Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

VViktor

Mambablack kérlek töltsed fel a DR.House új epizódját :P :D

VViktor

Na ezt sem ide akartam kérnék egy modit hogy tegye át a semlegesbe.

000000000

mese van böven......
akor már egy jo doku film![#vigyor]

000000000

A golyósorsó kenése csak az anyán kialakított lyukakon (golyó visszavezető pályára nyílnak) keresztül lehetséges? Ha tiszta környezetben működik, akkor is ördögtől való gondolat az orsó zsírral kenegetése?
köszönöm: Balázs

keri

Éppenséggel lekenheted. Az első menetnél úgy is letolja a porvédő.
Mert mi az akadálya hogy a hivatalos zsirzópontot használd?
Nem kell hozzá semmi extrém felszerelés. Én közönséges orvosi fecsekendővel nyomom be neki a zsírt.

000000000

Erre nem gondoltam. Az a baj, hogy két orsónál ez hozzáférhetetlen lesz a jelenlegi tervek szerint. Az egyiknél csak több alkatrészbe készített csatlakozó furatokon keresztül lehetne odajuttatni a zsírt. A másiknál jó ötlet a fecskendő. Az pont beillik a zsírzópont furatába?

keri

Akkor szerezz egy vékony vörösrézcsövet ami rá lehet sajtolni a szemölcsre, onnan pedig már oda vezeted ahova akarod.

A fecskendő nem passzol, de rá lehet szorítani a szemölcsre úgy hogy ne jöjjön ki mellette a zsír. Ha fúróval kicsit megformázod a csőrét homorúra, akkor le sem csúszik.

keri

http://bronzker.hu/vorosrez_csovek_rudak.html" TARGET=_fnew>Itt lehet kapni kistételben szinesfémekből mindent.

Annyi a kitétel, hogy ha nem egész szálat veszel, minimum fél kilót kell.

svejk

Ilyen helyre a pneumatikában használatos műanyag csöveket szokták használni, a saját gyorscsatlakozójukkal együtt.

000000000

Nálam szemölcs sincs, csak bemart mélyedésben két kicsi lyuk. Majd az anyát tartó idomra kell lyukat fúrni, és abba zsírzószemet tenni.

keri

vboditól lestem el ezt a rézcsöves megoldást, de ez sem rossz ötlet, a pneumatika csövek hőre lágyulnak, ugye? szóva kis hőlégfúvó és szépen rászorul a szemölcsre.

000000000

Van pár nyitott 30-as lineáris csapágyam, az lesz az Y tengelyen. Típusa LMOP30 UU, azaz mindkét végén porlehúzó van. A gyári katalógus szerint be kell kenni a golyópályákat zsírral, majd összerakni és kész. Akkor ennek a porvédett (mondjuk mélyhornyos) csapágyhoz hasonlóan  "nagyon sokáig" elég ez a kenés? Oldalt semmi lehetőség nincs rajta zsírzásra, mint ami a 25-ös lineáris csapágyaimon van, azaz ott a zsír a golyópályák végeinél be tud hatolni a tengely és a golyók közé.
Köszönöm: Balázs

000000000

Sziasztok az lenne a kérdésem ha egy léptető motor 6.4kg-os 1-méterről leesik a betonra és megfeszül,vagy talán el is görbült a tengely akkor mi a teendő? Esetleg megpróbálni meghajtani kézzel majd vezérlővel, esetleg szétszedni szervizelni??

4um5b65d

Totál beállt a tengely ?
Kézzel nem forgatható ?

Bencze András