Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Rabb Ferenc

Legyél optimista! Anélkül, hogy szétszednéd - és végleg elszabnád, próbáld meg a következőt.

Kicsit lazítsd meg a pajzsok összefogó csavarjait. De tényleg csak kicsit, mert a mágnesek már most is odatapadtak az állórészhez.

Ezután óvatos kocogtatással próbáld olyan helyzetbe hozni, hogy sehol sem súrlódjon, és körbeforgatható legyen. Türelemjáték. Jó eséllyel sikerülni fog, de azt vedd figyelembe, hogy a légrés az álló és forgórész között mindössze néhány tized milliméter.

Ha a tengely elgörbült, akkor sajna "KO"

000000000

Lassan megmozdult kézzel de nagyon nehezen igaz gyárilag sem ment könnyen mert 12Nm-es motor. Még nem jött meg a hozzávaló troid, kipróbáltam 320VA-ossal és és vissza tudtam fogni meg kicsi furi hangja van.Tehát kuka?

000000000

Köszönöm a segítségeteket[#worship][#worship]

neduddgi

Sziasztok!
Jól értem, hogy http://www.nskamericas.com/cps/rde/xbcr/na_en/NPA_LG0599_Interchangeable_Linear_Guide.pdf" TARGET=_fnew>EZ szerint az NSK LAH20ANZ lineár csapágy cserélhető a THK HSR 20 csapággyal?

Rabb Ferenc

Tudását és befoglaló, felerősítési méreteit tekintve igen. De az egyik sínre a másik kocsit biztosan nem lehet ráerőszakolni.  

Legalábbis nekem eddig még soha nem sikerült. Akkor sem, ha egy ehhez hasonló táblázat azt állította...

neduddgi

Kössz!
Ezek szerint már próbáltad ...
Nem akartam a gyári csomagolást kibontani ...

Rabb Ferenc

Azért egy próbát megér. Nekem pl a HIWIN-THK párosítás nem jött össze - bár a táblázat azt mondta. De mást sem sikerült "keresztezni"

neduddgi

Betetted a bogarat a fülembe ... [#circling]
Rápróbáltam ... rámegy de szorosan jár, a szennylehúzó "akad" a sín furataiban.
Jó lenne egy NSK sín, hogy azon mit mutat.
Na, majd körülnézek.

Rabb Ferenc

Azt próbáld érzékelni, hogy csak a szennylehúzó szorul, vagy a golyók is "darálják" a sínt. Mert az utóbbi esetben nem lesz hosszú életű az együttműködésük

neduddgi

Nem erőltetem, van rávaló is, ezt eladtam volna inkább.

robokacsa

segítség!!!!
PA6-G nevű műanyagot szeretnék megmunkálni, olyasmi mint a Danamid, lehet az is, csak  fekete.
szóval elindítom a gépet, és égeti füstöl,sorjáz, minden rosszat el tudok mondani róla, de nem munkálja meg rendesen.
új szerszám van bent, és próbáltam már lassan is marni. egy bajom van a maró fordulatszáma 10000 lehet ez a magas?
mennyire kellene levennem, hogy jó legyen, bár az maró gép csere lenne, mert a 10 000 a legkisebb fordulata.
nagyon megköszönök minden információt, és ha lassú fordulattal kellene marni, létezik olyan felsőmaróhoz hasonló gép valakinek eladó, ami lassú fordulaton működik? vevő lennék rá.

svejk

1 élű borotva éles maró, tizedes forgácsleválasztás. A 10 ezer bizonyára egyébként is sok, gondolom hűtés nélkül megy.

robokacsa

próbáltam rá fújni multit.......
az javít a helyzeten?

robokacsa

a fordulatszámot mennyire lehetne meghatározni, a legkisebb sebességben, nekem mondjuk nincs sok lehetőségem ,minimum 10 ezer, csak azért kérdem, mekkora fordulatú gépet keressek?

svejk

tescot vag auchant? :)
Azt Te érzed hogy mi javít mi nem, én tőled valószínű több száz km-re vagyok :(