Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

keri

http://www.metalservice.hu/hu/muanyag-termekek/ipari-muanyagok/poliamid-pa-termekek" TARGET=_fnew>Az öntött danamit jelölése a PA6-G

Ugyan POM-ot de én martam felsőmaróval 16-os átmérőn, sima gagyi faipari lapkás maró gyönyörűen vitte.

A PA kicsit érzékenyebb talán, oda hűtést ajánl, viszont úgy v=100-500 m/perc élsebességet is lehet használni.

Ez 10ezres fordulatot feltételezve 500m/perc élsebességhez D16 marót jelent.
Vagy 100m/perc esetén 1/8"-os (~3mm) marót jelent.

keri

keri

Mekkora maró átmérőhöz?

robokacsa

most próbálom 6 os átmérőjű szerszámmal, de kell majd bele dolgozni 3 assal is. a 6os szerszámom nem igazán műanyaghoz van, mert 4 élű :( de hirtelen nem volt más. most levettem a fogásmélységet 0.1 re, de 35 mmt kell ledolgoznia.
egyébként kress 800 vagy 850 w os gép.

robokacsa

2 élű szerszám, esetlegesen elég lehet hozzá? vagy csak 1 élüvel próbálkozzak mindenképp?

keri

Svejk nem a fogásmélységet monta, hanem a leválasztás mélységét.
Azaz minden egyes él legalább 0,1mm-ert szedjen le az anyagból, azaz növelni kell az előtolást, mert az csökkenti a hőbevitelt.
Vagyis 4 élű marót is használhatsz, de adjál neki 4méter/perces előtolást :))) Már ha a géped bírja.
Ezért javasolta az egy élű marót és rohadt éleset, mert az éles szerszám is kevesebb energiát ad át az anyagnak.

keri

Ja és adhatsz neki akár több mm-ert is fogásmélységnek, a fogásmélység a gép merevségtől és marómotor nyomatéktól függ, de műanyagoknál lehet küldeni rendesen, nem nagyon tudsz melléfogni.

robokacsa

aha
én ezekszerint pont fordítva csináltam.
de úgylátom be kell szereznem 1 élű marót, mert a gépem sajna nem az a masszív fajta.
de nagyonköszi minden infót

Sanyi Bá

Egy élű maró a legjobb és nagyon fontos az alkoholos hűtés, (PL:ALKONEK B-vel permethűtés)  

keri

HSS ből is köszörülhetsz magadnak.
Műanyagra az jobb is.
Ha van egy törött fúrószárad flexel óvatosan ki lehet alakítani finom élt. Spirál nem is kell feltétlenül bele.

robokacsa

féktisztító jó hűtésnek?

keri

robokacsa

Sanyi Bá

Féktisztítására is használják azt nem tudom de alu, és műanyag hűtésére CNC-n ezt használják az biztos,és nem gyullad be. Írom a beszerzési lehetőségét:ALKONEK B UN 1170 Etanol oldat, 3,PG II. Gyártja:NÓGRÁDI ERDŐKÉMIA KFT.
2657 TOLMÁCS, Arany János u. 2.
Tel: (35)550-153, 350-190
Fax: (35)550-154, 350-190

robokacsa

utánanézek köszönöm