Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Robika37

[#szomoru1]azt bizony széjjel szoktam barmolni...

000000000

És mindig sikerül?[#eljen]

ra8nsmk6w

Faggyú vagy gépysir is bejön ha nincs kenyér. Pontos tüske kell hozzá

ra8nsmk6w

Robika37

általában működik, talán a kenyér kompenzálja a tüske pontatlanságát, közben rágom a héját így nem hallatszik ahogy az idegtől csikorog a fogam, mert ugye jönnek a haverok hozzák a sz...kat ..na mind1

PSoft

Nem túl szakmai,de eredményrevezető megoldás a következő:

Ha lehet,a csapágykülső lyukkőrén kívülről fúrok átlósan két furatot olyan mélyen,hogy a fúró hegye éppen elérje a csapágyat.
A két lyukba acéltüskéket téve kiüthető a csapágy.
Utánna menetet fúrok a lyukakba,és imbusz hernyócsavarokkal"ledugózom".

Előnye ennek a megoldásnak,hogy a legközelebbi csapágycserénél már nem kell kínlódnod,mert ott van a ledugózott két kinyomómenet.:))

Használható a megoldás perselyeknél is.

Robika37

PSoft

A pontos tüskével csak az a gond,hogy egy oválisra kopott lyukba nehéz...:)

vjanos

Na erre kb sosem gondoltam volna :)
Ki fogom próbálni, köszi!

svejk

Neked nincsenek pontos ovális tüskéid ? :))

PSoft

Már,hogy a francba ne lenne?

Rengeteg van,csak épp mindíg a beleillő hiányzik.:)

4um5b65d

Vágd fel finoman egy turbóköszörűvel hosszában.
Utána már be tudsz nyúlni mellé egy csavarhúzóval és befelé megroppantod a perselyt.

Egyébként erre léteznek egész profi megoldások is.
Például egy csapágykihúzó.
Egy félbehasított peremes valamivel mögé nyúlnak és egy csavar betekerésével szétfeszítik a fél pofákat, utána egyszerűen kihúzható a cucc.
Elvileg autóvillamossági és autószerelőknek van ilyen szerszámuk.
De ha van esztergád akkor csinálhatsz is ilyet.

vjanos

Igen, még az járt a fejemben, hogy ki is fúrhatnám egy mm-el kisebb fúróval, és utána megroppantom.

Egyébként az ilyen porkohászati perselyek igényelnek valami kezelést beépítéskor?
Hallottam ilyent, hogy valaki forró olajban áztatja egy félórát, más meg csak megzsírozza picit.

Az eszterga régi vágy, idén szeretnék is venni egy E1N kaliberűt.  
Bár azt nem tudom merre nézelődjek, a múltkor többet is említettek az esztergályos topikban vmivel 100e felett, de pl az expresszen 200-250 alatt ritkán van.

000000000

Tudomásom szerint ma már MÉH-telepi áron lehet gépeket venni,és nem is mind oda való lenne.

hostya

Hol lehet venni a Te tudomásod szerint ??