Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Nem igényel semmit sem, mivel a szerkezetében már eleve olaj van. Új kenőanyagot csak vákuummal tudsz bele juttatni.

Annyi dolgod van csak, hogy eldöntsd beépítés előtt, hogy tiszta bronzot raksz e bele vagy szürke öntvénnyel "ötvözöttet".
Ha nem edzett a tengelyed akkor tanácsos a tiszta bronzot választanod, inkább a persely kopjon.
Mágnessel felszerelkezve menj perselyt vásárolni.
A tiszta bronzot értelem szerűen nem fogja a mágnes.

000000000

Hát mifelénk... kb 3 hete láttam 2db esztergát meg egyéb gépeket. Az utcámba lakik 1 esztergályos és láttam mikor vitték el tőle is a MÉH telepre a gépét mert nem tudta eladni,és kellet a hely az ujj gépnek.(Mosonmagyaróvár)

vjanos

Köszi.

A perselyek már megvannak, délután megvettem őket gyáriban egy önindító-generátor alkatrészes üzletben.  
Most megnéztem, nem fogja a mágnes.

6ywv3872f

Szia
Milyen gépei voltak? És mennyiért vették át? megkérdeznéd tőle?

000000000

Nem értek nagyon hozzá,de régi eszterga gép volt valami magyar.A telepen fogaskerék fogazó,ék pálya gyalu vagy mi régi talán orosz hatalmas ezterga....a közelben van az AUDI-BOS-SMR VERITAS...gyár ott rengeteg "jó" dolgot dobnak ki.

ra8nsmk6w

Van ilyen lehúzom, pontosabban kihúzó. SKF gyártmány, egy vagyon. Valójában LEGÓ,Minden furatba más-más tüske. A lényeg nem hordom magammal. Viszont egy kis műanyag fóliában van szilikon gyurmám. Az még sohasem hagyott cserben. Keményfa seprűnyél vagy tiplifa mindenhol van.  
Az ovális perselyt meg szétütöm kersztvágóval vagy rablóvágóval 2 perc alatt.
A tüskét pedig mindig rongyal vagy papirzsepivel fogom és nem kell átöltözni

bvadkrcds

Sziasztok!

Tudnátok segíteni? Leesett az asztalról ez a kis hajtómű, és persze a tengelyére esett. Egy kicsit meggörbült. Mit tanácsoltok? Kalapáccsal kínáljam meg a másik irányból?  

http://www.celophant.com/CNC_dolgok/motor/IMAG0151_b.jpg" border=0>

keri

csapágy nem szereti a kalapcsot, meg jellemzően nem is ott görbül vissza ahol kéne.
én alátámasztottam a törésnél, lefogattam a tengely másik végét és úgy ütöttem óvatosan.

Igaz az vékonyabb tengely volt, de 0.02mm-re sikerült kihozni. Annál kissebbre nem sikerült.

Igazán jó megoldás még ha présben megfelelő pontokon alátámasztva görbíted vissza apránként, gyakran mérve.

Messer

Tisztelt fórumtársak !
Van Valakinek tudomása arról, hogy nagy fordulatú (60 000) főorsóhoz (Precise SC52) milyen zsírt lehet használni? Mert az rá van írva, hogy fettschmierung, de típust sehol sem találok. Hiába túrom (már megint) fél napja a NETet, sajna nem lettem okosabb.

kfhhyweby

Sziasztok!Sürgősen segítségre lenne szükségem,olyan illető személyében,aki igen jól ismeri a Rhino-t.Csak egy dolgban kellene segíteni,de azt honorálnám is akár!!!

Előre is köszönöm!!!

kmajer

A fehérvári Szim-ben sztem tudnak adni fortunazsírt.

kfhhyweby

Ujra,mert tényleg fontos lenne:

Sziasztok!Sürgősen segítségre lenne szükségem,olyan illető személyében,aki igen jól ismeri a Rhino-t.Csak egy dolgban kellene segíteni,de azt honorálnám is akár!!!  

Előre is köszönöm!!!

000000000

Sziasztok!

Lenne egy alapvető kérdésem. Ha nincs különösebben nagy igény a szerszám pozícionálásának sebességével szemben, akkor milyen előnyt nyújt a golyósorsó a trapézmenetes orsó+bronz anya megoldással szemben? (feltételezve, hogy utóbbi kenése kifogástalan)

Számomra a lehető legkisebb axiális holtjáték a lényeg, illetve (részben ezzel összefüggésben) a tartósság sem utolsó szempont. Jelentős axiális terhelés nem merülne fel.

Előre is köszi a válasz(oka)t!

000000000

Adott, két számítógép. Egyik monitorképét szeretném a másikkal felvenni, amin telepítve van a képernyő felvevő. Monitor csatlakozón keresztül vinném át a jelet.
Lehetséges ez?
És hogyan?
Köszönöm, ha segítesz.

designr

Fixen felszerelt-felsajtolt encodert roncsolásmentesen leszerelni van-e esélyem?Valaki csinált már ilyet?Fellazítani a házat,és alulról a motor pajzstól feszítve-lenyomni,optora vigyázva,megoldható?