Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

robokacsa

szomszédunkba a kuton lehet etanolt tankolni, azzal érdemes próbálkozni? és ha kell higítani mivel lehet??

Sanyi Bá

Amit a kúton kapni az úgy tudom benzinnel van keverve ami tényleg meg tud gyulladni. Mi az ALKONEK B-t vizzel kevertük, ha festett alut martunk kb:50-50% arányban.

robokacsa

valaki tud mondani valamit ezekről az újfajta(számomra legalábbis) menetjavítókról?
mindenhol csak ezt a rugós vacakot lehet kapni, valaki nem tudna segíteni hol találok hagyományos menetjavító betétet? vagy legalább győzzetek meg, hogy ez az új is van olyan jó és egyszerű mint a régi hagyományos. ehez mindenféle speciális menetfúrót emlegetnek, emiatt nem merek ismerkedni vele, pár szem menet javításáért nem akarok nagyon beruházni speckó menetfúróból és társaiból, mint behajtó pl.

000000000

Kérem valki segítsen ennek a kütyünek a beszerzésében. Nagyon szükségem lenne rá. Most is kellene a találkozón.

http://www.vgacapture.com/" TARGET=_fnew>VGA CAPTURE

VighLajos

Szia!
A kollégám robogó-szervizt tart fenn, ilyennel javítja (M14) a félrecsavart gyertyák szétcseszett menetét a blokkban. Jobb, mint az eredeti: itt rozsdamentes "rugóban" forog el a gyertya, nem alumíniumban.

VighLajos

Továbbá használható műanyagba vágott menet "bélelésére" is. Tovább tart, mint a műa-fémcsavar kapcsolat.

4um5b65d

Milyen menetet kell a folyamat végeredményeként látnod és mekkora meglevő furatban akarod ezt létrehozni ?

robokacsa

én egy 3 as csavart akarok belehajtani műanyagba,a menetes rész hossza kb 1cm lenne, a betét külső átmérője,szerintem 5, max 6 mm körüli. a rugóstól azért félek, mert speciális menetfúró, meg speciális behajtó meg bla bla minden speciális kell hozzá.

4um5b65d

Hát a rugóssal annyit tudsz csak megtenni, hogy a már meglevő furathoz kell igazítanod a betétet. Vagyis 5-ös furatba már nem lehet 3-as rugósat tenni.
Legyártani nem lehet a betéteket? Hány darabra lenne szükséged ?

robokacsa

kb 30 db kellene, de legyártani mondjuk 6 os menetesszárból, erre nem merek vállalkozni. de tudom hogy van ilyen, de hol?????? vagy már csak a rugós marad, és beruházhatok speckó szerszámokra.

robokacsa

az nem gond, ha nagyítani kell a már meglévő, (még csak luk van), majd olyanra fúrom, amilyen megoldás adódik...

4um5b65d

Mondom, rugósat nem tudsz 5-ös furatba tenni.
Tehát a rugósat végleg elfelejtheted.

Talán a legjobb lenne ha rézből csinálnád.
Van esztergád ?

4um5b65d

Ja, hogy nincs még meg a furat ?
A "luk" az meg micsoda ?
Az egy kisebb furat ? :)
Talán az M3-as menet van kiszakadva a műanyagból ?

robokacsa

az 5 ös méretet, én csak hasraütésre mondtam, nem tudom a betét külső menetének méretét, ezért még nincs is végleges méretű luk, csak 3.5 ös van, amibe remélem még belefér, de bele kell hogy férjen a betét külső menetének szükséges menet.

robokacsa