Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

3k74cecek

Bocs, most látom a 9414-ben írta a műanyagot. Igy már értem[#wave]

4um5b65d

A hagyományos az amit régebben csináltak:
Ha kiszakad a gyertya menet a hengerfejből akkor kap egy vállas külső-belső menetes javító perselyt.

robokacsa

nagyon érthető magyarázatot kaptunk a kérdésemre.
csak még annyit....
(mert nekem a boltban ezt szajkózták) mi ebben a speciális menetfúró szükséglet?
mert a behajtót értem, de az házilag megoldható, a kis fül kitörését, meg csak meg tudom oldani valahogy.

robokacsa

és esetleg valami táblázat, hogy mekkora a volt menet, és mekkorával kell felfúrni, vagy simán egy mérettel nagyobbat fúrunk bele?

3k74cecek

Az, hogy pl. az M10-es csavarhoz olyan rugó tartozik aminek a külső mérete nem szabványos átmérőjű menet, így nincs hozzá normál menetfúró.

3k74cecek

Logikusan végiggondolva pl. a kiszakadt M10 menet javításához 10-es vagy 1-2 tizeddel nagyobb furatba kell a kb. 11.5-ös menetet belefúrtnod és beletekerni a "rugót"

robokacsa

látom ebből megint beruházás lesz....
menetfúró, behajtó , meg még a kitörőszerszám is valami egyedi darab remélem :)

000000000

De jó, hogy beraktad a képet, ilyet sem láttam még!

3k74cecek

Ha elárulod, hogy pontosan mit kell csinálnod, (hány darab kell, milyen igénybevétel van, milyen műanyag,stb.) akkor lehet, hogy tudunk olcsóbb megoldást.

000000000

Hello! Ma fel telepítettem a mak3-at az egyik ismerősöm gépére de nem működik,pedig a portok is be vannak állítva.Biosban mire kellene állítani a parallel módot?Vagy hol lehet a hiba?A mak3 mappában a drivertestnél valami olyasmit ír ki hogy not "sensed paralell "vagy valami ilyesmit.Mi lehet a gond?
Előre is köszönöm

xfg6v697j

a biosbsn  bidirectional-ba

3k74cecek

Nem érzékel printer portot, "vagy valami ilyesmi".[#eplus2][#falbav]

RogerCo

Sziasztok !

A talin beujjítottam (segítséggel) egy két dolgot, Igy muszály lesz csinálni egy működőképes f@sza gépet :)
És itt jön az hogy béna vagyok :) A golyós orsókról hogyan lehet levenni a golyós anyát? az orsókon lenne még némi esztergálni való. És nem akarok úgy járni, mint a majom a zsebórával :)
Köszönöm:
ROger

designr

Keresel-esztergálsz egy ,az orsó magátmérőnek megfelelő rövid tengelyt-csődarabot,megtoldod vele az orsót,áttekered az anyát a  toldásra,rögzíted hogy le ne csússzon rólla..

Rabb Ferenc

Levenni nagyon egyszerű. Na de visrosszakni! Az türelemjáték, ha előtte esetleg megfontolatlan voltál...

Készíts egy olyan csődarabot, ami kicsit hosszabb az anyánál. A belső átmérője könnyen csússzon rá a megmunkált telgelyvégre. A külső átmérője legfeljebb 0,1mm-el legyen kisebb, mint az orsó magmérete.

Ezt a segédeszközt told rá a telgelyvégre, és óvatosan - mindig ütköztetve a menetes részhez - erre tekered rá az anyát. Visszafelé ugyanígy.  

Olyan helyen végezd, ahol egy "baleset" miatt esetleg szétgurult golyók nem vesznek el. Néha nem egyszerű 1-2db elborult inch-es méretű golyó beszerzése. Sok sikert!