Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

MoparMan

hoppá, valamit félreolvastam, azt hittem a windows nem megy fel
[#guluszem1]

Rabb Ferenc

Nem oldalanként van 0,2mm-ed, hanem egy oldalon 0,4. Merthogy úgyis az egyik alkotón fog a tengely felfeküdni. Tehát nyugodtan "vastagítsd 10,3-10,4-re ezt a részt is.

Az anyával együtt esztergálást felejtsd el!  

Egyébként a menetes rész esztergálása sem lesz egy egyszerű esemény. Valaki egyszer nagyon jól leírta a befogást, és még néhány trükköt. Valaki a "Nagymesterek" közül, de nem tudom pontosan. Sajna...

000000000

A gép talán még két órát lesz holnap nálam,most nincs itt,szóval tárgytalan a dolog.Alaplapi driverekről infóm nincs,annyit tudok,hogy a portoknál csak az lpt látszik,nálam vannak com portok is,de az lehet,hogy azok csak az én gépemen vannak.Univerzális lpt driver létezik,vagy külön van minden alaplaphoz?Köszönöm mindenkinek a segítséget,de valószínűleg egy régebbi gép lesz megvéve,mert ez a mindenes gép,és azért is van vele gond szerintem,de majd a gazdája eldönti,hogy mi legyen.

000000000

Bár nincs Mach-on, általában bevált nálam az a módszer hogy két kisebb (30-40 GB) rendszerpartíciót csinálok, és egy nagyobbat adatoknak. Így ha az egyikkel gondok vannak, mindig ott a másik, szükség esetén pedig bármelyiket le lehet gyalulni.
 Ha esetleg új partíciót akarsz csinálni tesztelgetésre (előfordul hogy jobb tiszta rendszerrel kezdeni), akkor rengeteg ingyenes particionáló van (pl. EASEUS) amivel gond nélkül odébb tolhatod a partícióhatárokat (Win7-nél még a program se kell, alapból tudja), az üres területre pedig újat csinálhatsz.

000000000

Sziasztok!
Itt van az IS 700 gép,aminek plt file kell.Hiába próbálom kiadni a copy %1 lpt1 parancsot a kijelőlt fájl nem másolódik az plotter memóriába.A HP-GL/2 driver telepítve van az xp-re.Ötletek van a hibára?Állítani kell valamit az xp /batch fájl vagy más/? üdv samo

Arany János

Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy lenne-e valakinek TB6560-assal készült vezérlőről rajza, nyákterve, amit nyugodtan meg lehet építeni? Keresgéltem és találtam is terveket, de sokat olvastam "füstbe" ment tervekről is.

000000000

"Sir-Nyeteg" keresd Ö tud ilyesmit készen ha jol tudom...

Arany János

Nagyon köszönöm!
Még nem jutottam idáig ennek a fórumnak az olvasásában! Viszont a név és a nyák felépítés nagyon ismerős!

s7manbs8

Az a derékszöges vezérlő jó ?

000000000

sziasztok!lenne egy kérdésem mach3ba szeretnék egy programot.de ezel kapcsolatba nincs ismeretem.nem tudtok valakit aki meg irná a programot egy üreges kúpról lenne szó.légyszi irjatok elöre ís kőszönöm

ra8nsmk6w

A mach 3 wizzard- ba meg tudod Te magad is csinálni. Néhány választ kell az ID taper mezőbe beírni. Az "üreges kúp" önmagában tág fogalom

000000000

Szia!
Nem tudom,a fórumon kellene megkérdezni,sorry,hogy nem válaszoltam hamarabb.

x4rhew5r3

Újítom fel a fúrógépet. Tudna valaki segíteni, milyen kúp van az orsó végén. Ha megmérem, akkor 14.5mm-ről indul és 25mm hosszon felbővül 15.8mm-re. Hátha valakinek van ilyenje, és vett már rá tokmányt.
A ZalaTools-nál néztem ki gyorstokmányt, náluk a következők vannak: B-12, 3/8"x24, J-1 és J-2.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Sneci/Furogep/DSC01242.JPG" border=0>
http://cnctar.hobbycnc.hu/Sneci/Furogep/DSC01244.JPG" border=0>

7vpav5d32

Minek fogsz bele ilyen bonyolult dologba!! Tervezd és csináld csak a vezérlőket. [#puszi]