Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

RogerCo

Köszönöm mindekettőtöknek a gyors és kielégítő választ. Egy az átjátszom az anyát egy hamis "orsóra" tetszik. Ha nagyon nem baltázom el, akkor még balesetsem lehet, ha jól sejtem, de persze az ördög nem alszik, ezért megfelelő méretű müanyag ládika felett lesz elkövetve.  
Köszi mégegyszer :
ROger

RogerCo

Naa, elkiabáltam :)
Baj, még nincs, de elhet...
Az orsó átmérője 12mm a a tengelyvég 10mm és sajnos az orsó magátmérője is 10mm körül van :(

Ilyenkor mi a helyzet ?:(

Köszi:
ROger

designr

Próbáld meg óvatosan hogy letekerhető-e a tengelyvégre(10mm)ha lejön addig akkor nyert ügy..

RogerCo

Az lesz..
De most pihentetem. Bár inkább csak (lelki)erőt gyűjtök. az a tengelyvég amerre letudnám venni mindossze egy csapágyszélességnyi (10mm) és nem tudom az anyában hol kezdődnének a kolyók :) A terv az lenne, hogy ezt a megmunkálást meghosszabítani két csapágy plusz kontra anya hosszúságúra. A túlfelén ugyan ezt de ott most van két leleapolás ami miatt arra NEM venném le az annyát :)

000000000

Az Asus alaplapoknál van szerintem,mert nálam is az van,de ebben a gépben Gigabyte van és vagy négyféle lehetőség van:Epp,Spp?Ecp,Epp-Ecp,de mostmár nincs itt a gép szóval sorry,hogyha tévedek és köszi.

000000000

És ilyenkor mi a teendő?A gép egy 2 magos 2,8Ghz procival szerelt,(ha jól láttam saját gépben,Gigabyte alaplapon,kb 150Gb winchester ami szét van osztva 15Gb-130Gb arányban,Xp sp3.Megpróbáltam mind a 2 partícióra telepíteni de semmi.Ott lesz a kutya elásva,hogy nem tudja felrakni a drivert valamiért.Holnapra kellene valamilyen megoldást találni a problémára,szóval bármilyen segítséget megköszönnék.

Rabb Ferenc

Pontosan mérjed meg a tengely magátmérőjét. Esztergálj egy ilyen átmérőjű rudat, és erre tekerd át az anyát.

Ha a jelenlegi tengelyvég ettől kisebb átmérőjű, a "hiányt" akár vékony fólia, szigetelőszalag vagy hasonló rátekerésével pótold ki. Így ezen a szakaszon történő áttekeréskor sem eshetnek ki a golyók.

Már az elején is mondtam, hogy ez türelemjáték [#vigyor2]

RogerCo

Köszönöm. Mára még egy ostoba kérdésem lenne.
Ez egy 12 mm átmérőjü, 12mm menetemelkedésű kétbezdésű? orsó. Hogy mérjek magátmérőt ?:(
Köszi: ROger

Rabb Ferenc

Ez a házi feladat! [#eplus2]

Csak van rajta két legalább részben szemben lévő menetárok...

Vagy mérd meg az orsót, és vond le belőle a menetárok kétszeres mélységét

designr

Tolómérővel.. külső átmérő minusz két menetárok.Menetárkot próbáld meg a tolómérő mélységmérővel,vagy ismert átmérőjű golyó-köranyag beillesztésével..próbálom elképzelni..valahogyan visszaszámolnám..

RogerCo

Naa, magátmérő kis jóindulattal 10.40mm  
Az a 0.2mm "oldalanként" sok ahhoz, hogy kipotyogjanak a golyók ?:(
Valamikor valai ezt is feltette valahogy...
És ha csak kis esztergálásról lenne szó. mondjuk szigetelő szallagal leragasztani az anyát, hogy forgács ne juthasson bele, nem maradhatna fenn az orsón ?:)
Na, jó, ez hülye kérdés volt...

4um5b65d

Meg is szeretnéd tartani a 2 partíciót ?

Van egy olyan, hogy "Hiren's Boot CD" a neten.
Letöltöd, felírod CD-re, majd BIOS-ban engedélyezed a CD-ről való indulást aztán megkeresel rajta valami partíció manager féle programot, amivel majd éjszaka jól elbabrálsz. Persze van ezen még egy rakás okosság.
2 órakor átállítod az órádat 3-ra....
Reggelre okosabb leszel, hogy mi is volt a gond, majd nekünk is jól elmondod. :)

000000000

Alaplapi driverek fent vannak? Tudom, hogy alap dolog, de sokan elfelejtik az aranyszabályt: elsőnek az alaplapi drivereket kell felrakni. Eszközkezelő mutatja a portokat?

MoparMan

kapsz valami hibaüzenetet vagy csak "simán" belefagy a telepítésbe?

MoparMan

nem kell driver, csak AHCI módhoz...
ha azt kikapcsolja BIOS-ban, akkor standard IDE módban lesznek a vezérlők, és fel fog menni.