beállításokkal, felveszed, abból meglátszik milyen jelszint van, vagy jön e valami.

279nwbpsa

Na várjunk!Én csak az első oszlopban lévő értékek kinézetén bizonytalanodtam el.
a "mentett paraméterlisták" rubrikában megjelenik,amit elmentek.

s7manbs8

Vagy egy ilyennel meg kéne nézni:

http://www.zeitnitz.de/Christian/scope_en" TARGET=_fnew>PC Sound Card Oscilloscope

279nwbpsa

Szkópja van a cimborámnak,csak kicsit kiszámíthatatlan,hogy mikor ér rá...

s7manbs8

Azért, mert azt a PC-n tárolja nem a AtTinyben.

s7manbs8

Azzal is pillanatok alatt kiderülne, hogy a jelszint milyen és az e a baj.

000000000

Pontokból és vonalakból álló vector halmazt kellene gravíroznom. Fontos, hogy csak RASZTER (soronként) irányba marhat. Nem követheti a vonal irányokat. A pontokat pontnak. Fontos az azonos mélység is.  
Hogy lehet megoldani a feladatot G kódig.  

Köszönöm ha segítesz!

000000000

AC-ben? Konvertáld bitmap képpé.

000000000

Üdv!
Kérdésem lenne.
Van THK HSR10RM kocsim és sinem. Sehol nem találok róla adatlapot. A menetes furat méretei és központ távolságai érdekelnének, többek közt.
Tudom, hogy meg is mérhetném, de jobb lenne egy adatlap.

Szalai György

A gyártó honlapján, regisztráció után találsz adatot.

000000000

ott már jártam, és 15-től van adat....