Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

designr

Számomra eggyértelmű volt,nem jövő..Nagyobb motor,vagy többcsatornás vezérlő-Mach-ban összefogva,ezek biztos működnek.Pedig4×1Nm =4Nm motor,szép álom.Haszna van mindennek,megtapasztalni a dolgokat..

designr

Szerencsére nem..okos más kárán tanúl.Árukhoz képest nem rosszak,de a gyenge diódák miatt vigyázni a feszre,opto gyenge,ezért nem gyorsak a motorok.

dcsaba

A motor felöli vége "rugalmasan", a túlvégei fixen vannak ágyazva. Tehát a tengelyek képen nem látható végei fixen vannak rögzítve hosszírányú elmozdulás ellen. Az asztal alatt két 60mm átmérőjű tuskó, abban keresztben helyezkedik el tengelyenként egy db 32mm átmérőjű, 32mm hosszú anya, ZX100-ból.

3k74cecek

Milyen hosszú az orsó? Az anya passzos, tehát nincs semmi kotyogása?

3k74cecek

Melyik ez a kínai vezérlő? Valami típusjele van?

dcsaba

kössz, hasznos info. [#vigyor2] az enyém most csúcsra van járatva: terheletlenül kb 39V-ot kap. Eddig szó nélkül bírta, de akkor megy bele a komolyabb dióda...

dcsaba

az orsó 910mm, az anya feszítéssel van kotyogásmentesítve. a vezérlőnek nincs tipusjele, 3 csatornás, és TB6550 van benne.

3k74cecek

A tévesztés mindig 750-es sebességnél van, és független attól, hogy a kocsi a sín melyik részén van éppen?

dcsaba

nemcsak 750nél. ahogy növelem a sebességet úgy javul a helyzet. és még egy apróság. ahogy növelem a microstepet, úgy javul a helyzet. most 1/8 és sokkal kevésbé csinálja mint egészlépésnél.

s7manbs8

Nem csoda ha mikrostepre javul, de ott valamit túl lépsz, ami sok neki.

s7manbs8

Ha pl. az orsót kicsit kézzel megfogod, vagy kicsit erősebben, leakad tőle, a határ szélén mozog ? Vagy alig bírod megfogni ?

s7manbs8

Ha hosszó vékony orsód van és beleng, stb. iylen oka is lehet, ha a káros rezgésre van hangolódva pőon t 750 -es sebességnél pl.

keri

Arra tudok gondolni, párhuzamos kapcsolásnál rezgőkörként viselkedik a motor tekercselése, és az áram visszacsatoláson keresztül gerjedést visz a rendszerbe.

Soros kapcsolás esetén szerintem nincs ilyen gond.

H1 vezérlőnek nincs áram visszacsatolása, ezért ott működik.

A 750-es senességnél tévesztést szerintem próbáld meg kivédeni úgy hogy egy DOS alatt futatott vezérlő programot használsz.

Engem már rengetegszer megszivatott a MACH kísérleti stádiumban.

Persze használható és jó, de nagy az LPT jelein a jitter, főleg ha régebbi géped van.  
A DOS alatt könnyebb pontosan időzíteni, de legjobban akkor jársz ha egy szignál generátorral adod neki a próba jelet.

dcsaba

egyre erősebb a gyanú bennem erre...
ha kézzel megfogom az orsót, hát nem sok, de van tartaléka. de mondom 80kilóval leterheltük az asztalt és ugyanazt csinálja, mintha üresen futna.

dcsaba

ezt is ki fogom próbálni.