Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

000000000

A trapézmenetes orsóval is lehet csinálni kottyanásmentes hajtást. De a golyósorsó sokkal jobb megoldás!

kfhhyweby

Ideért,ment a válasz,nem "gyógyult" meg,vagy csak nekem nem ment.Küldtem,megpróbálnád nekem?

000000000

freemailtöl ne várjatok csodát megbizhatatlan pár éve már.... akor meg minek[#fogmosas]

s7manbs8

Inkább az a kérdés, hogy a trapézorsónak mi az előnye, az árán kívül egyáltalán, van e olyan felhasználás, ahol még mindig jobb azt használni ?

Miki2

Pontosan az ára, ami még mindig vonzóvá teszi.
A pontossági osztálya megegyezik a golyós orsóéval, tehát egy jól megtervezett, és jól kivitelezett kottyanásmentes anyával igenis van létjogosultsága.

000000000

Nekem nem szokott gondom lenni vele általában, csak a gmail gyorsabb. De azt hiszem a szolgáltatóm mail szervere döglődik, úgyhogy kénytelen voltam áttérni a webes felületre.

000000000

Köszönöm a segítségedet!
Így azonnali megoldás nincs, sajnos.

Valahogy meg kell szereznem egy általad ajánlott kütyüt.

MoparMan

elég szerencsétlen dolog ez, hogy meg kell csinálnod valamit, de hátrakötött kézzel...

s7manbs8

A boltban pont ilyeneket árulnak ?

s7manbs8

jól kivitelezett kottyanásmentes any ?

keri

Nem lehet lehúzót csinálni hozzá? Vagy ne fér be alá semmi?

keri

Ez nem elég indok?
A trapézmenetes orsó nagyon nagy terhelést elvisel, ütés szerűt is, meglehetősen pontos,  egyszerű, olcsó. Egy kézi tekerős szerkezetnél, pl. teljesen felesleges golyós orsót használni.
Ha a sebesség nem szempont, akkor is gazdaságosabb.

keri

Boltban? csinálni kell.
Az orsóval szoktak menetet vágni műanyagba. Teflon, vagy ilyesmibe. Garantáltan kottyanás mentes lesz. A bronz anya drága, de feltételezem azért mert pontos.

designr

Gondoltam először megkérdezem,hátha már valaki kidolgozott valami jó megoldást,úgy tünik lehetetlen..de ilyen nincs..,Ha működésképtelen motoron lenne azonnal megpróbálnám,hallva a nehézségről elhalasztom.Szerintem húzni nem érdemes,fémtárcsa,réz perselyek között.Picit megmelegítve a persely,,alulról két szögbe csiszolt hss lap szemből satuban óvatosan összetolva,endgednie kellene..