Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Ok,majd akkor veszek neki pár kondit,hogy ti is nyugodtabban aludjatok.Ha látnátok élőben akkor azt mondanátok rá,hogy ennél biztonságosabb módszer nincs,szinte lehetetlen,hogy bekapja az ember ujját a gép,de ha meg is történik a szíj olyan laza a legfeszesebb állapotban is,hogy esetleg egy csíkot varázsol a gép az ember ujjára,de nem pedig letépi.

000000000

Ezzel az erővel akkor az utcára se menjen ki az ember,nehogy elüsse egy autó.Van erre egy jó mondás:"Aki kurvának megy az számoljon azzal,hogy megbasszák."

000000000

Részemről a téma lezárva,ha lehetőségem lesz akkor teszek be kondit.

Varga Ferenc

Richy nem mindegy,hogy veszti el szüzességét az ember.Az ékszíjat láttam már repülni ilyen fél laza állapotban.Szerintem, ha  csak a véget kapja el a C-ét akkor is kicsalja torkodból.

Varga Ferenc

Bocs, de közben írtam. Részemröl is.

me3ua0a6

Ez nem hegymászás, meg snowbord kategória. Ez inkább olyan "van otthon konnektorom, mégse dugdosom bele a dolgaimat" kategória.
De hasonló a "vezetéknél fogva húzom ki a konnektorból a dugót" vagy a "bedugva tekerem fel a hosszabbítót a karomra" kategória.
Ne kockáztassunk olyan dolgok miatt, amit lehet automatizálni párezer ft-ért.
Főleg ha rendszeres a dolog.

Egyre jobban illik rám a topik cím, de lassan a bénát már hülyére is lehetne cserélni. Én ehhez hülye vagyok, vagyis az erősáramhoz, így ma is sokat tanultam a motorokról.
A behúzórelének induláskor kattannia, vagy mozdulnia kell? Mert akkor az enyém beégett.
Mivel 4 bar-nál a motor párszor megállt, így valószínüleg a relé beégett, vagy a kondi megsült.  
Jelenleg bekapcsoláskor nem kattan semmi és nem mozdul semmi a relében. :(

Viszont megint szeretném kiemelni, hogy a motor 3.5bar-nal is gond nélkül indult, többször is. Visszacsapó szelep van a rendszerben. Egy nagyobb kereket majd gyártatok valakivel :)

000000000

Ok,nem kísértem a sorsot.Am kb 20éve üzemel így a gép balesetmentesen!A szíj sem olyan laza,nagyon jó,talán egyedi szíjtárcsán fut,sosem ugrott le.De hallgatok inkább a bölcsekre.

me3ua0a6

Hihi, azt azért megnézném, amikor az ékszij bekapja a kezedet és 180fokos offszettel kidobja lejjebb :D  
Nah ekkor nézegetheti az ember azt a kis csíkot :P

000000000

a 9746-ot olvastad?
Ha a relé nem csinál semmit, akkor az valószínű kuka.

s7manbs8

Egyébként nem árt az óvatosság, Hallottam olyan fazont, aki egész életébe ilyesmit csinált, a sorsot maga ellen hívta mindig, de nem lett semmi baja. Aztán nyugdíjas lett, és egyszer úgy gondolta megint belekezd ebbe-abba, aztán egyik rosszul sikerült napján oda lett a fél keze... :) Igencsak nem volt már olyan jó reflexe, meg talán szerencséje sem, mint régen.

000000000

Hát ha egy mód van rá,én inkább kerülném a dolgot :-) .

me3ua0a6

Olvastam. Válaszom: 9765 utolsó sora.
Szerintem a motoron belüli lamellás visszacsapó már engedi a nyomást. Szétszedéskor nem szisszen nagyot.

000000000

A kompresszor és a tartály közé tegyél egy mágnesszelepet egy T leágazással, utána még egy visszacsapó, hogy induláskor ne jöjjön vissza a nyomás és nem lesz gond az indítás még 8 barnál sem. Tehát egy a lényeg, hogy ne a tartály felé nyomjon mikor indul, hanem ellenállás nélkül a szabadba. Ha nyomásra kell indulni, akkor baromi nagy nyomaték kell már 3 bar fölött induláskor. Egyfázisú motor meg nem erről híres.

Szalai György

Műkezet nem, de motor indításra alkalmas kondenzátort tudok ajándékozni, vagy cserélni más haszontalan lomra, ha valaki hasznát veszi.  
(Valamikor réges-rég, egy messzi-messzi Galaxisban… Gőzmotorral hajtották a cséplőgépet, hosszú transzmissziós bőrszíjon keresztül.
A bőrszíj kinyúlását késleltetendő, munkaidőn kívül leakasztották a gépről, hogy ne lógjon a saját súlya alatt.
Ebédidő kezdetekor a műszakvezető kiadta az utasítást a gépkezelő lánynak: Gép állj, szíj le. És volt egy jó napja.)

me3ua0a6

Akkor még egyszer: köszönöm a segítséget, de nem a motor indulással van a gond, hanem a sima erő is kevés, mint írtam simán elindul 3 bar-nál is, de ha üres tartállyal indítom, akkor is ha eléri a 4 bar-t, akkor megáll.
Nem az elindulással van a gond. Hiába fog felpörögni a motor üresen, ha ráengedem a 4 bart, akkor is meg fog állni.