Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

No, innentől kell a bátorság :)
http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/Precise_SC52/" TARGET=_fnew>Itt láthatod, hogy a rövidrezárt forgórészt le kell venni a tengelyről, és előre jön ki a tengely az első pajzsból.
A szívás az, hogy nincsenek jelölések.
Mindent jelölni, különös tekintettel a forgórész és centrírozó gyűrűkre.
Egyébként meglepően lazán vannak a tengelyre szerelve.

3k74cecek

De láttam. De a soros kártyának semmi köze ahhoz, hogy mi lesz rákötve. Ebből kifolyólag a megnevezése sem eszerint történik. Evvel az erővel azt is mondhatnád, hogy 5 kamerás soros kártyát keresel.[#nevetes2]
Szóval neked kell 5 db soros port a gépedbe. 5-ösről nem tudok, max 4-esről. Ha egy van amúgyis akkor már meg is van az 5 port. Ha nincs, akkor még egy kártya.

000000000

köszi én is gondolkoztam rajta csak nem mertem megkérdezni hátha hülyeség [#hehe]csak akkor kel amivel a nyomtattó kábel jelet elosztom?[#nemtudom]

keri

Én vettem aluhoz való flexkorongot, azzal vágom.
Jól viszi, és nem kopik olyan gyorsan mint az acélhoz való.
Kb. 200forint darabja, a Fairtoolnál.
A praktikerben 800HUF.

keri

Vá..várj, a portokat nem lehet osztogatni, meg akkor neked soros COM port kell neked vagy párhuzamos LPT?

Ugye szimpla LPT portról 8 vezeték jön le, azaz 4db step-dir vezérelhető.
Ha több kell, akkor kell egy 2 portos LPT kártya és akkor már 8db stepdir megy el róla, vagy amit nem használsz fel, egyéb vezérlésekre vagy visszajelzésekre felhasználhatod, tehát alapvetően egy 2portos LPT általában elég.

Létezik soros COM portra csatlakozó vezérlő is. Ilyet én még nem láttam közelről, és a protokolt sem ismerem, de ott 1 vezetéken képes menni akárhány motor, amennyit a sávszélesség elbír, ami nem túl nagy. Utolsó információim szerint 112kbit/sec.

000000000

Egy korong milyen vastag lapban milyen hosszú vágást bír? Mennyire tudod merőlegesre vágni?

ra8nsmk6w

Nekem a 40mm vastag alulapot az asztalos cimborám vagdalta szét,körfürészgépen. 400mm hosszban 1mm-es hibával. A derékszög viszont nagyon jó lett. Az egész nem tartott fél óráig, de 15 perc volt a lapcsere és a beállitások. A 10 és a 25 vastagságnál még ennél is jobb eredményre számithatsz

keri

20mm*100mm-es lapos anyagot vágok vele.
Nyilván olyan vastagot tudsz vágni, amit átér.

Hogy mennyit bír, nem tudom mert még az elsőt használom. Nem vagdostam vele túl sokat, de a rozsdamenteshez való tárcsát egy vágás után dobhattam el, szóval határozottan hatékony.

Én flexhez képest esztétikus vágást tudok csinálni, ami kézügyesség függő, de nyilván nem fogom rábízni a gép pontosságát. Utómunkát igényel ha precizitásra van szükséged, de ebben a plazmavágó sem jeleskedik.

Én esztergával szoktam lesíkolni ha precíz derékszögű felületre van szükségem.
Na meg lehet sablont is használni, ha nem bízol magadban.

Szalai György

Légy szíves mond meg, ha nem titok, hogy milyen gyártmányú és jelölésű csapágyak voltak benne.
(A kiegészítő jelölések is számítanak.) Meg hogy miért kellett szétszedni?
Köszönöm.

vjanos

Sziasztok, tanácsot szeretnék kérni: adott egy acél zsákfuratban levő bronzpersely, amit ki akarok cserélni.
Sajnos nemigazán tudom, hogy szedjem ki a helyéről. Nem ér le a furat fenekéig, alulról is van egy pici válla.  
A persely mérete 8x11x8mm és egyébként egy autó önindítójának a bolygóművében található.

Eddig olyan ötleteim vannak, hogy vagy menetet fúrok bele, és valahogy kihúzatom; vagy törtcsavarkiszedővel esek neki.  

Tudtok esetleg jobb, egyszerűbb módszert netán amivel roncsolás nélkül kijön?

xfg6v697j

melegítéssel ha szerencséd van ki is esik

Robika37

friss kenyeret gyúrj össze gyurma állagúra tömködd bele a furatba a furatba illeszkedő tüskével zömítsd bele, hidd el kitolja.

PSoft

Zseniális!!!

Ki fogom próbálni.
[#eljen][#eljen][#eljen][#taps][#taps][#taps]

Robika37

Tüskét kalapáccsal kell ütni ,nem árt kesztyűt húzni mert a gyurma ami kijön a tüske mellett nagyon csíp[#integet2] kis flex-nek is kihozta a bronzperselyét...

PSoft

Ha már "kisflex",hogyan csinálod(csinálnád)ugyanezt a tűgörgős csapágynál.

Hogyan veszed ki a csapágykülsőt a kosárral?