Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

PSoft

[#wow1][#wow1][#ejnye1][#ejnye1]

000000000

Az én kompresszorom úgy van kialakítva, hogy a nyomó ágban van egy mágnesz szelep a kompresszor és a tertály előtti visszacspó szelep közt. Indításkor ez a mágnesszelep kinyit, és a szabadba pufog a kompresszor. Így gyakorlatilag terheletlenül tud indulni, bár mekkora is legyen a tartály nyomása. A mágnesz szelepet egy időrelé kapcsolja 10-15 másodpercig. Ennyi idő alatt a motor felpörög rendesen, és mehet neki a terhelés.

000000000

Indítás előtt és után meg szoktad számolni a kezeidet és az ujjaidat?
Nagyon nem kéne ezzel dicsekedni, mert könnyen lehet könyékkel mutogatni. Csak az a baj ezzel, hogy a seggedet is másnak kell törölnie....

Szóval, olcsóbb a kondi....

Varga Ferenc

richy későbbiekben a kocsmában nehéz lesz tíz sört kérni.

000000000

Ezt nem értem.Egy olyan ékszíjtárcsa amin se egy bütyök,se semmi,az hogyan tudná letépni az ember karját.Az ékszíjat pedig csak akkor rakom rá,hogyha már beindult a motor,szóval még csak az ékszíj alá sem tud beszorulni az ujjam.Elképzelhetetlennek tartok bármilyen balesetet,bár a papám szomszédja ittas állapotban akart körfűrészelni,beragadt egy kis fadarab a körfűrész és az asztal lapja közé és persze ujjal szerette volna elpeckelni,a másik pillanatban meg a macska el is szaladt a levágott ujjal,szóval ittasan nem kell semmit sem csinálni.

000000000

Jah,az ujj nem lett meg.Esetleg ha az ékszíjtárcsát a hónom alá kapom működő állapotban akkor tud valamit csinálni,máskülönben szerintem veszélytelen.

PSoft

Az indító kondenzátoros,áramrelés egyfázisú motorokkal vigyázni kell.

A segédfázis tekercselése,csak indítófázisként üzemelhet,ezér az áramrelé a segédfázisban.
A relé áramtekercse sorba van kötve a főfázis tekercsel.

Az extrém nagy indulási áram "húzza" be a relét,és kapcsolja a feszültséget a segédfázis tekercsre a kondenzátoron keresztül.
Így biztosítja a 90 fokos fáziseltolást a motor "nyomatékos",biztos indulásához.

Sem a segédfázis tekercs se a kondenzátor nincs úgy méretezve,hogy kibírja az állandó özemet.
Amikor a motor felpörög,az indulási áram visszaesik,és az áramrelé kikapcsolja a segédfázist.

Ezeknek a motoroknak a segédfázis tekercse nem használható állandó üzemben,és a kondenzátor sem.

Ezért van az,hogy az ilyen motorok túlterhelése esetén bekapcsolhat az áramrelé,és például egy fűrészgépen,ahol a fűrész erős hangja miatt nem érzékeled a segédfázis túlterhelés miatti bekapcsolását,a motor nagyon könnyen le is éghet.

MoparMan

végülis...
a bátrabbak járó motornál cserélnek ékszíjat is..
http://www.youtube.com/watch?v=BQhfcdQf1QA" TARGET=_fnew>ékszíj csere

a seregben a kedvenc főhadnagyom mondása volt, és a mai napig igaz:
katonák, amíg nincs baj addig nincs baj, de ha baj van akkor ott a bazmeg!

Varga Ferenc

Tisztában vagyok vele, mivel 25 éve tekercselek. Ezeknek a mototroknak papír szerint 5 másodpercig lehet rajta a segédfázis indítás. 5 másodpercnél többet sem a kondenzátor, sem az indítótekercs nem bír ki. Ezért szoktam ajánlani, hogy az indítórelét iktassuk ki, helyette nyomógombot használjunk. Így a motor ha kiesik a szinkronból, akkor leáll, és muszáj újra indítani (így nincs az, hogy még ezt kibírja, na már csak egy centi van hátra, stb.)

000000000

Ennek se egy annya van...
A munkavédelmisek ettől lesznek öngyilkosok!

000000000

Most már értem, a szíjcserével volt a gondotok.A kompresszorra és a darálóra úgy van rögzítve a motor,hogy előre lehet hajtani,de úgy,hogy a szíj és a motor között legalább fél méter van,megfogom a szíjat kétoldalt és nem pedig beledugom az ujjamat!,szépen engedem hátrafelé a motort ,amikor elkezdi a szíjat tekerni,de ilyenkor még kb 20-30 cm hosszabbnak tűnik a szíj akkor elengedem és ráengedem a motort.A villanymotorokon 3 és 4 ugyanolyan méretű pálya van a szíjaknak,szóval még csak el sem lehet rontani.

000000000

Pedig sokkal tarósabb leszel, ha felhagysz ezzel a módszerrel. Öregapádra meg nem mindenben kellene hallgatnod. A saját érdekedben!

000000000

Akkor is MARHÁRA VESZÉLYES!!!!!

s7manbs8

Elkapja a kezét ? Aki meg hegyet mászik az se csinálja ?

000000000

Felőlem mindenki azt csinál, amit akar.....